STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σακελλαρίου: "Ο Σερέλης είναι ο προπονητής της χρονιάς"

Σακελλαρίου: "Ο Σερέλης είναι ο προπονητής της χρονιάς"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Λαύριο εξασφάλισε την παραμονή του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα Πατρών, με τον Βαγγέλη Σακελλαρίου να δίνει τον τίτλο του "κόουτς της χρονιάς" στον Χρήστο Σερέλη. Τι δήλωσε ο Κώστας Μέξας.

Το δίποντο σε βάρος του Απόλλωνα Πατρών ήταν αυτό που εξασφάλισε μαθηματικά το Λαύριο. Οι νεοφώτιστοι ανανέωσαν το ραντεβού τους με την Basket League ΣΚΡΑΤΣ για μία ακόμη χρονιά, με τον Χρήστο Σερέλη να τονίζει μετά το τέλος της αναμέτρησης:

" Σε όλους εμείς όλοι στην ομάδα σήμερα προπονητές παίχτες όλο το τιμ γενικότερα αφιερώνουμε τη νίκη στον Αντιπρόεδρο της ομάδος κο Βαγέλλη Βώδινα που πριν δύο ημέρες έχασε την μητέρα του. Θα θέλαμε να συνδυαστεί αυτή η νίκη και με την παραμονή μας και μαθηματικά στην κατηγορία νομίζω επειδή τα αποτελέσματα είναι όχι αλλοπρόσαλλα με βάση ότι δεν μπορεί να κερδίσει η μία ομάδα την άλλη αλλά τέλος πάντων τα πράγματα τα περιπλέξανε λιγάκι. Νομίζω ότι δεν έχουμε σωθεί ακόμα συνεπώς χρειαζόμαστε ακόμα μία νίκη για να πούμε ότι έχουμε μείνει 100% στην κατηγορία.

Αυτό που ήθελα να πω για το παιχνίδι είναι ότι θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίχτες μου για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι παρόλο που προέρχονται από δύο σημαντικές νίκες με τον Αρκαδικό και φυσικά με τον ΠΑΟΚ την τεράστια αυτή νίκη σήμερα κερδίσαμε το παιχνίδι από την άμυνα και είναι πολύ σημαντικό αυτό διότι βλέπεις ότι όταν κερδίζει το παιχνίδι από την άμυνα η ομάδα δείχνει ότι έχει σοβαρότητα και ότι όντως τα παιδιά έχουν κίνητρο να κερδίσουνε. Το δεύτερο επίσης σημαντικό στοιχείο για εμένα στο παιχνίδι είναι ότι γυρνώντας περίπου στο 33 του παιχνιδιού στο πίνακα για να δω κάποια φάουλ έβλεπες από την ομάδα μας τουλάχιστον 6-7 παίχτες εκείνη την ώρα από 5 έως 9 πόντους, δεύτερο πολύ σημαντικό στοιχείο δηλαδή κανείς δεν μπήκε για να παίξει για τον εαυτό του να αναδειχθεί περισσότερο από την ομάδα".

Ενώ συνέχισε εξηγώντας: " Πιστέψτε με αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί και σε μία ακόμα επαγγελματική ομάδα οπότε είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα για όλους μας ότι έχουμε καταφέρει και έχουμε κρατήσει μία ομάδα σε πολύ σταθερές βάσεις και αυτό μας κρατάει και στην κατηγορία. Πρέπει φυσικά να συμβούν πράγματα αποτελέσματα που δεν είναι τόσο λογικά πρέπει να κερδίσει η Αμαλιάδα μέσα στον ΠΑΟΚ, πρέπει να κερδίσει ο Αρκαδικός μέσα στην ΑΕΚ και να χάσουμε εμείς τα δύο παιχνίδια. Γενικότερα δηλαδή είναι αποτελέσματα που δεν είναι τόσο εύκολα να συμβούν, βέβαια εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας τη δουλειά από εμάς πάλι εξαρτώνται όλα την επόμενη εβδομάδα στον αγώνα με τα Τρίκαλα που θα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τα Τρίκαλα επίσης να κερδίσουμε και να εξασφαλίσουμε οριστικά πλέον την παραμονή μας.

Την Τετάρτη έχουμε ένα φιλικό παιχνίδι, παίζουμε με την Α.Ε.Κ. στις 18:00 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου, για ένα παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα, είναι για τους πρόσφυγες που έχουμε εδώ στο Λαύριο και εμείς, γύρω στους 800 ανθρώπους νομίζω που έχουν έρθει εδώ στις εγκαταστάσεις στις κατασκηνώσεις. Το Λαύριο ούτως ή άλλως και η Ελλάδα φημίζονται για τέτοιες δράσεις περιμένουμε όλο τον κόσμο να έρθει εδώ πέρα στο παιχνίδι να βοηθήσει για το θέμα των προσφύγων και έτσι να δώσουμε μία χαρά, όποια χαρά μπορούμε για να απαλύνουμε τον πόνο και το πρόβλημα των ανθρώπων αυτών".

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Σακελλαρίου αποθέωσε τον προπονητή του λέγοντας: " Καταρχήν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Έγινε ένα πολύ δυνατό και μπασκετικό παιχνίδι θεωρώ ότι στο πρώτο δεκάλεπτο δεν μπήκαμε πολύ καλά στο δεύτερο δεκάλεπτο και στο υπόλοιπο μέρος του παιχνιδιού θεωρώ ότι ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, και αρχής γινομένης από την άμυνα μπορέσαμε και αντεπεξήλθαμε στις συνθήκες αυτού του πολύ δυνατού παιχνιδιού. Το θέλαμε πολύ αυτό το παιχνίδι η αλήθεια είναι ότι φοβόμασταν πως θα διαχειριστούμε την νίκη στον ΠΑΟΚ παρόλο αυτά θεωρώ ότι φτάσαμε δίκαια στη νίκη και συνεχίζουμε για το επόμενο Σάββατο με τον αγώνα με τα Τρίκαλα. Ο Χρήστος Σερέλης πρέπει να αναδειχτεί κόουτς της χρονιάς, είναι σίγουρα δικό του έργο της διοίκησης η πορεία μας νομίζω το αντικατοπτρίζει αυτό".

Μέξας: "Απογοητευτική εικόνα στο β' μέρος"

Για τον Απόλλωνα Πατρών, ο Κώστας Μέξας υποστήριξε πως " ήταν εξ αρχής ένα δύσκολο παιχνίδι με μία ομάδα η οποία βρίσκεται σε πολύ καλό ρυθμό, προερχόταν από μία πολύ μεγάλη νίκη εκτός έδρας. Εμείς παρόλο που ξεκινήσαμε καλά συγκεντρωμένοι χάσαμε γρήγορα το ρυθμό μας κάναμε πάρα πολλά λάθη στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε 13 στο πρώτο ημίχρονο τα οποία τα περισσότερα κατέληξαν σε αιφνιδιασμούς, σε φάουλ, σε τρίποντα τα οποία έδωσαν πολύ εύκολους πόντους στην ομάδα του Λαυρίου πήρε ψυχολογία μέσα από αυτή την κατάσταση. Προσπαθήσαμε με την ζώνη να γυρίσουμε λίγο το μομέντουμ του αγώνα τα καταφέραμε αλλά ακόμα και εκεί δεν τελειώσαμε όπως έπρεπε το ημίχρονο σε κάποιες καταστάσεις που είχαμε την ευκαιρία να τελειώσει το ημίχρονο με πολύ μικρότερη διαφορά από τους εννέα πόντους.

Νομίζω στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα μας ήταν απογοητευτική, δεν είχαμε εικόνα ομάδας μέσα στο γήπεδο, αντίθετα το Λαύριο ήταν πολύ αποφασιστικό συγκεντρωμένο πέτυχε και δύο-τρία μεγάλα καλάθια σε καθοριστικές στιγμές για το μομέντουμ του παιχνιδιού και κέρδισε απόλυτα δίκαια. Συγχαρητήρια στο Λαύριο για την πορεία του μέχρι τώρα που είναι πάρα πολύ καλή και στον κόουτς και καλή συνέχεια".

Τέλος, ο Φώτης Λαμπρόπουλος είπε: " Σήμερα ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, το ξέραμε, μπήκαμε σχετικά καλά αλλά μετά από τρία -πέντε λεπτά δεν είχαμε τις σωστές λύσεις επιθετικά κυρίως και μέχρι το πρώτο ημίχρονο είχαμε κάνει αρκετά λάθη και το Λαύριο πίεσε αρκετά, πίεσε σε όλο το γήπεδο δεν βρήκαμε τότε τα πατήματα μας στο σκοράρισμα στην άμυνα και έτσι πήγε το δεύτερο ημίχρονο και δεν προσπαθήσαμε τόσο για να γυρίσουμε το ματς. Συνεχίζουμε για το επόμενο ματς".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ