STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Δεν υπάρχει κάτι να εξηγήσουμε για τις βολές"

Σφαιρόπουλος: "Δεν υπάρχει κάτι να εξηγήσουμε για τις βολές"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως η αστοχία των παικτών του στις βολές (18/33-58%) οφείλεται στην έλλειψη συγκέντρωσης και επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός έχει προσπαθήσει σκληρά όλη την χρονιά για το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε στο τέλος στην Πάτρα, καταφέρνοντας να φτάσει δύσκολα στην νίκη με σκορ 72-77 επί του Απόλλωνα. Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, οι παίκτες και οι προπονητές των δύο ομάδων, μίλησαν για την αναμέτρηση.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, σχολίασε: "Πριν μιλήσω για το ματς, θέλω να συγχαρώ τον Νίκο Αργυρόπουλου για την πορεία του στο ελληνικό μπάσκετ. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του στον Ολυμπιακό και εκτός από πολύ καλός αθλητής, είναι και ένας εξαίρετος χαρακτήρας και του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Σε ό,τι αφορά το ματς, ξέραμε τι ομάδα θα αντιμετωπίσουμε. Ξέραμε πως ο Απόλλωνας παίζει καλά, ειδικά στην έδρα του.

Στο πρώτο ημίχρονο επιβάλαμε τον ρυθμό μας, παίξαμε καλή άμυνα, βάλαμε πολλά εύκολα καλάθια, καλά σουτ και αν δείτε τα ποσοστά μας είχαμε πάνω από 80% στο δίποντο και πάνω από 50% στο τρίποντο. Στο δεύτερο ημίχρονο ξέραμε πως ο Απόλλωνας θα αντιδρούσε, είχαμε πει να μπούμε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι να μην δώσουμε δικαιώματα, δυστυχώς, όμως, αυτό δεν έγινε. Κερδίσαμε δύσκολα το παιχνίδι, αλλά κρατάμε τη νίκη.

Έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά για το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι στην έδρα μας για το ελληνικό πρωτάθλημα το οποίο πρέπει να κερδίσουμε για το απόλυτο πλεονέκτημα. Πρέπει να δούμε τι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο και να μην συμβεί ξανά. Κοιτάμε πλέον το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αυτό είναι που έχουμε τώρα μπροστά μας, πρέπει να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για αυτό το ματς".

Σε ερώτηση για τις πολλές άστοχες βολές (18/33-58%), ο Έλληνας κόουτς απάντησε πως "δεν υπάρχει κάτι να εξηγήσουμε, κάποιες φορές σουτάρεις καλά στις βολές, κάποιες όχι. Στο κακό ποσοστό στις βολές φαίνεται η συγκέντρωση που δεν είχαμε. Γενικά δεν έχουμε πρόβλημα στις βολές αλλά σήμερα είχαμε και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί".

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει στα μεγάλα ντέρμπι ανάλογη ατμόσφαιρα με αυτή που υπήρξε στην Πάτρα, ο προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε: "Εύχομαι να το δούμε, η ατμόσφαιρα σήμερα ήταν πολύ όμορφη και αυτό πρέπει να υπάρχει σε όλα τα γήπεδα. Κόσμος που αγαπάει το μπάσκετ, αγαπάει την ομάδα του και την στηρίζει χωρίς ακρότητες"

Μέξας: "Αν είχαμε λίγο παραπάνω τύχη"

Ο προπονητής του Απόλλωνα, Κώστας Μέξας, επεσήμανε: "Σίγουρα, στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα. Το θέμα είναι γιατί δεν παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, που δεν είχαμε ηρεμία και υπομονή. Αφήσαμε τον Ολυμπιακό να παίξει όπως θέλει και να βάλει ορισμένα σουτ παραπάνω. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα. Αν στο τέλος είχαμε τύχη ή ικανότητα μπορεί να είχαμε άλλο αποτέλεσμα. Είμαστε ευχαριστημένοι. Παίξαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο προπονητής πάντα θέλει το καλύτερο. Κάναμε λάθη που τα πληρώσαμε. Η εικόνα ήταν καλή, κοντά σε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως εικόνα ομάδας που θέλουμε. Σταματάει μια μεγάλη καριέρα ο Αργυρόπουλος, που είναι παίκτης – σύμβολο. Η ομάδα τον τίμησε με τον καλύτερο τρόπο, το ίδιο έκανε κι εκείνος για τον εαυτό του".

Αργυρόπουλος: "Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόουτς Σφαιρόπουλο"

Ο έμπειρος γκαρντ του Απόλλωνα, Νίκος Αργυρόπουλος, σχολίασε: "Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόουτς Σφαιρόπουλο για τα λόγια που είπε. Είναι τεράστια τιμή για εμένα ότι συνεργάστηκα με έναν εξαιρετικό προπονητή και άνθρωπο σαν εκείνον. Ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη, του αξίζουν συγχαρητήρια. Πρέπει να κοιτάξουμε τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου, όταν κάνεις τόσα λάθη απέναντι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, μπορεί να σε διαλύσει. Στο ημίχρονο, είπαμε αυτά που έπρεπε να πούμε.

Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και σε δύο επιθετικά ριμπάουντ που πήρε ο Ολυμπιακός και χάσαμε εμείς. Εμείς θα πρέπει και στο επόμενο παιχνίδι να είμαστε και στα δύο ημίχρονα καλοί. Ένα ημίχρονο ποτέ δεν είναι αρκετό. Ελπίζω να χρειαστεί να έρθει ξανά ο Ολυμπιακός στην Πάτρα, εύχομαι να μην ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι μπροστά στον κόσμο. Η ατμόσφαιρα αυτή είναι κάτι που θα μου λείψει. Εύχομαι το γήπεδο να είναι πάντα γεμάτο γιατί ο κόσμος είναι η δύναμη της ομάδας. Εγώ μένω ένα χιλιόμετρο από το γήπεδο, τους είπα θα είμαι πάντα εδώ γύρω. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, τώρα θέλω να μπούμε στα play off, να τελειώσει η χρονιά και μετά έχουμε να κάνουμε πολλές συζητήσεις με τους ανθρώπους της ομάδας με τους οποίους γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια".

Στρόμπερι: "Δεν παίξαμε άμυνα, ήταν προφανές"

Ο Αμερικανός γκαρντ-φόργουορντ του Ολυμπιακού, Ντι Τζέι Στρόμπερι, σχολίασε πως: "Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Απόλλωνα γιατί έπαιξαν ένα σκληρό παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, έβαλαν και τον κόσμο στο παιχνίδι και έπαιξαν καλύτερο μπάσκετ. Έπαιξαν πιο σκληρά στο δεύτερο ημίχρονο, δεν σταμάτησαν να παλεύουν στο δεύτερο ημίχρονο και μπήκαν στο ματς. Εμείς δεν παίξαμε άμυνα, ήταν προφανές. Δεν παίξαμε την άμυνα του πρώτου ημιχρόνου και αυτό μας στοίχισε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ