STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πρώτη νίκη του Αρκαδικού στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ

Πρώτη νίκη του Αρκαδικού στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ
INTIME SPORTS

Ο Αρκαδικός πανηγύρισε την παρθενική νίκη της ιστορίας του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ σε βάρος του Ρεθύμνου (75-70), που γνώρισε την τρίτη σερί ήττα του στο πρωτάθλημα. Με 60% στα δίποντα τελείωσαν το παιχνίδι οι νικητές.

Η τέταρτη αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ ήταν και... φαρμακερή για τον Αρκαδικό, που πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας του στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη επιβλήθηκε στην Τρίπολη του Ρεθύμνου με 75-70, για να "ξεκολλήσει" από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Κορυφαίος για τους νικητές (που είχαν 60% στα δίποντα) ο Τοντ Μπράουν, την ώρα που οι Κρητικοί υπέστησαν την τρίτη σερί ήττα τους στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να παραμείνουν στις χαμηλές θέσεις.

Ο MVP

Ο Τοντ Μπράουν αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στον Αρκαδικό, σε παιχνίδια όπως αυτό με το Ρέθυμνο. Κι όπως φαίνεται κάνει (πολύ) καλά τη δουλειά του στο παρκέ. Απέναντι στους Κρητικούς είχε 18 πόντους με 7/9 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 1/1 βολές, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 35'12'' συμμετοχής.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Σουτάροντας με 17% (ήτοι 3/17) από τη γραμμή των 6μ75, ήταν αδύνατο για το Ρέθυμνο να διεκδικήσει τη νίκη.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο ευκαιρίες στα τελευταία δευτερόλεπτα είτε για να ισοφαρίσουν (με τον Χάρη Γιαννόπουλο) είτε για να προηγηθούν (με τον Γιάροσλαβ Κορόλεφ), πλην όμως αστόχησαν σε αμφότερες, με αποτέλεσμα η νίκη να καταλήξει στην πλευρά των γηπεδούχων.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με το "πόδι στο γκάζι" αφού προηγήθηκαν γρήγορα με +9 (13-4 στο 5'12''), με τον Μάτι Νουουτίνεν σε ρόλο πρωταγωνιστή, αφού είχε προλάβει να πετύχει 8 πόντους (με 2/2 τρίποντα και 2/2 βολές) σε αυτό το διάστημα. Την ίδια ώρα το Ρέθυμνο είχε μόλις 1/5 σουτ και 4 λάθη, για να μπει από νωρίς σε ρόλο κομπάρσου στην αναμέτρηση.

Δεν έμειναν για πολύ έτσι τα πράγματα όμως, αφού η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου βελτίωνε λεπτό με το λεπτό την απόδοσή της. Σε σημείο να μειώσει άμεσα τη διαφορά (17-14 στο 7'40''), με τον Τάιλερ Στόουν να δίνει πολύτιμες λύσεις στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Κρητικών, πριν φτάσουμε στο +1 (19-20) του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι - χέρι μέχρι την ανάπαυλα, με το Ρέθυμνο πάντως να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα. Έστω κι αν οι παίκτες του ήταν άστοχοι από μακριά (2/9 τρίποντα στο 13'12''), αφού τα λάθη των γηπεδούχων δεν τους επέτρεπαν να πάρουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Οι νεοφώτιστοι πήραν προς στιγμή το προβάδισμα (31-30 στο 16'44''), αλλά πήγαν στα αποδυτήρια, όντας πίσω στο σκορ (36-39), κυρίως επειδή οι Κρητικοί άλλαξαν... ρότα, "φορτώνοντας" παιχνίδι κοντά στο καλάθι (10/16 δίποντα).

Στην επανάληψη, οι Τάιλερ Στόουν και Σαρλόν Κλουφ προστέθηκαν στη λίστα των επιθετικών λύσεων του Ρεθύμνου (δίπλα στον Ράιαν Χάροου), για να "υπογράψουν" το +5 (46-51) της ομάδας τους στο 26'20''. Την ίδια ώρα κανείς παίκτες του Αρκαδικού δεν είχε σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων, ειδικά από τη στιγμή που το περιφερειακό σουτ εξακολουθούσε να αποτελεί την "αχίλλειο πτέρνα" τους (5/13).

Με το παιχνίδι στο "Χ" (55-55) με τη λήξη της τρίτης περιόδου, οι δύο ομάδες ξεκινούσαν από την ίδια αφετηρία για τα τελευταία μέτρα της κούρσας. Κι εκεί οι ξένοι του Αρκαδικού ανέλαβαν δράση. Ο Τοντ Μπράουν με τον Ντέβον Βαν Όοστρουμ ηγήθηκαν επιθετικά για την ομάδα τους, τόσο με τα περιφερειακά σουτ που πέτυχαν όσο και με τις προσωπικές ενέργειες που μετουσίωναν σε... πόντους για τον Αρκαδικό.

Κάπως έτσι, οι νεοφώτιστοι έφτασαν στο +2 (72-70) στο 39ο λεπτό, με το Ρέθυμνο όμως να έχει την ευκαιρία είτε να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση είτε να πάρει τη νίκη. Το τρίποντο του Γιάροσλαβ Κορόλεφ και το δίποντο του Χάρη Γιαννόπουλου δεν βρήκαν τον στόχο όμως, την ώρα που οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη ευστόχησαν σε τρεις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα, για να "υπογράψουν" την πρώτη νίκη της ομάδας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 36-39, 55-55, 75-70.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καστρίτης): Καββαδάς 11, Άιρλαντ, Καραμαλέγκος 10 (1), Λαμπρόπουλος 8, Βαν Όοστρουμ 6, Κοψαύτης, Στεφανίδης 8 (2), Μπράουν 18 (1), Νουουτίνεν 8, Καλλινικίδης.

ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Τσακαλέρης 4, Στόουν 11 (1), Κλουφ 15, Σχίζας, Ρέλφορντ 11 (1), Σάφτενααρ 4, Γιαννόπουλος 2, Χάροου 15, Κορόλεφ 8 (1), Ματαλών, Δουλγεράκης.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ