STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ρεκόρ με το... καλημέρα

Ρεκόρ με το... καλημέρα

Οι αριθμοί, τα ρεκόρ, το ντεμπούτο του Γλυνιαδάκη, αλλά και τα όσα σημειώθηκαν στο Καβάλα - Κηφισιά.

Εντυπωσιακό ήταν το ντεμπούτο του Ανδρέα Γλυνιαδάκη με την Κηφισιά. Από την πρώτη κιόλας συμμετοχή του, σημείωσε ρεκόρ κοψιμάτων για τη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ κόβοντας τέσσερα αντίπαλα σουτ. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ήταν τα τρία κοψίματα που έκαναν ο ΜακΓκί και ο Σαρικόπουλος στην 3η καθώς και ο Χάγκινς στην 5η αγωνιστική.

*Έχοντας 8/9 δίποντα ο διεθνής σέντερ «άγγιξε» το ρεκόρ ευστοχίας στο φετινό Πρωτάθλημα. Αυτό εξακολουθούν να το μοιράζονται Ραντούλιτσα και Χάγκινς που είχαν 6/6 στην 1η και τη 2η αγωνιστική αντίστοιχα.

*Πάντως με αυτά τα οχτώ εύστοχα δίποντα, ο Γλυνιαδάκης ξεπέρασε τα 400 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Έχει 406/730 (55,61%). Ακόμη με τους 18 πόντους που είχε χθες στην Καβάλα, ξεπέρασε τους 1.100 στην κατηγορία.

*Καταλυτική ήταν η παρουσία του Λεωνίδα Κασελάκη που σημείωσε 16 πόντους, δύο περισσότερους από την προηγούμενη καλύτερη φετινή επίδοση του –είχε 14 με τον ΠΑΟΚ- και έναν λιγότερο από το ρεκόρ καριέρας του. Ακόμη ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με τα εννιά ριμπάουντ που μάζεψε αφού τόσα είχε ως παίκτης του Ηλυσιακού την περίοδο 2011-12 κόντρα στον ΚΑΟΔ. Ρεκόρ για τη σεζόν αποτελούν για τον 25χρονο φόργουορντ και οι τέσσερις ασίστ αφού είχε τρεις στο παιχνίδι με το Λαύριο.

*Χωρίς να είναι εύστοχος (3/11 σουτ εντός παιδιάς) ο Ντάντε Στίγκερς σημείωσε ατομικό ρεκόρ στη σεζόν με τους οχτώ πόντους που πέτυχε. Είχε από έξι κόντρα στον ΠΑΟΚ και τα Τρίκαλα BC Aries.

*Ασος στο μανίκι του Ηλία Παπαθεοδώρου αποδείχτηκε ο Πέταρ Πόποβιτς στις τρεις προηγούμενες εμφανίσεις του στο φετινό Πρωτάθλημα μόλις που ξεπέρασε τα 10 λεπτά συμμετοχής συνολικά ενώ χθες έμεινε στο παρκέ για 27,5 λεπτά έχοντας έξι πόντους και επτά ριμπάουντ. Η δεύτερη επίδοση αποτελεί και ρεκόρ καριέρας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ αφού το προηγούμενο ήταν μόλις τα δύο που είχε στον περσινό πρώτο γύρο κόντρα σε ΠΑΟΚ και Κόροιβο.

*Με ιδανικό τρόπο εξελίσσονται τα εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα για την Κηφισιά που με το χθεσινό «διπλό» στην Καβάλα έχει πλέον 3/3 απέχοντας ήδη μία νίκη από την αντίστοιχη περσινή αλλά και προπέρσινη επίδοση της μακριά από το Ζηρίνειο (είχε 4-9 και στις δύο σεζόν)

*Σε ένα παιχνίδι με πολλές επιθέσεις και πολλά άστοχα σουτ υπήρξαν αναπόφευκτα και πολλά ριμπάουντ. Η Κηφισιά μάλιστα με τα 45 που καταγράφηκαν στην στατιστική της, πλησίασε το ρεκόρ της σεζόν που μοιράζονται ο Άρης από την 3η και ο Ολυμπιακός από την 5η αγωνιστική με 47.

*Η Κηφισιά πάντως ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση κοψιμάτων στη σεζόν έχοντας πέντε, όσα η ΑΕΚ στην 3η και ο Άρης με τον Ολυμπιακό στην 5η αγωνιστική.

Ρεκόρ με το... καλημέρα

ΡΕΚΟΡ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΚΑΙ «ΝΤΑΜΠΛ-ΝΤΑΜΠΛ» Ο ΚΟΣΤΟΒ

Ο Τσάβνταρ Κοστόβ έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να οδηγήσει την Καβάλα στη νίκη. Μεταξύ άλλων με τα 13 ριμπάουντ που μάζεψε, σημείωσε ρεκόρ καριέρας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Το προηγούμενο ήταν τα 11 που είχε στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της περιόδου 2011-2012 όταν η Καβάλα υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό

*Έχοντας 10 αμυντικά ριμπάουντ, ο Κοστόβ ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση. Τόσα είχε και ο Ντάνιελ Χάκετ στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΠΑΟΚ.

*Παράλληλα ο Βούλγαρος έγινε ο πρώτος παίκτης της Καβάλας στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ που σημείωσε «νταμπλ-νταμπλ» με τους 13 πόντους και τα 13 ριμπάουντ του.

*Ο Κοστόβ ήταν ο βασικός «πονοκέφαλος» της Κηφισιάς και μάλιστα «φόρτωσε» με οχτώ φάουλ τους παίκτες των φιλοξενούμενων, πλησιάζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση των εννιά που είχαν ο Σόκο στην 1η, ο Λαρεντζάκης στη 2η, ο Μαυροειδής στην 3η αγωνιστική και ο Ντέιβις στο χθεσινό παιχνίδι του Κόροιβου με τον Άρη.

*Ο Χρήστος Ταπούτος επέστρεψε έπειτα από απουσία μιας αγωνιστικής και με οχτώ πόντους σημείωσε δύο επιτεύγματα. Έσπασε το ατομικό «φράγμα» των 2.700 και ανέβηκε στην 35η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ προσπερνώντας τον Μπάιρον Ντίνκινς. Ο Ταπούτος έχει πλέον 2.703 πόντους ενώ ο «Λόρδος Μπάιρον» είχε 2.702 στα χρόνια που αγωνίστηκε στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Τις ατομικές του επιδόσεις στο σκοράρισμα με 17 πόντους –είχε 16 κόντρα στον Απόλλωνα Carna- και τα ριμπάουντ με τέσσερα –είχε δύο απέναντι στην ΑΕΚ- βελτίωσε ο Ράσελ Ρόμπινσον που όμως ήταν τρομερά άστοχος με 5/18 σουτ εντός παιδιάς έχοντας 0/7 τρίποντα.

*Ατομικό ρεκόρ στη σεζόν σημείωσαν ο Μιχάλης Γιαννακίδης με εννιά πόντους –είχε οχτώ με τα Τρίκαλα BC Aries- ο Βαν Ντε Μαρς Τόμας με τα τέσσερα ριμπάουντ –είχε τρία απέναντι στο Λαύριο- και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης με πέντε ασίστ –είχε από τρεις κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries και την ΑΕΚ.

*Σε ομαδικό επίπεδο, η Καβάλα θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη στο παιχνίδι αν ήταν στοιχειωδώς πιο εύστοχη αλλά σούταρε με 64,7% στις βολές, 38% στα δίποντα και 18,1% στα τρίποντα, ποσοστά πολύ χαμηλά ειδικά για εντός έδρας παιχνίδι.

*Έτσι έμειναν χωρίς αντίκρισμα τις περισσότερες φορές τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα ανανέωσε 19 επιθέσεις της, ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση αφού 19 επιθετικά ριμπάουντ είχε και ο Άρης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ