STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σαλούστρος: "Τιμή μου που έπαιξα στον ΠΑΟΚ"

Σαλούστρος: "Τιμή μου που έπαιξα στον ΠΑΟΚ"
Σαλούστρος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Χρήστος Σαλούστρος μιλάει στο Sport24.gr για το Κολοσσός-ΠΑΟΚ, αναφέρει την καλύτερη και την χειρότερη στιγμή του στον "Δικέφαλο", τονίζει πως οι "ασπρόμαυροι" θα ανακάμψουν και πως οι Ροδίτες αξίζουν να μπουν στα πλέι οφ.

Στον ΠΑΟΚ πάντα μιλούν με τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν και παραδέχονται πως είναι ένας παίκτης με εξαιρετικό χαρακτήρα. Η απόφαση να αποδεσμευτεί από τον "Δικέφαλο" είναι αλήθεια πως δεν προέκυψε με τον πιο... κομψό τρόπο καθώς ο Χρήστος Σαλούστρος ενημερώθηκε γι' αυτό λίγες μέρες πριν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος (ουσιαστικά στον ΠΑΟΚ έψαχναν τρόπο για να εξοικονομηθούν χρήματα και να ενισχυθεί η ομάδα στο "1" όπως έγινε τελικά με τον Γουίλιαμ Χάτσερ και "έσπασε" το συμβόλαιο του "Σαλού" ο οποίος άθελά του την "πλήρωσε", αν και το καλοκαίρι δούλεψε πολύ και έκανε ατομικές προπονήσεις με τον Σούλη Μαρκόπουλο προκειμένου να βελτιωθεί σε διάφορους τομείς).

Κάπως έτσι ο Ελληνας φόργουορντ που ήταν "πενταδάτος" την περασμένη σεζόν στον ΠΑΟΚ (αποτέλεσε παίκτη-"εργαλείο" για τον "Δικέφαλο" και έδωσε πολλές βοήθειες αμυντικά), αποχώρησε από τους "ασπρόμαυρους" και συνεχίζει πλέον στον Κολοσσό Ρόδου. Ο "Σαλού", που την Τετάρτη (17/2, 16.15) θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τον "Δικέφαλο" μετά το "διαζύγιο" με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, μίλησε στο Sport24.grμεταξύ άλλων για το παιχνίδι του Κολοσσού με τον ΠΑΟΚ, για την καλύτερη και την χειρότερη στιγμή του στους "ασπρόμαυρους" και φυσικά για την παρουσία του στους Ροδίτες.

"Ο Κολοσσός αξίζει να βρεθεί στα πλέι οφ"

Η συζήτησή μας ξεκίνησε με τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του από το διάστημα που αγωνίζεται στον Κολοσσό. Ο "Σαλού" ανέφερε :

"Περνάω ωραία στη Ρόδο. Είναι ένα ωραίο νησί. Οι άνθρωποι είναι κοντά στην ομάδα. Νομίζω πως έως τώρα το πρόσημο είναι θετικό για την ομάδα. Είχαμε βέβαια μια κακή ήττα εκτός προγράμματος στο ματς με τον Αρκαδικό αλλά παίζουμε καλό μπάσκετ και πρέπει να το κάνουμε και στις επόμενες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Η ομάδα αξίζει να βρίσκεται στα πλέι οφ που είναι και ο πρώτος στόχος και πιστεύω πως αυτό μπορεί να γίνει".

Την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στον οποίο έπαιξε την περασμένη σεζόν (2014-15). Πώς νιώθει άραγε; " Πέρασα έναν χρόνο στον ΠΑΟΚ πολύ όμορφα με τους ανθρώπους που γνώρισα εκεί. Χαίρομαι που ήμουν μέλος μιας μεγάλης και ιστορικής ομάδας όπως είναι ο ΠΑΟΚ και που έζησα τόσο όμορφες στιγμές",είπε ο Ελληνας φόργουορντ και πρόσθεσε: "Η ομάδα μου πλέον είναι ο Κολοσσός, ο ΠΑΟΚ θα είναι αντίπαλος για 40 λεπτά και ο καλύτερος ας κερδίσει".

"Η νίκη με τον Άρη στο Παλέ, η καλύτερη στιγμή"

Για την πιο καλή και ευχάριστη στιγμή που πέρασε στον ΠΑΟΚ, είπε: "Είναι το τελευταίο ματς στο περασμένο πρωτάθλημα απέναντι στον Άρη στο Παλέ. Ηταν το παιχνίδι που μας έδωσε την τρίτη θέση σε μια γεμάτη σεζόν που κράτησε για εμάς 10 μήνες. Δικαιωθήκαμε σαν ομάδα για όλα αυτά που είχαμε δώσει μέσα στην χρονιά, για την δουλειά μας και τον ιδρώτα μας. Ολοι μας δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας και αξίζαμε την τρίτη θέση".

"Πικρή γεύση από το διαζύγιο αλλά δεν χάλασε η εικόνα μου για τον ΠΑΟΚ"

Οσο για την χειρότερή του στιγμή στον "Δικέφαλο"; Αυτή ήταν όταν χρειάστηκε να αποχωρήσει από την ομάδα, όπως παραδέχτηκε: " Μου έχει μείνει μια πικρή γεύση. Ετσι είναι ο αθλητισμός αλλά είναι και ο τρόπος με τον οποίο έγινε όλο αυτό (σ.σ. ο τρόπος με τον οποίο έφυγε από τον ΠΑΟΚ). Το χρονικό διάστημα στο οποίο έγινε αυτό, ήταν μια κακή περίοδος για μένα (σ.σ. λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ενημερώθηκε από την πλευρά του "Δικεφάλου" πως θα πρέπει να βρει ομάδα)", υπογράμμισε ο "Σαλού" και συνέχισε: " Δεν μπορεί κάποιος να με κατηγορήσει γι' αυτό. Δεν θα άρεσε στον οποιονδήποτε να συμβεί κάτι τέτοιο και να παρθεί μια τέτοια απόφαση σε μια περίοδο που δεν ήταν και η πιο όμορφη.

Βέβαια κανείς παίκτης δεν είναι πάνω από την ομάδα και πάνω από τον ΠΑΟΚ. Εγώ νιώθω τιμή και χαρά που έπαιξα στον ΠΑΟΚ. Ολα όσα πέρασα στον ΠΑΟΚ με τους ανθρώπους του και με τα παιδιά στην ομάδα, δεν μου έχουν χαλάσει την εικόνα που είχα για τον ΠΑΟΚ. Είμαι άνθρωπος που κοιτάω μπροστά και που το άφησα πίσω όλο αυτό. Η ζωή συνεχίζεται και στον αθλητισμό δεν χωράνε συναισθήματα. Εγινε ό,τι έγινε και όπως λένε στο τέλος θα αποδειχτεί το ποιος θα δικαιωθεί"

Για το παιχνίδι του Κολοσσού με τον ΠΑΟΚ, σχολίασε: "Είναι δύσκολο ματς και για τις δύο ομάδες που θέλουν το αποτέλεσμα. Σίγουρα οι απουσίες του ΠΑΟΚ (σ.σ. δεν θα αγωνιστούν οι τραυματίες, Βασιλειάδης και Σχορτσανίτης) είναι σημαντικές. Από εμάς θα λείψει ο Αχονεν που είναι σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Είναι ένας παίκτης που βοηθά πολύ στο δημιουργικό κομμάτι. Είναι ο δεύτερος πλέι μέικερ και ξεκινά πίσω από τον Ρέλεφορντ. Σίγουρα ο Κώστας και ο Σοφοκλής για τον ΠΑΟΚ αποτελούν μεγαλύτερες απώλειες αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις οι υπόλοιποι παίκτες μπορεί να δώσουν το κάτι παραπάνω και να κάνουν ένα λιγότερο λάθος. Το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες".

"Ο ΠΑΟΚ θα ανακάμψει, δεν θα είναι εκτός τετράδας"

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καλή πορεία φέτος (2015-16) στο πρωτάθλημα και ζητήσαμε την άποψή του για τον "Δικέφαλο" σχετικά με την συνέχεια της σεζόν. "Θ α ανακάμψει ο ΠΑΟΚ. Για μένα ίσως έκανε κακό η πρόκριση στους '32' του Eurocup γιατί υπήρχαν παραπάνω παιχνίδια, παραπάνω ταξίδια και σίγουρα παραπάνω κούραση. Ο ΠΑΟΚ θα ανακάμψει και δεν θα το αφήσει τόσο εύκολα. Ξέρω τα παιδιά στην ομάδα, είναι όλοι καλοί παίκτες και ξέρω πως θα προσπαθήσουν πολύ. Και πιστεύω πως στην τελική κατάταξη (σ.σ. εννοεί μαζί με τα πλέι οφ), σίγουρα ο ΠΑΟΚ δεν θα είναι εκτός τετράδας του πρωταθλήματος.

Εχει παίκτες με δυνατότητες ο ΠΑΟΚ και μπορεί να παίξει το μπάσκετ που πρέπει όταν έρθουν τα δυνατά ματς στα πλέι οφ". Οσο για το αν ο "Δικέφαλος" μπορεί να διατηρήσει τα κεκτημένα της περσινής σεζόν και να πάρει την τρίτη θέση μέσω των πλέι οφ; "Το έχει καταφέρει τα προηγούμενα δύο χρόνια και η ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί σε συγκεκριμένα παιχνίδια όπως κάναμε εμείς στην χρονιά που ήμουν στον ΠΑΟΚ. Σίγουρα με την επιστροφή των παικτών που απουσιάζουν, μπορεί η κατάσταση να είναι καλύτερη και όλα πιο εύκολα", απάντησε ο "Σαλού".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ