STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ρεκόρ 9ετίας τα εννιά "διπλά" για τον Άρη

Ρεκόρ 9ετίας τα εννιά "διπλά" για τον Άρη

Ο Άρης εξασφάλισε την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια της Basket League με τη νίκη επί του Ρεθύμνου στο "Μελίνα Μερκούρη", φτάνοντας έτσι τα εννιά "διπλά" στο πρωτάθλημα και σημειώνοντας ρεκόρ 9ετίας!

Ο Άρης έκανε σερί 9-0 στα τελευταία δυο λεπτά της αναμέτρησης με το Ρέθυμνο κι εν τέλει πανηγύρισε τη νίκη στο "Μελίνα Μερκούρη" φτάνοντας τα εννιά "διπλά" στην κανονική διάρκεια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και σημειώνοντας ρεκόρ 9ετίας.

Αναλυτικά

- Η νίκη του Άρη στο Ρέθυμνο είχε βαθμολογική αφού του επέτρεψε να εξασφαλίσει την 3θέση μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου αλλά και στατιστική αξία. Με αυτήν έφτασε τα εννιά "διπλά" που αποτελούν ρεκόρ 9ετίας για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

- Οι "κίτρινοι" λοιπόν ολοκλήρωσαν τα εκτός έδρας παιχνίδια τους στην κανονική περίοδο με απολογισμό 9-4. Θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στην περίοδο 2006-2007 για να βρούμε τον προηγούμενο καλύτερο αλλά και συνολικά τον κορυφαίο της ιστορίας τους στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα αφού τότε έφτασαν τις 10 νίκες. Το φετινό 9-4 δηλαδή αποτελεί τη 2ηκαλύτερη εκτός έδρας επίδοση στην ιστορία του Άρη στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, μία επίδοση που την είχε σημειώσει και την περίοδο 1992-1993.

Ρεκόρ 9ετίας τα εννιά "διπλά" για τον Άρη

- Τα τρίποντα διευκόλυναν το έργο του Άρη που σημείωσε ρεκόρ περιόδου σε ποσοστό ευστοχίας έχοντας 54,54% (12/22). Το προηγούμενο ήταν το 47,61% με το οποίο σούταρε πίσω από τη γραμμή του τριπόντου στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο (10/21).

- Παράλληλα οι "κίτρινοι" ισοφάρισαν την κορυφαία φετινή επίδοση τους σε εύστοχα τρίποντα έχοντας 12 όσα και λίγες μέρες πριν κόντρα στον Ολυμπιακό.

- Ο Άρης πλησίασε στην κορυφαία εκτός έδρας επίδοση του με τους 88 πόντους -είχε 90 κόντρα στον Αρκαδικό- αλλά οι 83 που δέχτηκε στην άμυνα αποτελούν αρνητικό ρεκόρ περιόδου. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 80 που δέχτηκε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό.

- Ρεκόρ περιόδου είναι για τον Άρη οι 30 πόντοι που σημείωσε στη 2περίοδο του χθεσινού αγώνα στο Ρέθυμνο. Είχε από 29 στην πρώτη περίοδο του εκτός έδρας παιχνιδιού του με τον Αρκαδικό και στη δεύτερη περίοδο του εντός έδρας αγώνα του με τον Κόροιβο.

Σε ατομικό επίπεδο…

- Ο Οκάρο Ουάιτ ήταν ο κορυφαίος του αγώνα σημειώνοντας το 4οτου "double-double" με 15 πόντους και 13 ριμπάουντ για να φτάσει στην 4θέση της σχετικής λίστας τους Μαυροειδή, Ουίλιαμς και Μαυροκεφαλίδη.

Ρεκόρ 9ετίας τα εννιά "διπλά" για τον Άρη

- Ο Βασίλης Ξανθόπουλος έκανε τα δύο κλεψίματα που χρειαζόταν για να μπει στην πρώτη 10άδα της ιστορίας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έχει πλέον 371 και άφησε πίσω του τον Γιώργο Καλαϊτζή (370).

- Πολύτιμη ήταν η προσφορά του Βασίλη Σίμτσακ που όντας αλάνθαστος εντός παιδιάς (5/5 δίποντα) έφτασε τους 13 πόντους που αποτελούν ρεκόρ περιόδου. Είχε οχτώ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

- Παράλληλα ο έμπειρος σέντερ με τα πέντε δίποντα που είχε, ξεπέρασε τα 400 στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Έχει 402/724 (55.52%).

- Την καλύτερη φετινή επίδοση του ισοφάρισε ο Ντομινίκ Ουότερς μοιράζοντας έξι ασίστ όσες είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna και στο εκτός έδρας ματς με την Καβάλα.

- Τις 100 εύστοχες βολές ξεπέρασε ο Σπύρος Μούρτος έχοντας 2/2 στο χθεσινό παιχνίδι. Συνολικά ο αρχηγός του Άρη έχει πλέον 101/172 (58,72%).

- Μακριά από τον καλό εαυτό του έμεινε ο Τζαμέλ Χάγκινς με 2/7 σουτ και πέντε λάθη με τα οποία έφτασε τα 100 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Ο Σάφτενααρ προσπέρασε τον Καλαμπόκη

- Ο 4οςσκόρερ στην ιστορία του Ρεθύμνου Cretan Kings στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ είναι από χθες ο Ρόλαντ Σάφτενααρ. Ο Ολλανδός με τους 11 πόντους του έφτασε τους 448 και άφησε πίσω του τον Γιάννη Καλαμπόκη (447).

- Ακόμη ο Σάφτενααρ με τη μία τάπα που έκανε, έφτασε τις 19 και ανέβηκε στην 6θέση της σχετικής λίστας των Κρητικών, αφήνοντας πίσω του τον Καλίσους Εζιούκου τον οποίο «έπιασε» στην 7θέση ο Ντάριους Κάρτερ κάνοντας δύο μπλοκ χθες και φτάνοντας τα 18.

- Την 7και την 8θέση των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία της κρητικής ομάδας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα καταλαμβάνουν πλέον ο Ράιαν Χάροου με 75 και ο Ρόλαντ Σάφτενααρ με 72 ασίστ, αφήνοντας πίσω τους αμφότεροι τον Γιάννη Καλαμπόκη (71).

ΠΗΓΗ: esake.gr

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ