STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σερέλης: "Είχαμε θέληση και διάθεση"

Σερέλης: "Είχαμε θέληση και διάθεση"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός του Λαυρίου DHI, Χρήστος Σερέλης, συνεχάρη την Κύμη Seajets για την προσπάθειά της και στάθηκε στην θέληση των παικτών του για τη νίκη.

Το Λαύριο DHI πήγε από τον παράδεισο στην κόλαση και πάλι στον παράδεισο κόντρα στην Κύμη Seajets, πανηγυρίζοντας τελικά τη νίκη, με τον τεχνικό της ομάδας, Χρήστο Σερέλη, να μένει στα θετικά κομμάτια της ομάδας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Λαυρίου: " Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Κύμης. Στο κύπελλο έφτασε να παίξει με τον Άρη πριν λίγες μέρες, έκανε καλές νίκες καθώς επίσης και για την πορεία της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια που όπου έχει παίξει σε πρωτάθλημα έχει βγει πρώτη, έχει συνηθίσει να κάνει νίκες. Δεν το λέω τυχαία αυτό από εκεί θα συνεχίσω αυτός ήταν ο λόγος για μένα που από το -18 η ομάδα της Κύμης επέστρεψε διότι είναι συνηθισμένη να κερδίζει να μην τα παρατάει να μην χάνει, και αυτή η νοοτροπία όσοι ξένοι και αν έρθουν στην ομάδα η νοοτροπία της ομάδας παραμένει κάτι το οποίο είχε γίνει και στο Λαύριο.

Η ομάδα μας παλεύει από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι το 40' με όποιους παίχτες και αν έχει, ότι προβλήματα και αν έχει, είτε τραυματισμών είτε άλλα και σήμερα μπορώ να πω να ομολογήσω ότι περνώντας μία πολύ δύσκολη προετοιμασία φέτος πραγματικά για πολλούς λόγους που δεν θέλω να αναφέρω αυτό το παιχνίδι για εμάς ήτανε το λέω και το πιστεύω, το μισό πρωτάθλημα. Όσο και α φαίνεται ότι είναι νωρίς όσο φαίνεται λίγο οξύμωρο το λέω ότι είναι το μισό πρωτάθλημα διότι στην ουσία φανταστείτε ότι σε 17 μέρες εμείς έχουμε παίξει μόνο 2 παιχνίδια κάναμε μόνο προπόνηση.

Περιμέναμε να δούμε πως θα αντιδράσει η ομάδα αν μας κάνουνε ένα σερί, πως θα αντιδράσει η ομάδα αν δεν ξεκινήσει καλά, και η αλήθεια είναι ότι υπήρχε μία ανησυχία στην ομάδα αλλά στο τέλος υπήρχε μία τρομερή θέληση και τρομερή διάθεση για να παίξουμε να συγκεντρωθούμε και να κάνουμε και εμείς μία νίκη και ένα αποτέλεσμα για να μας δώσει ώθηση στο πρωτάθλημα.

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που οι παίχτες σε πολύ μεγάλο διάστημα κάνανε ότι ακριβώς είπαμε. Περίμενα λίγο την καθίζηση στο τέλος γιατί δεν ήμασταν τόσο έτοιμοι θέλουμε να είμαστε αλλά ήτανε αρκετά συγκεντρωμένοι έκαναν πολλά αυτά που ζητήσαμε βάλαμε πολλούς εύκολους πόντους που είχαμε ζητήσει και να εκμεταλλευτούμε λάθη της αντίπαλης ομάδας και το κάναμε και αυτό, και τελικά δώσαμε μία πειστική εμφάνιση για κάποιο διάστημα ότι και φέτος θα είμαστε πολύ σκληρό καρύδι για τους αντιπάλους μας.

Αν και είναι το πρώτο μας παιχνίδι θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο μας ήτανε πολύ καλός, μας θυμίζει περσινές καταστάσεις περίμενε και ο κόσμος μάλλον το παιχνίδι με αγωνία, και επειδή πέρυσι δεν το είχαμε αναφέρει σχεδόν ποτέ. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη μας σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτή την ομάδα και δεν είναι ούτε οι προπονητές που φαίνονται ούτε οι παίχτες ούτε πρόεδροι είτε μάνατζερ είτε οποιοσδήποτε από το σταφ. Όλους αυτούς που δουλεύουν για την ομάδα ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς για να μπει η ομάδα στο γήπεδο και να δείχνει και να βγάζει αποτελέσματα αλλά πιστέψτε με είναι πάρα πολλοί οι οποίοι δουλεύουν για πάρα πολύ ώρα με μόνο σκοπό ότι να υπάρχει αυτή η ομάδα και να αγωνίζεται στην Α1".

Ο αρχηγός της ομάδας, Μιχάλης Περράκης, τόνισε από την πλευρά του: " Ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς πρώτον γιατί ήταν στην έδρα μας το πρώτο, με μία πάρα πολύ καλή ομάδα πολύ δυνατή ομάδα που έχει ακριβώς τους ίδιους στόχους με εμάς. Δουλέψαμε πάρα πολύ, έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά στην προετοιμασία το περιμέναμε πως και πως, και ήμασταν έτοιμοι ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, καταφέραμε και ξεφύγαμε κάποια στιγμή με 20 πόντους ξέραμε ότι δεν είχε τελειώσει ίσως λίγο εφησυχαστήκαμε , αφυπνίστηκε και λίγο ο αντίπαλος και στο τέλος έγινε το παιχνίδι ντέρμπι. Ευτυχώς για εμάς δείξαμε συγκέντρωση και καταφέραμε και πήραμε τη νίκη, πολύ σημαντική νίκη για εμάς όπως ανέφερα με πολύ δύσκολη συνέχεια, πρέπει από αύριο να δουλέψουμε γιατί μας περιμένει δύσκολο πρόγραμμα και στόχος μας είναι η παραμονή".

"Ένα καταστροφικό δεκάλεπτο"

Ο τεχνικός της Κύμης Seajets, Βασίλης Μπρατσιάκος, στάθηκε στο δεκάλεπτο 17 με 27 που η ομάδα του υπέστη αγωνιστική καθίζηση, με αποτέλεσμα να μείνει πολύ πίσω στο σκορ και να μην καταφέρει ποτέ να επιστρέψει: " Θέλω να δώσω πρώτα από όλα συγχαρητήρια στο Λαύριο και στον φίλο μου τον Χρήστο Σερέλη για την εξαιρετική δουλειά του. Κάθε χρόνο και καλύτερος, σήμερα ήταν ένα μεγάλο ντέρμπυ για εμάς, όπως και για το Λαύριο. Υποτίθεται ότι το Λαύριο θα είχε περισσότερο άγχος ενώ στην πραγματικότητα το είχαμε εμείς και αυτό φάνηκε στα πρώτα λεπτά που είχαμε να παίξουμε κάποια πράγματα και οι πρώτες μας επιθέσεις ήτανε εκτός τακτικής, όπως και οι πρώτες άμυνες.

Είχαμε ένα καταστροφικό δεκάλεπτο από 17 μέχρι το 27 που το Λαύριο έφυγε με 20 πόντους. Όταν κάνεις 26 λάθη εκ των οποίων το Λαύριο βάζει 32 πόντους δεν νομίζω πως έτσι έχεις μεγάλες πιθανότητες να κερδίσεις έτσι το παιχνίδι. Η ηρωική προσπάθεια της ομάδας να φτάσει το παιχνίδι στους 3 πόντους και να το διεκδικήσει ήτανε αυτό που θα κρατήσουμε από το παιχνίδι και θα ψάξουμε να το διευρύνουμε. Θα ψάξουμε να βελτιώσουμε τις καταστάσεις στο 1 προς 1 γιατί είχαμε πρόβλημα εκεί και από τον Γιανγκ και από τον Μπόλντ, αφήσαμε πάρα πολλά ελεύθερα σουτ στο Λαύριο και τα εκμεταλλεύτηκε όλα, ακόμα και στα κοντινά σουτ δεν είχαμε καλά ριφλέξιονς στην μπάλα. Τα παιδιά παίζανε στην έδρα τους είχανε υψηλά ποσοστά ευστοχίας από κάποιο σημείο και μετά, για αυτό και ήρθε η μεγάλη διαφορά.

Εμείς σήμερα παίξαμε χωρίς 2 ξένους οι οποίοι και ο Γκριν και ο Μούσα ήταν εκτός παιχνιδιού, είχαμε πολλές κακές ελεύθερες βολές από τους ψηλούς μας. Εντάξει είναι πρεμιέρα έχουμε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα μπροστά μας να βελτιωθούμε και να παίξουμε το μπασκετ που θέλουμε, νομίζω πως έχουμε ολόκληρη την εβδομάδα μπροστά μας να δουλέψουμε καλά και να ξεκινήσουμε νικηφόρα την πρώτη αγωνιστική στην έδρα μας με τον Κόροιβο".

Ο Αλέξανδρος Σιγκούνας δήλωσε από την πλευρά του: " Συγχαρητήρια στο Λαύριο για την σημερινή του νίκη σήμερα, είναι καθαρά δίκαιη νίκη, ήταν καλύτερη από εμάς πιο συγκεντρωμένοι από εμάς, και γώ θα σταθώ στο σημείο της συγκέντρωσης. Σήμερα φτάσαμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό λαθών στο ματς, των 24 και δυστυχώς είναι νέα φαινόμενο το οποίο επαναλαμβάνεται αφού και με τον Άρη φτάσαμε σχεδόν στον ίδιο αριθμό λαθών. Όταν λοιπόν κάνεις λάθη και τα περισσότερα από αυτά είναι σε κρίσιμα σημεία του αγώνα νομίζω πως είσαι καταδικασμένος να μην κερδίσεις το παιχνίδι.

Το μόνο που θα κρατήσω από σήμερα είναι η μεγάλη διάθεση και η μεγάλη προσπάθεια όλης της ομάδας στο να γυρίσει το ματς όταν ήταν σχεδόν στους -20 για αυτό το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και στο προπονητικό τιμ αλλά θεωρώ πως μας περιμένει μία πολύ μεγάλη εβδομάδα με δουλειά και πρέπει να διορθώσουμε πάρα πολλά πράγματα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ