STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σάκοτα: "Δεν ήταν δίκαιο το πρόγραμμα"

Σάκοτα: "Δεν ήταν δίκαιο το πρόγραμμα"
EUROKINISSI

Ο Ντράγκαν Σάκοτα παραδέχθηκε μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ ότι η ΑΕΚ δεν βρήκε τρόπο να “φρεσκάρει” την ομάδα μετά την κατάκτηση του BCL, πετώντας “μπηχτή” για το πρόγραμμα της Λίγκας. Στον Απόλλωνα Τσόχλα αφιέρωσε την πρόκριση ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Απογοήτευση για τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ, αλλά υπερηφάνεια για όσα πέτυχε η ΑΕΚ μέσα στην σεζόν. Αυτά ήταν τα δύο συναισθήματα που κυριαρχούσαν στα λόγια του Ντράγκαν Σάκοτα μετά τον αποκλεισμό της “Ένωσης” από τον ΠΑΟΚ, μαζί με μία “μπηχτή” για το πρόγραμμα της Stoiximan.gr Basket League, που δεν έδωσε χρόνο στην ΑΕΚ να “καθαρίσει το μυαλό της” πριν ξεκινήσουν ξανά οι εν Ελλάδι υποχρεώσεις της.

Ξεκινάω με αυτά που είπα και στα αποδυτήρια. Κάθε ένας από εμάς ξέρει ότι δεν παίξαμε καλά ούτε όσο χρειαζόταν στα δύο τελευταία παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ αλλά και με την Κύμη Οι λόγοι ξεκάθαροι. Δεν καταφέραμε να φρεσκάρουμε την ομάδα και να γεμίσουμε ενέργεια. Δεν ήταν fair το πρόγραμμα που ακολούθησε μετά το Final Four” δήλωσε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός για να συμπληρώσει: “ Αυτό δεν έχει σχέση με όλη την χρονιά και την προσπάθειά μας. Σίγουρα είχαμε την πιο πετυχημένη χρονιά τα τελευταία χρόνια κι εγώ προσωπικά έχω πάρει Κύπελλα, αλλά ποτέ δύο Κύπελλα την ίδια σεζόν. Δεν θέλω να μειώσω με τις τελευταίες εμφανίσεις ό,τι έγινε όλη την χρονιά. Συγνώμη από τον κόσμο που δεν μπορούσαμε να δώσουμε αυτό που περίμενε από εμάς. Είχαμε ευκαιρίες να δώσουμε χαρές φέτος και έτσι όπου βλέπουμε τον κόσμο μας λένε “ευχαριστώ και συγχαρητήρια”. Είμαστε περήφανοι για την προσπάθειά μας. Εύχομαι σε όλους κάθε ευτυχία και υγεία στην ζωή τους είτε είμαστε μαζί είτε δεν είμαστε”.

Ακολούθως ο τεχνικός της ΑΕΚ έδειξε να εκνευρίζεται με μία ερώτηση που έγινε από δημοσιογράφου στον Ντούσαν Σάκοτα μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ σχετικά με το αν η σεζόν ήταν πετυχημένη για την ΑΕΚ: “ Μένει μία πίκρα. Καμία φορά ακούω ότι οι δημοσιογράφοι χαλανε τον αθλητισμό. Νομίζω ότι βοηθάνε. Υπάρχουν όμως και κακοπροαίρετοι. Είμαι 100% σίγουρος ότι η διαιτησία δεν ακολουθεί. Πρέπει να αναφέρω το παράδειγμα που έγινε με έναν δημοσιογράφο να ρωτάει τον αρχηγό (σ.σ Ντούσαν Σάκοτα) αν η χρονιά είναι πετυχημένη. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι διαφορετικό από το αν αυτή η ερώτηση είναι προβοκάτσια. Υπάρχουν δημοσιογράφοι που δεν αξίζουν να βρίσκονται στον χώρο. Δεν συμφωνώ με τέτοια συμπεριφορά. Μπροστά μας έχουμε μέρες ξεκούρασης και ανάλυσης. Θα απολαύσουμε κι εμείς κάποιες μέρες. Σύντομα τα ξαναλεμε”.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα κάθεται στον πάγκο της ομάδας και τη νέα σεζόν απάντηση: “ Η ομάδα δεν θα μπορεί να παίρνει 2 τρόπαια κάθε χρόνο. Εδώ υπάρχει μία διαδικασία. Κάποια στιγμή βγήκαμε λίγο από τα σχέδια. Ο,τι απόφαση θα πάρω, πρώτα θα ξεκινήσω από την προσωπική μου ζωή και κάποια προβλήματα που υπήρχαν. Ίσως για αυτό δίσταζα στις αρχές. Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω. Θα είμαι στην ΑΕΚ, με οποιοδήποτε ρόλο και να έχω και θα μείνω δίπλα στην ομάδα και στον Πρόεδρο με την διοίκηση τόσα χρόνια μετά και είμαστε και φίλοι”.

Παπαθεοδώρου: “Αφιερωμένη στον Τσόχλα η προκριση”

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου από την πλευρά του έδειξε εμφανώς ικανοποιημένος για την πρόκριση. Αφού λοιπόν αρχικά αποθέωσε την ΑΕΚ για όσα πέτυχε φέτος, στην συνέχεια αφιέρωσε τη πρόκριση στον μεγάλο άτυχο της ομάδας, τον Απόλλωνα Τσόχλα, ο οποίος τραυματίστηκε στον πρώτο αγώνα της σειράς: Ειμαστε χαρούμενοι γιατί πετύχαμε μία σημαντική πρόκριση και πήγαμε στις 4 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Η αξία του ηττημενου δίνει δόξα στο νικητή. Ξέραμε με ποια ομαδα παίζαμε. Έχουμε πολύ μεγάλο σεβασμό για τις φετινές επιτυχίες της ΑΕΚ, κάτι που δίνει αξία στις νίκες και πρόκριση μας. Νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι και στα δύο παιχνίδια με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο στην Θεσσαλονίκη και αξίζαμε με βάση την εικόνα μας την εισοδό μας στην τετράδα. Οι παίκτες παίρνουν τα ευσχημα για την προσπάθεια και τα ψυχθκα αποθεματα. Έχουμε να κερδισουμε πράγματα από την σειρά με τον Παναθηναϊκο.

Θα ήθελα να αφιερώσω τη σημερνινή νίκη στον Απολλωνα Τσόχλα, ο οποίος είναι ο καθρέφτης του τι εκπροσωπει ο ΠΑΟΚ. Θελουμε να του αφιερώσουμε την πρόκριση και τη νικη και να του ευχηθούμε να επιστρέψει μπροστά μας”.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ