STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ραντεβού Champions League στο Παρίσι

Ραντεβού Champions League στο Παρίσι

Το ερώτημα είναι αν οι Άρης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα επιλέξουν το Eurocup ή το νεοσύστατο Basketball Champions League της FIBA θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό μετά την παρουσία τους στο Παρίσι το πρωί της Δευτέρας.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουνε κλειστά συμβόλαια με τη Euroleague και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Το ερώτημα είναι αν οι Άρης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα επιλέξουν το Eurocup ή το νεοσύστατο Basketball Champions League μετά την παρουσία τους στο Παρίσι τη Δευτέρα (21/3).

Οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ Άρης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουνε αποδεχτεί την πρόταση που τους έγινε τις προηγούμενες ημέρες από τη FIBA για να δώσουν το παρών στην πρωτεύουσα της Γαλλίας όπου είναι προγραμματισμένη να λάβει χώρα η τελετουργία της νέας διοργάνωσης. Του Basketball Champions League της FIBA. Πλέον αυτό που απομένει να φανεί είναι ακολούθως ποια θα είναι και η απόφαση των τριών εκπροσώπων μας μετά και τις επαφές των τελευταίων ημερών.

Άρης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στη φετινή αγωνιστική περίοδο είχανε συμμετάσχει στο Eurocup. Το ερώτημα όμως είναι τι θα κάνουνε την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Μέχρι προ ημερών ήταν ξεκάθαρο πως και οι τρεις τους την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα μετακόμιζαν στο νέο πρωτάθλημα της FIBA. Μία σιγουριά που υπήρχε και στις τάξεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας αλλά και του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, που επιθυμεί την παρουσία και των τριών ομάδων.

Ποια είναι όμως το θέλω των τριών; Των ισχυρών αντρών των ΚΑΕ Άρης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Των κ.κ. Νίκου Λάσκαρη, Μάκη Αγγελόπουλου και Μπάνε Πρέλεβιτς με τους δύο πρώτους στα μέσα της περασμένης εβδομάδας να είχανε συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή της Euroleaue, Τζόρντι Μπερτομέου, στην Αθήνα κατά την παρουσία του.

Καταρχήν ο Νίκος Λάσκαρης βρίσκεται από το Σάββατο (19/3) στο Παρίσι και σήμερα Κυριακή (21/3) ήταν προγραμματισμένο να έχει τετ α τετ με τον γενικό γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν. Βασικό αντικείμενο συζήτησης της μεταξύ τους συνάντησης η αυριανή παρουσίαση του Basketball Champions League στην "πόλη του Φωτός".

Στόχος του μεγαλομετόχου και ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης να πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία εν όψει της παρουσίας της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο νεοσύστατο Basketball Champions League της FIBA. Μία προσπάθεια που έχει να κάνει μετά και τις δύο συναντήσεις που είχε στην Αθήνα στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. Η πρώτη το απόγευμα της Τρίτης (15/3) με τον εκτελεστικό διευθυντή της Euroleague, τον Τζόρντι Μπερτομέρου, και δύο μέρες μετά την Πέμπτη (17/3) με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ των δύο συναντήσεων είχε μεσολαβήσει διοικητικό συμβούλιο που είχε γίνει στην Αθήνα για την ευρωπαϊκή στέγη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ένα τριήμερο που είναι σίγουρο πως θα αποτελέσει οδηγό για τη τελική απόφαση του Νίκου Λάσκαρη. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης στο τετ α τετ που είχε με τον Τζρόντι Μπερτομέου φρόντισε μέσα από τα επιχειρήματά του να του εκφράσει τη θέση του και τα θέλω του. Η απάντηση όμως που πήρε ήταν ξεκάθαρη. Πως η εξασφάλιση μίας θέσης στην κλειστή Euroleague της επόμενης αγωνιστικής περιόδου θα μπορεί να προκύψει μέσα από την κατάκτηση του Eurocup και μόνο. Σύμφωνα πάντως με όλες τις ενδείξεις όπως αυτές προκύπτουν από την ομάδα της Θεσσαλονίκης φαίνεται να επιμένει στη τάση που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες. Της επιλογής του Basketball Champions League της FIBA. Τελευταίο ερωτηματικό ίσως που έχει ο Λάσκαρης να έχει να κάνει με την παρουσία των 24 ή ακόμη 32 ομάδων στο νεοσύστατο Basketball Champions League της FIBA.

Σε αντίθεση με τον Άρη που δείχνει να επιμένει προς το Basketball Champions League της FIBA ερωτηματικό παραμένει πλέον η απόφαση της ΑΕΚ. Η διοίκηση της ΚΑΕ δείχνει προβληματισμένη μετά το ραντεβού που είχε γίνει στη Γενεύη όπου δεν είχε κάποια νεότερη ενημέρωση, ωστόσο σε αντίθεση με την περασμένη Δευτέρα (14/3) στη Βαρκελώνη με φόντο το Eurocup της επόμενης αγωνιστικής περιόδου θα δώσει το παρών. Την διπλή εκπροσώπηση της "Ένωσης" θα αποτελέσουν ο τζένεραλ μάνατζερ Ντράγκαν Σάκοτα και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Σταύρος Δουβής. Μάλιστα το παρών ήταν να δώσει και ο μεγαλομέτοχός της Μάκης Αγγελόπουλος αλλά εξαιτίας ενός προσωπικού του προβλήματος θα φανεί αν θα μπορέσει να ταξιδέψει λίγες ώρες πριν από την έναρξη των διεργασιών για το Παρίσι από την Αθήνα.

Ακόμη όμως και ενδεχόμενη απουσία του Αγγελόπουλου από την πρωτεύουσα της Γαλλίας δεν θα σημαίνει κάτι. Κι αυτό γιατί η ΚΑΕ ΑΕΚ θα δώσει το παρών με τους κ.κ. Σάκοτα και Δουβή. Όπως και η το ότι δεν υπήρξε παρουσία εκπροσώπου της μία εβδομάδα πριν στη Βαρκελώνη. Μία απουσία που κρίθηκε πως μπορούσε να γίνει και δεν θα επηρέαζε την απόφαση της συμμετοχής μίας εκ των δύο τάσεων. Επί του παρόντος για την ΑΕΚ παραμένουν όλα ανοιχτά για την ευρωπαϊκή παρουσία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Το γιατί; Έχει να κάνει με διαφορετικό λόγο για την κάθε μία διοργάνωση. Όσον αφορά το Basketball Champions League της FIBA έχει να κάνει με το ότι δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση μετά τη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στη Γενεύη. Κι όσο για το Eurocup μετά και τη συνάντηση που είχε στα μέσα της εβδομάδας στην Αθήνα με τον Τζόρντι Μπερτομέου εισέπραξε ξεκάθαρα πως η ΑΕΚ μπορεί να συμμετάσχει μόνο στο Eurocup και όχι στη Euroleague δεδομένης της απόφασης για τη διεξαγωγή του νέου κλειστού πρωταθλήματος με τις 16 ομάδες. Επί του παρόντος στην "Ένωση" δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, αφήνουν να εννοηθεί πως είναι σε ένα δίλημμα 50-50 με τη τελική τους απόφαση να λαμβάνεται μετά το πέρας του ότι θα συζητηθεί στο Παρίσι.

Παρά τις εξαγγελίες και την αισιοδοξία τοFIBA Basketball Champions League δεν φαίνεται να εξασφαλίζει πολλές ομάδες υψηλού επιπέδου από αυτές που θα μείνουν εκτός Ευρωλίγκα ενώ από την άλλη πλευρά το νέοEurocup, όπου από την Ελλάδα μπορούν να συμμετάσχουν ο 3ος και ο 4ος του πρωταθλήματος έχει ήδη κλείσει συμφωνίες με ομάδες που πρωταγωνιστούν σε Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία και Ρωσία.

Κι όσο για τον ΠΑΟΚ; Σε αντίθεση με τους Άρη και ΑΕΚ ο Τζόρντι Μπερτομέου δεν είχε συνάντηση με κάποιον από τη διοίκηση της "ασπρόμαυρης" ΚΑΕ. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, θα δώσει το παρών στο Παρίσι και όλα δείχνουν πως στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στο Basketball Champions League της FIBA. Το θέμα έχει να κάνει με το ότι στο Eurocup είναι να συμμετάσχει ο 3ος και 4ος της Basket League ΣΚΡΑΤΣ όπως ισχύει όμως και για το νεοσύστατο πρωτάθλημα μαζί με τον 5ο του.

Τέλος κι αν η απόφαση των Άρη, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα γίνει γνωστή το βράδυ της Δευτέρας το χρονοδιάγραμμα της ημέρας έχει να κάνει με μία αρχική συνάντηση των επικεφαλής της FIBA με τους εκπροσώπους των ομάδων παρουσία των ομοσπονδιών και των λιγκών θα ακολουθήσει η παρουσίαση της νέας διοργάνωσης. Από ελληνικής πλευράς το παρών θα δώσει ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ