STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σερέλης: "Είναι η μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας μας"

Σερέλης: "Είναι η μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας μας"
Σερέλης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Χρήστος Σερέλης τόνισε πως το "διπλό" του Λαυρίου απέναντι στον ΠΑΟΚ αποτελεί δικαίωση για τους παίκτες του. Μαρκόπουλος: "Είναι ντροπή αυτή η ήττα"

Απόλυτα ευχαριστημένος, όπως είναι λογικό, από την προσπάθεια των παικτών του στο ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν ο Χρήστος Σερέλης. Συγκεκριμένα ο τεχνικός του Λαυρίου είπε:

"Σήμερα κάναμε την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία μας . Μια νίκη απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο με μεγάλη ιστορία όπως ο ΠΑΟΚ. Όλο τον χρόνο στα ματς με τις μεγάλες ομάδες, κάναμε καλές εμφανίσεις. Είναι μια νίκη που κάποια στιγμή την αξίζαμε να την πάρουμε. Μπράβο στους παίκτες μου, έπαιξαν πολύ καλά. Σφίξαμε την άμυνά μας μετά τους 22 πόντους του στο πρώτο δεκάλεπτο και δημιουργήσαμε προβλήματα στον ΠΑΟΚ. Όταν είσαι στους 1-2 πόντους και είσαι κοντά στο σκορ, είναι καλό για την ψυχολογία για να φύγεις με ένα μεγάλο διπλό".

Για το αν αισθάνεται πως το Λαύριο τελειώνει με το θέμα της παραμονής: "Το αισθάνομαι αυτό και με ένα δύσκολο συνδυασμό αποτελεσμάτων μόνο δεν θα έχουμε πιθανότητες να σωθούμε. Έχουμε δύο ματς στην έδρα μας και θέλουμε την νίκη στην επόμενη αγωνιστική. Μπορούμε να χτυπήσουμε και το ματς στον Κόροιβο αλλά ας μην προτρέχουμε. Είναι μια δικαίωση για τα παιδιά για την προσπάθεια που κάνουμε".

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: "Θέλαμε να κλείσουμε την ρακέτα μας για να μην βρει ρυθμό ο Σχορτσανίτης. Έτσι ρισκάραμε κάποια σουτ. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε 7/9 τρίποντα και είπα στα παιδιά πως αν δεν έχουμε σκορ από το λόου ποστ και αν βρούμε κάποιες πάσες, θα μπορέσουμε να κερδίσουμε. Έτσι έγινε. Στην ρακέτα ο ΠΑΟΚ δεν μας απείλησε τόσο πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, στα τρίποντα δεν ήταν τόσο εύστοχος και γυρίσαμε το ματς".

Για τα 16 κλεψίματα του Λαυρίου: "Οφείλεται στο ότι ο ΠΑΟΚ επιδίωκε να περάσει την μπάλα την ρακέτα. Εμείς έχουμε αθλητικά παιδιά που μπορούν να κλέψουν ενώ ίσως αγχώθηκαν τα παιδιά του ΠΑΟΚ στο τέλος. Δεν είχαν καλές επιλογές και κλέψαμε".

Σακελλαρίου: "Βάλαμε μεγάλα σουτ"

Ο καλαθοσφαιριστής του Λαυρίου, Βαγγέλης Σακελλαρίου τόνισε: "Έγινε ωραίο και μπασκετικό παιχνίδι. Στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο ανταποκριθήκαμε καλύτερα στην άμυνα, είχαμε πλουραλισμό στην επίθεση και έτσι φτάσαμε σε μια μεγάλη νίκη. Βάλαμε φυσικά και κάποια μεγάλα σουτ στο τέλος. Κοιτάμε το επόμενο ματς και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί κάθε Σάββατο. Πήραμε δύο σερί μεγάλες νίκες και κοιτάμε το μέλλον αισιόδοξα".

Μαρκόπουλος: "Ντροπή αυτή η ήττα"

Φανερά εκνευρισμένος ήταν μετά την ήττα από το Λαύριο ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος. Συγκεκριμένα ο Έλληνας τεχνικός είπε: "Μπράβο στο Λαύριο. Είναι ντροπή αυτή η ήττα. Είναι μια ήττα η οποία μπορεί να σε βγαλει από τους στόχους σου. Αν θες να διεκδικήσεις κάτι και να είσαι δυνατός και να λένε πως παίζουμε με τον ΠΑΟΚ, πρέπει να βρίσκεις τον τρόπο να κερδίζεις τα ματς. Ευθύνη έχουν πολλοί, ίσως την μεγαλύτερη την έχω εγώ. Είναι αδύνατο να δέχεσαι 30 πόντους από λάθη. Είναι πρωτάκουστο! Δεν είναι τα 24 λάθη μόνο, είναι και το ότι δεν τα σταματήσαμε τα λάθη. Ο,τι και να πεις για το ματς, θα σταματήσεις στα λάθη. Και τα λάθη, τα κάνουν παίκτες που δεν είναι άπειροι".

Σερέλης: "Είναι η μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας μας"

Για το ότι είπε πως έχει και ο ίδιος ευθύνη: "Όταν η ομάδα παρουσιάζεται με αυτόν τον τρόπο, ο προπονητής έχει την ευθύνη".

Για την συνέχεια και την πέμπτη θέση: "Είχα πει πως πρέπει να κερδίσουμε και τα τέσσερα ματς που έμεναν. Σε κάθε ματς πρέπει να διεκδικούμε την νίκη".

Για τον Κλάντον και αν μπέρδεψε την ομάδα του ΠΑΟΚ με την παρουσία του: "Δεν μπορεί να κριθεί. Είναι το πρώτο του ματς. Και καλά να έπαιζε, αυτό δεν θα σήμαινε κάτι. Δεν έπαιξε αυτό που θα θέλαμε να παίξει".

Για το τι πρέπει να αλλάξει: "Παίζαμε με τον Ολυμπιακό και παίξαμε μπάσκετ. Σήμερα τι παίζαμε; Γυρίζαμε την μπάλα με τον Ολυμπιακό που έχει κερδίσει ολες τις ομάδες στην Ευρώπη. Τι πρέπει να αλλάξει δηλαδή... Πρέπει να παίξουμε μπάσκετ και να γυρίζει η μπάλα. Πρέπει να παίξουμε πιο δυνατή άμυνα. Πολλά πρέπει να γίνουν. Αυτά που κάναμε σε ένα παιχνίδι, δεν τα κάναμε σήμερα".

Για το αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ υποτίμησαν το Λαύριο: "Δεν το νομίζω".

Δέδας: "Αδικούμε τους εαυτούς μας"

Ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Δέδας ανέφερε: "Δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να πω. Φτάσαμε τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος και τέτοια ματς πρέπει να τα κερδίζουμε. Ερχόμασταν από δύο νίκες και θέλαμε να συνεχίσουμε το σερί. Το Λαύριο ξέφυγε στο τέταρτο δεκάλεπτο, πήρε ψυχολογία, έβαλε το σουτ ο Γιανγκ στο τέλος και πήρε το ματς. Είχαμε πει πως περιμένουμε να σταματήσει η Ευρώπη για να προετοιμαστούμε καλύτερα. Δεν σεβόμαστε τους εαυτούς μας... Αδικούμε τους εαυτούς μας και την δουλειά που κάνουμε από την Δευτέρα ως την Παρασκευή. Πράγμα που το περιμέναμε (σ.σ. εννοεί πως στον ΠΑΟΚ περίμεναν να έχουν περισσότερο χρόνο προετοιμασίας) μετά το τέλος της Ευρώπης. Εχουμε τρία ματς τώρα με ομάδες που παίζουν για την παραμονή στην κατηγορία. Να δούμε πώς θα εμφανιστούμε στο ματς με τα Τρίκαλα".

Για τα 24 λάθη του ΠΑΟΚ: "Είχαμε κάνει 16 λάθη στο ημίχρονο στο οποίο κερδίζαμε μάλιστα. Μετά κάναμε άλλα οχτώ (λάθη) που ήταν τα μισά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο αλλά και πάλι ο συνολικός αριθμός των λαθών είναι τεράστιος. Τους δώσαμε (σ.σ. στο Λαύριο) 20 παραπάνω κατοχές σε ένα κλειστό ματς".

Για το ότι έλειπε η συνεργασία μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ στο ματς: "Δεν το έχω έτσι στο μυαλό μου. Όταν είναι κάποιος σε καλή μέρα, όπως έχει συμβεί με τον Χάτσερ, του δίνουμε την πάσα. Αυτό ισχύει και για όποιον είναι σε καλή μέρα. Επειδή ξέρω τους χαρακτήρες στην ομάδα, κανείς παίκτης δεν το κάνει εσκεμμένα για να φανεί στο ματς".

Για τα πολλά στραβά αποτελέσματα φέτος: "Στην αρχή παίρναμε διαφορές και μετά τις χάναμε. Όταν ήρθε ο Σόφο, κερδίζαμε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τώρα με το Λαύριο κάναμε ένα βήμα πίσω. Και εμείς έχουμε κερδίσει ματς, όπως μας έχουν κερδίσει. Είναι γεγονός πως πολλές ομάδες τις κάνουμε να νιώθουν άνετα στο γήπεδό μας".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ