STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ψηφίστε ποια ομάδα πρέπει να ανέβει στην Basket League

Ηρακλής, Πανιώνιος, Αρκαδικός, Καβάλα, Δόξα Λευκάδας και Ηράκλειο διεκδικούν την wild card θέση στο πρωτάθλημα της Basket League. Λάβε μέρος στο poll του Sport24.gr, για το ποια ομάδα πρέπει να ανέβει στην πρώτη κατηγορία.

Έξι ομάδες διεκδικούν την wild card, δηλαδή την θέση στην Basket League της αγωνιστικής σεζόν 2016-2017, η οποία έχει μείνει κενή. Ο λόγος για τον Ηρακλή, τον Πανιώνιο που πέρσι ανέβηκε στην Α2, τον Αρκαδικό που υποβιβάστηκε φέτος στην δεύτερη κατηγορία, όπως και η Καβάλα, συν τις Δόξα Λευκάδας και το Ηράκλειο από την Κρήτη. Το Sport24.gr σας δίνει την δυνατότητα να λάβετε μέρος στο poll, ψηφίζοντας για το ποια ομάδα πρέπει-δικαιούται-αξίζει να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία.

Ηρακλής: Με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο του, ο "Γηραιός" κάνει όνειρα επιστροφής στα μεγάλα σαλόνια. Έχοντας απαλλαγεί (ξανά) από τον βραχνά των χρεών, θέλει να πατήσει σε πιο στέρεα βάση προκειμένου σταδιακά να θυμίσει την ομάδα του παρελθόντος και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Basket League.

Πανιώνιος: Υποβιβάστηκε πρόπερσι στην Α2, αλλά άμεσα οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να την "ρίξουν" στη Β' Εθνική για να "σβηστούν" τα χρέη που είχε η ΚΑΕ. Οι "κυανέρυθροι" κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή στον Νότιο Όμιλο στο "παρά ένα" και με τον Ίωνα Βαρουξάκη να βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες στον προεδρικό και διοικητικό θώκο θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή, προσπερνώντας τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Αρκαδικός: Έχασε την παραμονή του στην Basket League την τελευταία αγωνιστική, ο προπονητής του (Γιάννης Καστρίτης) βρίσκεται πλέον στα Τρίκαλα, παίκτες δεν έχει, αλλά ποντάρει στο γεγονός πως παραμένει ΚΑΕ. Όπερ και σημαίνει πως όλα τα υπόλοιπα (προπονητής, παίκτες κλπ) είναι πολύ απλό να διευθετηθούν εντός μερικών ημερών.

Καβάλα: Απογοήτευσε πέρσι στην πρώτη κατηγορία, παραμένει -όπως κι ο Αρκαδικός- ΚΑΕ, αλλά αυτό δεν φαίνεται να προσμετράται στα συν. Τουλάχιστον αυτό απορρέει από τις κινήσεις των διοικούντων τον σύλλογο, που δεν παλεύουν με ιδιαίτερη θέρμη για την εξασφάλιση της παραμονής στην Basket League, μέσω της wild card.

Δόξα Λευκάδας: Τερμάτισε στην έκτη θέση της Α2 πέρσι, χάνοντας το εισιτήριο για τα playoffs την τελευταία αγωνιστική. Η οικονομική φερεγγυότητα που επέδειξε είναι ένας από τους λόγους που την κατέστησαν άμεσα πόλο έλξης για τους παίκτες στην Α2 και τη Β' Εθνική, κάτι που μπορεί να παρουσιάσει ως εφόδιο εν όψει της Basket League. Οι άνθρωποι της ομάδας μοιάζουν αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου να φέρουν το ελληνικό πρωτάθλημα στα... δυτικά.

Ηράκλειο: Έρχεται με... φόρα από τη Β' Εθνική όπου πήρε το εισιτήριο για την Α2 μέσω των ανακατατάξεων που έγιναν στις εθνικές κατηγορίες, ύστερα από τον οικειοθελή υποβιβασμό της Κηφισιάς στην τρίτη τη τάξει κατηγορία. Έχει στα "συν" του το μεγάλο γήπεδο (βλ. Δύο Αοράκια, χωρητικότητας 5.222 θέσεων), το πρότζεκτ για επιστροφή μιας ιστορικής ομάδας στην Basket League, αλλά και τις χορηγικές συμφωνίες που διατυμπανίζουν στην Κρήτη ότι έχουν έτοιμες σε περίπτωση που προκύψει ο προβιβασμός.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ