STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Δεν καιγόμαστε για ψηλό"

Σφαιρόπουλος: "Δεν καιγόμαστε για ψηλό"

Ο Σφαιρόπουλος σχολίασε πως ο Ολυμπιακός ψάχνει για σέντερ, αλλά τόνισε πως η ομάδα του δεν "καίγεται" κιόλας για "ψηλό". "Θα κινηθούμε για παίκτη, μόνο αν βρεθεί κάποιος που θα μας δώσει το κάτι παραπάνω", είπε.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου στο ΣΕΦ, μετά το τέλος της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Τρίκαλα (84-52). Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο απόκτησης παίκτη.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αρχικά, είπε τα εξής για το ματς: "Είναι ένα παιχνίδι που υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Τα λέει όλα το σκορ. Είχαμε καλές στιγμές, αλλά είχαμε και στιγμές που ατονίσαμε. Δεχτήκαμε μόνο 8 πόντους στην πρώτη περίοδο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο νομίζω πως σταματήσαμε να παίζουμε και αυτό δεν μου άρεσε. Στο δεύτερο μέρος βελτιωθήκαμε και δείξαμε καλή εικόνα. Ο ρυθμός δεν ήταν αυτός που θέλαμε, αλλά θα τον βελτιώσουμε. Παίξαμε περισσότερο ομαδικά στο δεύτερο ημίχρονο".

Για το ενδεχόμενο απόκτησης σέντερ, καθώς ο χρόνος πιέζει: "Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στο υλικό μας, έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες και στα νέα παιδιά που καλούνται να βγουν μπροστά. Αν βρούμε παίκτη να μας βοηθήσει ουσιαστικά, που θα μας δώσει το κάτι παραπάνω από αυτό που δεν έχουμε, θα προχωρήσουμε στην απόκτηση σέντερ. Ψάχνουμε στην αγορά για "ψηλό", αλλά δεν... καιγόμαστε κιόλας.

Δεν θέλουμε να πάρουμε παίκτη, έναν σέντερ, απλά για να πάρουμε έναν παίκτη. Θέλουμε να πάρουμε έναν αξιόλογο παίκτη που θα μας βοηθήσει, που θα μπορεί να κάνει την διαφορά. Οι σέντερ υψηλού επιπέδου έχουν συμβόλαια με τις ομάδες τους και δεν είναι εύκολο να αποχωρήσουν αυτήν την περίοδο, ούτε γίνεται να "σπάσουν" τα συμβόλαια τους. Αν βρούμε, όμως, έναν παίκτη που θα μπορέσει να μας βοηθήσει, θα μας δώσει έστω και κάτι παραπάνω από αυτό που έχουμε, τότε ναι θα προχωρήσουμε".

Παπανικολάου: "Αν θέλεις να λέγεσαι Ολυμπιακός..."

Ο Κώστας Παπανικολάου από την πλευρά του σχολίασε τα εξής: "Δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλά να πούμε για το ματς. Εμείς, όπως είπαμε και στο προηγούμενο παιχνίδι, πρέπει να παρουσιαζόμαστε σε κάθε προπόνηση και σε κάθε ματς να δίνουμε τα πάντα, να είμαστε γεμάτοι ενέργεια και θέληση καθώς έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ. Αν θέλεις να λέγεσαι Ολυμπιακός και να κυνηγάς κάθε στόχο, τίτλους κλπ, θα πρέπει να είσαι 100% έτοιμος.

Χωρίς να θέλω να μειώσω ομάδες όπως το Λαύριο ή τα Τρίκαλα, σε ματς σαν και αυτά θα πρέπει να δείχνεις την κυριαρχία σου από το πρώτο λεπτό και να μην επιτρέπεις στον αντίπαλο να βρίσκει πατήματα διαιτητών ή αν είχαμε άλλους δύο παίκτες θα ήμασταν πιο κοντά. Εμείς στα δύο τελευταία παιχνίδια το έχουμε επιτρέψει αυτό, στο σημερινό κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά όπως είπα και πριν, αν θες να λέγεσαι Ολυμπιακός, πρέπει να παρουσιάζεσαι έτοιμος σε κάθε κατάσταση, σε κάθε περίσταση κάθε μέρα στο παρκέ αν θες να κατακτήσεις όσα θέλει να κατακτήσει ο Ολυμπιακός. Στα λόγια είναι όλα εύκολα, όλα φαίνονται στο παρκέ.

Όσο περνάει ο καιρός θα νιώθω καλύτερα, πιο δυνατός, πιο έτοιμος και μέσα στη χημεία της ομάδας, είναι παιδιά που ήξερα, αλλά και όλοι οι συμπαίκτες μου με βοηθάνε να γίνομαι ένα με την ομάδα, να μαθαίνω κάθε έναν ξεχωριστά και όλους μαζί. Το καλό που έχει ο Ολυμπιακός είναι ότι διαλέγει τους παίκτες όχι μόνο σύμφωνα με το ταλέντο, αλλά και σύμφωνα με τον χαρακτήρα τους και αυτό είναι ένα από τα συστατικά των επιτυχιών του. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ".

Φλεβαράκης: "Το ματς της τριετίας για εμάς κόντρα στο Ρέθυμνο"

Ο προπονητής των Τρικάλων, Κώστας Φλεβαράκης, δήλωσε: "Η διαφορά δυναμικότητας είναι πολύ μεγάλη. Κακά τα ψέματα, το μυαλό κάποιων ήταν θέλοντας και μη στο παιχνίδι της Δευτέρας, το ματς της τριετίας όχι μόνο της σεζόν για τα Τρίκαλα, παίζοντας κόντρα στο Ρέθυμνο στην έδρα μας. Αυτό το ματς θα μας δώσει το δικαίωμα να αναπνέουμε.

Ο Ολυμπιακός ήταν και σήμερα πολύ επιθετικός στην άμυνα, παίκτες με επιθετικά χετζ άουτ, εμείς κάναμε πολλά λάθη, πάνω από 20 που κατέληξαν τα περισσότερα σε εύκολους πόντους για τον Ολυμπιακό. Κάποια παιδιά πήραν εμπειρίες από αυτό το ματς, πήραν τις παραστάσεις και τον ρυθμό που θέλουμε και πλέον να τα δώσουμε όλα στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο. Καλή τύχη στον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη".

Βαρυτιμιάδης: "Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας"

Ο Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης, είπε: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, διεκδικήσαμε όσα περισσότερα μπορούσαμε. Έχουμε επίσης ένα δύσκολο ματς τη Δευτέρα, βάλαμε βάσεις γι’ αυτό το ματς και κοιτάζουμε μπροστά. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τα λάθη μας και θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε το δύσκολο ματς τη Δευτέρα και θέλουμε τον κόσμο μας δίπλα μας που θα είναι το 50% της νίκης εάν είναι νίκη τελικά. Καλή τύχη στον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ