STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σαλούστρος: "Ο ΠΑΟΚ μπορεί το διπλό στο Παλέ"

Σαλούστρος: "Ο ΠΑΟΚ μπορεί το διπλό στο Παλέ"
INTIME SPORTS

Ο Χρήστος Σαλούστρος υπογραμμίζει στο Sport24.gr πως θα παίξει ρόλο η αποφασιστικότητα στο Άρης - ΠΑΟΚ, αναφέρεται στο γεμάτο Παλέ και τονίζει πως έλειπε η... δικαιοσύνη στο θέμα της αποχώρησής του από τον "Δικέφαλο".

Πέρυσι (σεζόν 2014-15) ήταν... πενταδάτος στον ΠΑΟΚ, φέτος (σεζόν 2015-16) τρεις μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα από τον "Δικέφαλο" ενημερώθηκε πως θα πρέπει να αναζητήσει νέα ομάδα .

Κάπως έτσι ο Χρήστος Σαλούστρος πριν λίγο καιρό αποτέλεσε παρελθόν από τον "Δικέφαλο". Και το περίεργο στην υπόθεσή του είναι πως οι... πάντες στους "ασπρόμαυρους" μιλούσαν με πολύ καλά λόγια γι' αυτόν.

Τι συνέβη; Η αλήθεια είναι πως η επιλογή ο Μιλένκο Τέπιτς να παίζει στο "1" δεν "βγήκε" στον ΠΑΟΚ και στον "Δικέφαλο", προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα για να αποκτηθεί ένας πλέι μέικερ (ο Γουίλιαμ Χάτσερ δηλαδή), προχώρησαν στην απόφαση να αποδεσμευτεί ο "Σαλού".

Ο οποίος πέρυσι σε ουκ ολίγα ματς κλήθηκε από τον Σούλη Μαρκόπουλο να περιορίσει παίκτες που ήταν σημαντικοί επιθετικά για τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ και τα πήγε πολύ καλά καθώς πρόκειται αν μη τι άλλο για έναν εξαιρετικό αμυντικό. Το Sport24.gr απευθύνθηκε στον Σαλούστρο όσον αφορά το ντέρμπι (24/10, 21.00) του Άρη με τον ΠΑΟΚ ενώ ο παίκτης μίλησε και για το "διαζύγιό" του με τον "Δικέφαλο".

"Όλα είναι ανοιχτά, δεν μετράει η κούραση και η φόρμα"

Αρχικά μας είπε για το παιχνίδι των δύο "αιωνίων". "Ενα ντέρμπι είναι ένα ντέρμπι... Πιστεύω φαβορί και αουτσάιντερ δεν χωράνε. Σίγουρα ένα μικρό προβάδισμα το έχει ο 'Αρης, λόγω έδρας καθαρά. Ο ΠΑΟΚ δεν ταξιδεύει για να πάει κάπου μακριά, στην ίδια πόλη είναι. Είναι δύο ομάδες οι οποίες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους. Υπάρχει ένα ένθερμο κοινό από τον Άρη. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι όποιος μπει πιο δυνατά και πιο αποφασιστικά, αυτός θα έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη. Δεν πιστεύω πως μετράει η κούραση ή πόσο φορμαρισμένος είσαι. Είναι ένα ντέρμπι και σε ένα ντέρμπι είναι όλα ανοιχτά", είπε ο "Σαλού".

"Ο ΠΑΟΚ έχει πολλές δυνατότητες, ο Άρης είναι καλά δομημένη ομάδα"

Για για την εικόνα που έχει μέχρι τώρα για τον ΠΑΟΚ αλλά και για τον Άρη, ο Ελληνας καλαθοσφαιριστής απάντησε: "Σίγουρα έχουν πολλά πράγματα να βελτιώσουν τα παιδιά. Επειδή ήμουν μέλος αυτής της ομάδας, πιστεύω πως οι δυνατότητες αυτής της ομάδας είναι πάρα πολλές και μπορεί να το δείξει. Είναι νωρίς ακόμη, ό,τι και να λέμε δεν μπορεί να κριθεί άμεσα η ομάδα. Η μέχρι τώρα εντύπωση για να είμαι ειλικρινής δεν είναι και τόσο καλή αλλά η τελευταία είναι η εντύπωση που μένει, η θετική.

Πιστεύω πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης για τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη ο Άρης έχει μια νέα ομάδα με 10 νέους παίκτες. Η ποιότητα ξεχειλίζει σε αυτήν την ομάδα. Υπάρχουν έμπειροι Ελληνες και ξένοι που έχουν έρθει από καλά πρωταθλήματα με πολλές φιλοδοξίες έτσι ώστε να πρωταγωνιστήσουν με την φανέλα του Αρη και να φτάσουν ψηλά. Είναι μια καλά δομημένη ομάδα, με έναν καλό προπονητή που έχει δείξει πως ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο".

"Θα δώσει φτερά στον ΠΑΟΚ μια νίκη στο Παλέ..."

Ο ΠΑΟΚ για πολλούς θεωρείται το ξεκάθαρο αουτσάιντερ στο ματς με τον Άρη. Ο "Σαλού" πάντως πιστεύει πως ο "Δικέφαλος" μπορεί να πάρει το "διπλό". " Ναι το πιστεύω, εννοείται... Υπάρχει πολύ εμπειρία στην ομάδα, υπάρχει θέληση και πιστεύω πως λίγη πίστη χρειάζεται και λίγη αυτοπεποίθηση γιατί τα παιδιά θεωρώ πως όλοι είναι πολύ καλοί παίκτες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δέσουν λίγο ακόμη σαν ομάδα. Είναι ένα ντέρμπι, σίγουρα ένα μικρό προβάδισμα το έχει ο Άρης αλλά μέχρι εκεί.

Μια τέτοια νίκη θα δώσει φτερά στους παίκτες και στην ομάδα. Οπότε αν υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα και μια νίκη μέσα στην έδρα του Άρη από πλευράς ΠΑΟΚ, τότε θα δώσει άλλη ώθηση στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Μόνο καλά και θετικά μπορεί να αποφέρει ένα τέτοιο παιχνίδι με μια νίκη μέσα στο Παλέ. Δίχως άγχος και δίχως πίεση, αν μπουν τα παιδιά (σ.σ. οι παίκτες του ΠΑΟΚ) στο γήπεδο και διεκδικήσουν αυτό που τους αναλογεί, μπορούν να τα καταφέρουν".

"Ο ΠΑΟΚ να είναι προσεκτικός στα ριμπάουντ"

Που πρέπει να δώσει προσοχή ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη; " Ο ΠΑΟΚ πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή στα ριμπάουντ. Εδειξε μια αδυναμία σε αυτόν τον τομέα στο ματς με την Ζολνόκι (σ.σ. ο ΠΑΟΚ είχε 26 ριμπάουντ και η Ζολνόκι 46) και πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός. Αν γυρίσει η μπάλα επιθετικά πολύ και υπάρχει πλουραλισμός, θα μπορέσει να πετύχει κάτι", είπε ο "Σαλού" και συνέχισε:

"Επίσης αν ο Τσόχλας είναι σε καλή μέρα, μπορεί να φτιάξει όλο το παιχνίδι της ομάδας και μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο. Οπως επίσης και ο Κακαρούδης με τον Μαργαρίτη που ξέρουν πολύ καλά από αυτά τα ντέρμπι. Εχουν την εμπειρία να μπορέσουν αντεπεξέλθουν σε μια τέτοια έδρα. Πιστεύω το λόου ποστ του Μαργαρίτη θα είναι ένα όπλο αλλά και το μακρινό σουτ του Κακαρούδη. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι αν ο Βασιλειάδης δείξει τις ηγετικές του ικανότητες, ο ΠΑΟΚ έχει πιθανότητες να διεκδικήσει το ματς".

"Ο Αρης θα χτυπήσει σίγουρα στον αιφνιδιασμό"

Οσο για το που μπορεί να "χτυπήσει" ο Άρης στο παιχνίδι του Σαββάτου; "Ο Αρης είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ, είναι πιο physical και θα χτυπήσει σίγουρα στον αιφνιδιασμό και στα αδύνατα σημεία του ΠΑΟΚ. Στο τρανζίσιον πιστεύω πιο πολύ ότι θα προσπαθήσει να κάνει την διαφορά. Με τους ψηλούς που έχει, τον Χάγκινς και τον Ουάιτ, είναι μια πολύ απειλητική ομάδα. Τα επιθετικά ριμπάουντ θα κρίνουν αρκετά το παιχνίδι και πιστεύω θα παίξει ρόλο και σε τι μέρα θα βρεθούν οι κοντοί του Αρη, ο Γουότερς με τον Μακ Νιλ που έχουν δείξει πως παίζουν μεγάλο ρόλο στο επιθετικό σκέλος του Αρη", ανέφερε ο Ελληνας καλαθοσφαιριστής.

"Το γεμάτο Παλέ δεν θα επηρεάσει τον ΠΑΟΚ, ίσως γίνει αυτό με τον Αρη..."

Ο "Σαλού" ξέρει πάρα πολύ καλά τους παίκτες του ΠΑΟΚ καθώς μέχρι πρότινος τους είχε συμπαίκτες. Υπάρχει περίπτωση να επηρεαστούν από το Παλέ που θα "βράζει" ( sold out ανακοίνωσε η "κιτρινόμαυρη" ΚΑΕ την Πέμπτη ); "Ο χι, δεν το πιστεύω. Αν τους πάρεις τους παίκτες έναν-ένα, πιστεύω μόνο ο Μπάλαμπαν δεν έχει εμπειρία", είπε ο Ελληνας καλαθοσφαιριστής που στάθηκε στο ότι το γεμάτο γήπεδο ίσως... επηρεάσει τους παίκτες του Αρη.

"Ισα-ίσα μπορεί λίγο να είναι μειονέκτημα για τον Αρη καθώς υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες που δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα του Παλέ ή αντίστοιχα την ατμόσφαιρα που θα υπάρχει στο Παλατάκι. Τι να πούμε τώρα για τα παιδιά που είναι χρόνια στον ΠΑΟΚ και έχουν παίξει τόσα χρόνια τέτοια ντέρμπι. Τι να πω για τον Βασιλειάδη... Ακόμη και οι μικροί, ο Λιάπης με τον Κώττα, είναι έτοιμοι πιστεύω και ξέρουν πολύ καλά τι θα αντιμετωπίσουν. Ο Ντούβνιακ έχει παίξει σε Αρης-ΠΑΟΚ και ο Τέπιτς έχει παίξει τόσες φορές σε ματς Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας.

Οπότε αυτό πιστεύω πως μπορεί να είναι μειονέκτημα για τον ίδιο τον Αρη από την άποψη πως θα είναι κατάμεστο στο γήπεδο και πρέπει να αποδείξουν (σ.σ. οι παίκτες) στο γήπεδο τι μπορούν. Το έδειξαν βέβαια με τον Παναθηναικό αλλά δεν είναι το ίδιο... Οι απαιτήσεις όσον αφορά το θέμα του ΠΑΟΚ είναι τελείως διαφορετικές καθώς οι παίκτες του Αρη δεν είναι μαθημένοι σε κάτι τέτοιο. Και αν δεν διαχειριστούν την πίεση που θα υπάρχει από τον κόσμο, θα έχουν πρόβλημα και αυτό μπορεί να τους γυρίσει σε μειονέκτημα".

"Μένει μια πίκρα, δεν ήταν δίκαιο αυτό που μου έγινε..."

Ο ίδιος το καλοκαίρι έκανε προπονήσεις στο "Παλατάκι" για να βελτιωθεί και δούλεψε πολύ με τον Σούλη Μαρκόπουλο. Σίγουρα περίμενε αλλιώς να εξελιχθεί η φετινή σεζόν και όχι να "έρθει" "το διαζύγιο" με τον ΠΑΟΚ. Του ζητήσαμε ένα σχόλιο για το ότι αποχώρησε από τον "Δικέφαλο" και είπε τα εξής:

"Ευκαιρία ήθελα στον Πανιώνιο, την πήρα και την αξιοποίησα. Πιστεύω πως στα 25 μου δεν ζητάω ευκαιρίες, ήθελα δικαιοσύνη. Κάτι το οποίο δεν υπήρξε... Μένει μια πίκρα γιατί πιστεύω πως δεν ήταν δίκαιο αυτό. Πιστεύω πως στον κάθε παίκτη θα έμενε αυτό (σ.σ. το συναίσθημα), δεν είναι προσωπικό το θέμα σε καμιά περίπτωση.

Πιστεύω η ομάδα μιας και έκανε αυτή την επιλογή, να βρει τον δρόμο της όσον αφορά τα δικά της δρώμενα και εγώ να βρω τον δικό μου δρόμο. Να είμαι υγιής σε μια δύσκολη χρονιά που έρχεται γιατί εγώ ακόμη δεν έχω προλάβει να αγωνιστώ. Από εκεί και πέρα, όπως είπα όταν έφυγα την τελευταία μέρα που πήγα στα γραφεία και τους χαιρέτησα όλους και με χαιρέτησαν και εκείνοι, εύχομαι ό,τι καλύτερο στην ομάδα και αυτό πραγματικά μέσα από την καρδιά μου. Γιατί πέρασα όμορφες στιγμές εκεί (σ.σ. στον ΠΑΟΚ) παρ' ότι έγινε στο τέλος".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ