STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Ετσι θέλουμε να παίξουμε"

Σφαιρόπουλος: "Ετσι θέλουμε να παίξουμε"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε "ένα πρώτο δείγμα του πως θέλουμε να παίζουμε" τη σπουδαία εμφάνιση του Ολυμπιακού, τονίζοντας πάντως ότι περιμένει πολλά περισσότερα από τους παίκτες του.

Ο Ολυμπιακός έκανε τα πάντα καλά και επικράτησε δια περιπάτου στο ΣΕΦ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην είναι ικανοποιημένος από την εικόνα που έδειξε η ομάδα στο πρώτο (από τα πολλά) ντέρμπι της χρονιάς με τον Παναθηναϊκό .

Δείξαμε διάθεση, συγκέντρωση, αποφασιστικότητα. Οι παίκτες μας ήξεραν ακριβώς τι ήθελαν να κάνουν στο γήπεδο και έδειξαν μεγάλο πάθος και θέληση. Αυτό δείχνουν και τα 20 επιθετικά ριμπάουντ που πήραν οι παίκτες μου. Δείχνουν καθαρά τη διάθεση και την μαχητικότητα που δείξαμε” τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του μεγάλου ντέρμπι.

Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, στο να λειτουργήσει καλύτερα, με αυτοματισμούς σε άμυνα και επίθεση. Το ζήτημα είναι να μπουν όλοι στον αγωνιστικό ρυθμό, που επειδή βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν, δεν είναι στο μάξιμουμ. Αυτό πάντως ήταν ένα πρώτο δείγμα του πως θέλουμε να παίξουμε. Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε σε μία πολύ δύσκολη και απαιτητική σεζόν” συνέχισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

"Μόνο ένας μεγάλος παίκτης μπορεί να κάνει αυτό που έκανε ο Σπανούλης"

Ακολούθως ο Σφαιρόπουλος εκθείασε την απόδοση του Βασίλη Σπανούλη, ξεχωρίζοντας επίσης και κάποιους συγκεκριμένους παίκτες για την εμφάνιση τους... “ Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας και είναι ο ηγέτης επειδή οι αντίπαλοι ήταν προσαρμοσμένοι πάνω του και αυτός μπορεί να ήταν άποντος, αλλά μοίρασε 6 ασίστ και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ένας μεγάλος παίκτης” σχολίασε ο Σφαιρόπουλος, που χαρακτήρισε “ ογκόλιθο” τον Μιλουτίνοβ και “εκπληκτικούς” τους Παπανικολάου και Χάκετ. Ο λόγος;

Ο Παπανικολάου ήταν εκπληκτικός, έπαιξε καταπληκτική άμυνα, όπως και ο Χάκετ. Το πάθος και η θέληση που έδειξαν αυτά τα δύο παιδιά, έδωσαν ώθηση σε όλη την ομάδα. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα βάλει τους πόντους, αλλά αυτοί που θα κάνουν τη βρόμικη δουλειά, ποιος θα βουτήξει στο γήπεδο. Αυτά είναι πολύ σημαντικά για το αν θα είναι καλή η ομάδα και σήμερα επικρατήσαμε κατά κράτος σε αυτούς τους τομείς” τόνισε ο Σφαιρόπουλος, που πρόσθεσε ακόμα:

" Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι να κάνουμε αυτά τα πράγματα και σε μεγάλη διάρκεια. Όσο περνάει ο καιρός η ομάδα μας θα είναι πιο έτοιμη να παίζει καλά για μεγαλύτερη διάρκεια”.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ