STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πρώτος ο Ολυμπιακός που ξέσπασε στο Ρέθυμνο

Πρώτος ο Ολυμπιακός που ξέσπασε στο Ρέθυμνο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός νίκησε το Ρέθυμνο με 95-59, τερμάτισε στην 1η θέση του πρωταθλήματος και κατέκτησε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας ενόψει playoffs. Οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν και πάλι στα προημιτελικά.

Ο Ολυμπιακός νίκησε το Ρέθυμνο με σκορ 95-59 και με αυτόν τον τρόπο τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (με ρεκόρ 25 νίκες και 1 ήττα), κατακτώντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας ενόψει των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Οι δύο σύλλογοι θα συναντηθούν και πάλι στα προημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς η ομάδα της Κρήτης είναι στην όγδοη θέση.

Έτσι ολοκληρώθηκε (και μαθηματικά) η πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας, με τα ζευγάρια που προκύπτουν να είναι τα εξής:

Ολυμπιακός (1) - Ρέθυμνο (8)

Παναθηναϊκός (2) - Κολοσσός (7)

Άρης (3) - Κηφισιά (6)

ΑΕΚ (4) - ΠΑΟΚ (5)

O MVP της αναμέτρησης

Σε ένα παιχνίδι που όλοι συνείσφεραν, ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 13 πόντους (5/7δ), 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, τρέχοντας σε κάθε ευκαιρία στο ανοιχτό γήπεδο, δίνοντας λύσεις σε άμυνα, επίθεση και δημιουργία. Ο Έλληνας φόργουορντ έχει βρει και πάλι τον ρόλο του, αλλά και τον ρυθμό του, μέσα στο "ερυθρόλευκο" ροτέισον.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Το Ρέθυμνο ήταν ανταγωνιστικό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός "καθάρισε" το παιχνίδι. Οι Πειραιώτες μέτρησαν επί μέρους σκορ 32-8, παίζοντας καλή άμυνα και βρίσκοντας ρυθμό στην επίθεση, τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο, εκτοξεύοντας την διαφορά στο +31 (76-45), φτάνοντας εύκολα στην νίκη.

Ο αριθμός του αγώνα

Τα 7/14 τρίποντα που είχε το Ρέθυμνο στο πρώτο ημίχρονο, το +39 (93-54)με το οποίο προηγήθηκε ο Ολυμπιακός στο 38', η απόλυτη κυριαρχία των γηπεδούχων στα ριμπάουντ (47-23), οι 25 ασίστ που μοίρασαν οι Πειραιώτες στην αναμέτρηση, αλλά και τα 22 λάθη που είχαν στο ματς οι φιλοξενούμενοι.

Πρώτος ο Ολυμπιακός που ξέσπασε στο Ρέθυμνο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου και Μιλουτίνοβ, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 12-5 στο 5' με τον Σέρβο σέντερ. Ο Παπανικολάου είχε βρει ρυθμό στο παιχνίδι του, είχε καλά τελειώματα, με τους Πειραιώτες να εκτοξεύουν το προβάδισμα τους στο +18 (24-6) στο 9', με το 28-14 να είναι το σκορ του δεκαλέπτου, στο οποίοι οι "ερυθρόλευκοι" κυριάρχησαν.

Στην δεύτερη περίοδο, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε ροτέισον, χρησιμοποιώντας τους Αθηναίου, Στρόμπερι, Λοτζέσκι, Αγραβάνη και Ουόρικ κυρίως, με τους Πειραιώτες να χάνουν τον ρυθμό τους και να παρουσιάζουν αδυναμίες στην άμυνα. Ο Αγραβάνης στο 15' διαμόρφωσε το 36-51, αλλά στην συνέχεια το Ρέθυμνο αντέδρασε, έβαλε μεγάλα σουτ από την περιφέρεια (είχε 7/14 τρίποντα στο πρώτο 20λεπτο), καταφέρνοντας να μειώσει με τον Ντελινικάιτις σε 42-35, με το 44-37 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Οι Πειραιώτες έκαναν την διαφορά στην τρίτη περίοδο, καθώς μπήκαν στο παρκέ με την διάθεση να "τελειώσουν" το ματς. Οι "ερυθρόλευκοι" βελτιώθηκαν στην άμυνα, πίεσαν περισσότερο τον αντίπαλο, έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο, πήραν σκορ στον αιφνιδιασμό, ο Παπανικολάου ήταν "ζεστός" στην επίθεση, με τον Μάντζαρη στο 26' να εκτοξεύει την διαφορά στο +20 (62-42). Στο 29' ο Παπαπέτρου εκτόξευσε την διαφορά στο +30 (72-42), με το 76-45 να είναι το σκορ της τρίτης περιόδου, στην οποία οι γηπεδούχοι μέτρησαν επί μέρους σκορ 32-8.

Το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του, ξεκουράζοντας τους "βασικούς", δίνοντας χρόνο συμμετοχής και στον νεαρό Βασίλη Τολιόπουλο στο 35'. Μάλιστα με δικό του τρίποντο και ακολούθως ο Αγραβάνης στον αιφνιδιασμό εκτόξευσαν την διαφορά στο +39 (93-54), με τους Πειραιώτες να φτάνουν στο τέλος στην νίκη με 95-59.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 44-37, 76-45, 95-59

Ανά δεκάλεπτο: 28-14, 16-23, 32-8, 19-14

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 9, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 12, Στρόμπερι 10, Τολιόπουλος 3, Μιλουτίνοβ 7, Αγραβάνης 12, Μάντζαρης 9, Ουόρικ 9, Λοτζέσκι 2, Παπανικολάου 13, Αθηναίου 2

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Ντελινικάιτις 6, Πατάτας, Σχίζας 3, Μάντεν 12, Σάφτεναρ 7, Τσακαλέρης, Στόουν 15, Κάρτερ 11, Τζαγκαράκης, Παναρετάκης 4, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης 1

Τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς:

Πρώτος ο Ολυμπιακός που ξέσπασε στο Ρέθυμνο

Τα στατιστικά του Ρεθύμνου στο ματς:

Πρώτος ο Ολυμπιακός που ξέσπασε στο Ρέθυμνο
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ