STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ρέθυμνο - Πανιώνιος 77-67

Ρέθυμνο - Πανιώνιος 77-67
INTIME SPORTS

Μεγάλη εμφάνιση και σπουδαία νίκη για το Ρέθυμνο το οποίο μέσα στην έδρα του έκαμψε την αντίσταση του... αγνώριστου Πανιωνίου, με σκορ 77-67

Το Ρέθυμνο με όπλο την έδρα του, πέτυχε την 4η φετινή του νίκη υποχρεώνοντας τον κακό αγωνιστικά Πανιώνιο στη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα.

Το 77-67 με το οποίο επικράτησε το Ρέθυμνο μέσα στο "Μελίνα Μερκούρη" δείχνει ότι λίγες ομάδες θα καταφέρουν να περάσουν από εκεί. Αυτή ήταν η 4η νίκη για τους Κρητικούς σε 5 παιχνίδια στην έδρα τους.

Οι "κυανέρυθροι" είχαν πολύ κακό ποσοστά στα τρίποντα (18%) με 2/11 σουτ, έκαναν 18 λάθη κι έτσι δεν ήταν δυνατόν να εκμεταλλευτούν το 61% με το οποίο σούταραν στα δίποντα (23/38). Αν δεν ήταν μάλιστα και ο Στίβεσον να μειώσει στο τέλος του αγώνα με τα εύστοχα σουτ του, ίσως ο Πανιώνιος να είχε χάσει με μεγαλύτερη διαφορά. Ο Μπίλι Κις σε 27 λεπτά συμμετοχής ήταν άποντος, ενώ ο Ντίμπλερ έμεινε στους 2.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Στέργιου Κουφού μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ και έλεγξαν από το ξεκίνημα του αγώνα το ρυθμό, δείχνοντας το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο για μία ακόμα φορά στο "Μελίνα Μερκούρη". Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κρίστμας με 18 πόντους, ενώ 15 είχε ο Ράιτ.

Ο αγώνας:

Οι Κρητικοί με δύο συνεχόμενα τρίποντα των Δορκοφίκη και Καλλινικίδη πήραν από το ξεκίνημα του αγώνα τα ηνία και στο 5' βρέθηκαν στο +6 (12-6). Ο Πανιώνιος αντιμετώπιζε επιθετικό πρόβλημα και το Ρέθυμνο με όπλο την άμυνα του κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ. Έτσι, βρέθηκε στο +9 (21-12), διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε στη συνέχεια και το α' δεκάλεπτο (23-14).

Η ομάδα του Στέργιου Κουφού έδειχνε ιδιαίτερα ορεξάτη κι έχοντας τον πλήρες έλεγχο των ριμπάουντ (13-4), κατάφερε να επιβάλει πλήρως το ρυθμό της, καταφέρνοντας να περιορίσει τον Πανιώνιο ο οποίος ήταν αγνώριστος έχοντας κακό αγωνιστικό πρόβλημα.

Με το ξεκίνημα της β' περιόδου, ο Πανιώνιος μείωσε στους 7 (23-16) με τον Νάντζφεϊ ωστόσο ακολούθησε ένα σερί 7-0 από τους Κρητικούς με αιχμές του δόρατος το δίδυμο των Κρίστμας και Τζόνσον οι οποίοι έκαναν το 30-16 στο 12ο λεπτό του αγώνα.

Η διαφορά παρέμεινε σταθερά στους 14 πόντους (33-19, 37-23), με τους Κρητικούς να βρίσκουν λύσεις από όλους τους παίκτες τους και τον Πανιώνιο να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό έχοντας τον Ντίμπλερ καλά κλεισμένο. Αυτό σε συνδυασμό με τα άστοχα σουτ τριών πόντων αλλά και τα πολλά λάθη (6-8) υποχρέωναν την ομάδα του Μπαρτζώκα να ακολουθεί συνεχώς στο σκορ.

Η αντίδραση του Πανιωνίου δεν ήταν αρκετή

Το 47-28 του ημιχρόνου έδινε σαφές προβάδισμα στους γηπεδούχους οι οποίοι πάντως έδειχναν αποφασισμένοι να παλέψουν για να κρατήσουν αυτό που έχτισαν στο α' ημίχρονο. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Πανιώνιος έτρεξε ένα γρήγορο 5-0 και μείωσε σε 47-33 ωστόσο οι Κρητικοί αντέδρασαν γρήγορα.

Με τους Τζόνσον και Ράιτ να δίνουν σημαντικές λύσεις στην επίθεση, ο ΑΓΟΡ διατήρησε σταθερά τη διαφορά από το 23' κι έπειτα πάνω από τους 15 πόντους. Ο Πανιώνιος σκόραρε ορισμένα καλάθια από μέση και μακρινή απόσταση, όμως η άμυνά του δεν ήταν καλή και όλα βρήκαν απάντηση... Η αφύπνιση του Στίβεσον που πέτυχε μερικά συνεχόμενα καλάθια βοήθησε τον Πανιώνιο να μειώσει αλλά το Ρέθυμνο ήταν ακόμα μακριά (65-52 στο 30').

Στο δ' δεκάλεπτο ο Πανιώνιος έπαιξε τα ρέστα του για να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Ξανθόπουλος έκανε το 67-58 στο 33' όμως ο Παπανικολάου με δύο διαδοχικές τρίποντες βόμβες έκανε το 73-60 στο 35' και διατήρησε το προβάδισμα πάνω από τους 10 για την ομάδα του. Ο Στίβεσον προσπάθησε και πάλι να μειώσει όμως ήταν αργά...

Ο Κρίστμας στις βολές ήταν ψύχραιμος, ο Κατσαρές σκόραρε για το 77-65 και τελικά ο Νίκος Μπάρλος με ένα σουτ δύο πόντων έγραψε το τελικό 77-67.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 47-28, 65-52, 77-67

Ρέθυμνο (Κουφός): Κρίστμας 18(1), Κούμουλος, Παπανικολάου 8(2), Ράιτ 15, Καλλινικίδης 8(1), Δορκοφίκης 3(1), Τζόνσον 11, Λάτοβιτς 5(1), Πέτγουεϊ 2, Δέδας 3(1), Κατσαρές 4.

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 12(2), Κις, Αθανασούλας, Στίβεσον 16, Ντίμπλερ 2, Γιάνκοβιτς 10, Καββαδάς, Ιωάννου 2, Σαρικόπουλος 2, Νάντζφεϊ 4, Παραγιός, Μπάρλος 16.

Διάστρεμμα ο Δορκοφίκης

Ο Περικλής Δορκοφίκης υπέστη διάστρεμμα λίγο μετά το ξεκίνημα του αγώνα και γι' αυτό το λόγο δεν αγωνίστηκε περισσότερο από 1.30 λεπτό στο ματς. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό πόσο θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ