STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Απόδειξη για το πως θέλουμε να παίζουμε"

Σφαιρόπουλος: "Απόδειξη για το πως θέλουμε να παίζουμε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση του Ολυμπιακού κόντρα στην Κηφισιά, σε άμυνα και επίθεση και τόνισε πως τα ρεκόρ δεν τον ενδιαφέρουν. Παπαθεοδώρου: "Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων".

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Κηφισιά στο ΣΕΦ με 97-59 και οι παίκτες και οι προπονητές των δύο ομάδων μίλησαν στην συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αρχικά είπε τα εξής: "Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο παρουσιαστήκαμε απόλυτα σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Κάναμε αυτό που έπρεπε στο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε καλά σε άμυνα και επίθεση. Σε όλο το ματς ήμασταν παραγωγικοί στην επίθεση. Το πιο σημαντικό ήταν η άμυνα μας. Είχαμε συγκέντρωση και αφοσίωση στο πλάνο μας. Δείξαμε καλά στοιχεία για το πως θέλουμε να παίζουμε. Είναι ένας ματς που αποτελεί απόδειξη για το πως θέλουμε να παίζουμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια. Έδειξαν μεγάλη συγκέντρωση. Μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ευχαριστούμε και τον κόσμο μας για την στήριξη. Νομίζω πως οι παίκτες τους το ανταπέδωσαν με μία πολύ καλή εμφάνιση, η οποία συνδυάστηκε και με θέαμα".

Για το ρεκόρ του Ολυμπιακού στην άμυνα, μετρώντας σκορ 21-0 στην 3η περίοδο επί της Κηφισιάς: "Το ρεκόρ δεν το είχα καταλάβει, προς το τέλος το κατάλαβα που μου το ανέφεραν οι συνεργάτες μου. Δεν κοιτούσα τόσο το σκορ, όσο το να βλέπω την ομάδα μου, από θέμα τακτικής, να παίζει καλή άμυνα. Κοιτούσα τα λάθη μας, πρόσεχα τι πρέπει να διορθώσουμε. Τα ρεκόρ δεν μας ενδιαφέρουν, μας ενδιαφέρει η ομάδα να ακολουθεί το πλάνο της. Να παίζει καλό μπάσκετ. Έχουμε μπροστά μας δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια".

Παπαπέτρου: "To μηδέν της Κηφισιάς συμβολίζει την προσπάθεια μας στην άμυνα"

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου σημείωσε 20 πόντους κόντρα στην Κηφισιά, κάνοντας ατομικό ρεκόρ και στις δηλώσεις του τόνισε για ο ματς τα εξής: "Συγχαρητήρια στην Κηφισιά για την προσπάθεια της, ήρθε να παλέψει. Θέλαμε να παίξουμε καλή άμυνα από την αρχή. Νομίζω πως το κάναμε. Φάνηκε και από το γεγονός πως στην τρίτη περίοδο ο αντίπαλος δεν πέτυχε πόντο, καθώς τον κρατήσαμε στο μηδέν. Στο τελευταίο δεκάλεπτο κάπως χαλαρώσαμε, αλλά νομίζω πως γενικά ήμασταν αρκετά καλοί. Παίξαμε αρκετά καλή άμυνα και ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Δεν είχαμε καταλάβει πως πηγαίναμε για το ρεκόρ στην τρίτη περίοδο. Μας το τόνισαν λίγο πριν το τέλος οι προπονητές μας. Νομίζω πως το γεγονός που τους κρατήσαμε στο μηδέν συμβολίζει την προσπάθεια που κάναμε στην άμυνα. Όλοι παίξαμε με διάθεση στην άμυνα".

Παπαθεοδώρoυ: "Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων"

Ο προπονητής της Κηφισιάς, Ηλίας Παπαθεοδώρου, σχολίασε πως: "Είχαμε καλή λειτουργία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν είχαμε απάντηση στην επίθεση του Ολυμπιακού, ο οποίος στην επίθεση είχε υψηλά ποσοστά, τόσο από την περιφέρεια, όσο και κοντά στο καλάθι. Είχαμε καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως, ο Ολυμπιακός συνέχισε αλλά εμείς δεν βρήκαμε λύσεις. Κάναμε πολλά λάθη χάσαμε εύκολα σουτ και δεν πετύχαμε πόντο. Προσπαθήσαμε στο τέλος να κλείσουμε το ματς όσο καλύτερα μπορούσαμε. Πλέον, επικεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι.

Στο πρωτάθλημα οι διαφορές είναι τεράστιες. Ειδικά όταν παίζουν στο 100 παίζοντας σε φουλ ρυθμό. Ο Ολυμπιακός θέλεο να είναι πανέτοιμος αυτή την περίοδο, σε συνδθυασμό πως είμαστε και μία ομάδα που έχει δυσκολέψει. Δεν μπορούμε να μας υποτιμήσει κανείς. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, όταν παίζεις ο αντίπαλος σε φουλ ρυθμό. Έχουμε νέους παίκτες, έχουμε νέα ομάδα, συνεχίζουμε μέχρι το τέλος.

Στο πρωτάθλημα οι διαφορές είναι τεράστιες μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και των άλλων ελληνικών ομάδων. Ειδικά όταν οι δύο μεγάλοι και τώρα ο Ολυμπιακός, παίζει στο 100%, σε φουλ ρυθμό, με 100% συγκέντρωση, αυτή είναι η πραγματική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός είναι σε μία κρίσιμη περίοδο και είναι λογικό να παρουσιάζεται 100% έτοιμος. Παράλληλα, είμαστε και εμείς μία αξιόλογη ομάδα, η οποία έχει δυσκολέψει τους μεγάλους και δεν αφήνουμε περιθώρια στον αντίπαλο να μας υποτιμήσει. Έχουμε νέους παίκτες, έχουμε νέα ομάδα, συνεχίζουμε μέχρι το τέλος".

Χογκ: "Δεν μπορούσαμε να βγούμε από την τρύπα που μπήκαμε"

Από πλευράς Κηφισιάς μίλησε ο Ντάστιν Χογκ, ο οποίος τόνισε: "Ξεκινήσαμε επιθετικά καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρώτο μισό. Μπήκαμε στα αποδυτήρια έχοντας αυτοπεποίθηση, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν καλοί. Κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στο ματς στην 3η περίοδο. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε στην τρίτη περίοδο και ο Ολυμπιακός κυριάρχησε. Μπήκαμε σε μία τρύπα που δεν μπορούσαμε να βγούμε και στην 4η περίοδο δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ