STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον Αθηναίου"

Σφαιρόπουλος: "Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον Αθηναίου"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στις δηλώσεις του στάθηκε στην εξαιρετική εμφάνιση του Γιάννη Αθηναίου τονίζοντας πως έδωσε τον καλύτερο του εαυτό. "Του έχω πει να είναι πάντα έτοιμος".

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο MVP της αναμέτρησης, Γιάννης Αθηναίου, αναφέρθηκαν στη νίκη της ομάδας τους επί των Τρικάλων.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε πως: "Σημαντική νίκη για εμάς, παίξαμε καλό μπάσκετ, παίξαμε όπως θέλαμε να παίξουμε. Τα Τρίκαλα στην έδρα τους έχουν καλή παραγωγικότητα, εμείς είχαμε συγκέντρωση στην άμυνα, στις νίκες που είχαν κάνει τα Τρίκαλα είχαν 44% στα τρίποντα, εμείς το περιορίσαμε αυτό, πήραμε μια ικανοποιητική διαφορά και την κρατήσαμε ως το τέλος. Πήραμε μια νίκη έχοντας περιθώριο να ξεκουράσουμε ορισμένους παίκτες. Είχαμε και το απρόοπτο με τον Μάντζαρη στο ζέσταμα που αισθάνθηκε ένα τράβηγμα, δεν θέλαμε να ρισκάρουμε και τον προφυλάξαμε.

Ξεκουράσαμε τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη και όσοι αγωνίστηκαν ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και ακολούθησαν το πλάνο μας. Δεν μιλάω εύκολα για κάποιον παίκτη ξεχωριστά, αλλά δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον Γιάννη Αθηναίου. Έδωσε τον καλύτερο του εαυτό. Και αμυντικά και επιθετικά. Το έχω πει πάρα πολλές φορές πως όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, υπολογίζω σε όλους τους παίκτες και πρέπει όλοι τους να είναι έτοιμοι πάντα και ο Γιάννης σήμερα ήταν απόλυτα έτοιμος. Θέλω να ευχαριστήσω τα Τρίκαλα για τη φιλοξενία και όλη την καλή διάθεση που έδειξαν απέναντι μας και χθες και σήμερα".

Αθηναίου: "Παίξαμε όμορφο μπάσκετ"

Ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης, Γιάννης Αθηναίου (23π, 4ασ), τόνισε τα εξής: "Προερχόμαστε από δύσκολο ματς στην Τουρκία κόντρα στη Νταρουσάφακα. Ήρθαμε κατευθείαν εδώ, να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι καθώς τα Τρίκαλα στην έδρα τους παίζουν γρήγορα. Παίζουν καλά και γρήγορα και θέλαμε να ματσάρουμε αυτή την ενέργεια και να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Νομίζω πως τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο μπάσκετ. Είχαμε και κάποια διαστήματα στα οποία δεν παίξαμε όπως θέλαμε. Αλλά μην ξεχνάμε πως η ομάδα έχει πολλές υποχρεώσεις. Είναι σημαντικό ότι εμφανιστήκαμε σοβαροί και συνεχίζουμε κοιτώντας το δύσκολο πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας".

Καστρίτης: "Οι παίκτες μου έδειξαν διάθεση και είχαν κίνητρο"

Ο προπονητής των Τρικάλων, Γιάννης Καστρίτης, σχολίασε: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την νίκη του αλλά και για την πορεία του στην Ευρωλίγκα και να ευχηθούμε καλή δύναμη και υγεία μακριά από τραυματισμούς μέχρι το τέλος της διαδρομής. Τα παιδιά σε παιχνίδια σαν τον Ολυμπιακό έχουν διάθεση και κίνητρο να δείξουν κάποια πράγματα και μέχρι έναν βαθμό είμαστε ικανοποιημένοι από την ομάδα μας. Μας βοήθησε πάρα πολύ το παιχνίδι να βγάλουμε και κάποια χρήσιμα συμπεράσματα σε κάποιους τομείς όπου θέλουμε αρκετή δουλειά. Τώρα αυτό που προέχει είναι και να ξεκουραστούμε αλλά και να προετοιμαστούμε σωστά για το δύσκολο παιχνίδι του Σαββάτου ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί το Σάββατο στον Κόροιβο".

Για την πιθανότητα αντικατάστασης κάποιων παικτών σημείωσε: "Είμαστε αμέσως μετά από ένα παιχνίδι και δεν είναι σωστό απέναντι στα παιδιά που είναι καθημερινά εδώ και δουλεύουν να πούμε κάτι τέτοιο. Να είστε πάντα σίγουροι ότι εάν κριθεί απαραίτητο θα γίνει οτιδήποτε χρειάζεται ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μας και για την σημερινή εμφάνιση και για την προσπάθεια στις προπονήσεις".

Ο Αλεξάντερ Λίποβι πρόσθεσε:«Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που βρέθηκαν σήμερα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, εμείς είμαστε μια νέα ομάδα με φιλοδοξίες αλλά σίγουρα μόνο οι φιλοδοξίες δεν είναι αρκετές, και θα καθήσουμε να αναλύσουμε το βίντεο του αγώνα για να δούμε τι κάναμε σωστά και τι λάθος. Έχουμε το Σάββατο μπροστά μας έναν πολύ σημαντικό αγώνα, οπότε πρέπει να βάλουμε πίσω μας τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και να συγκεντρωθούμε στην προσπάθεια μας στον αγώνα του Σαββάτου. Οπότε πρέπει να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε σωστά μέσα στην σημαντική αυτή εβδομάδα.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ