STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πρώτα η wild card, μετά ο προπονητής

Πρώτα η wild card, μετά ο προπονητής

Τη στιγμή που έξι ομάδες παλεύουν για τη wild card της Basket League, το Sport24.gr εξηγεί πως θα πορευτούν οι "μονομάχοι" σε περίπτωση που πάρουν το εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων από την ΕΟΚ σχετικά με την ομάδα που θα ολοκληρώσει το παζλ της Basket League βρίσκονται όλοι, με την ενημέρωση της ομοσπονδίας να παίρνει παράταση για την ερχόμενη εβδομάδα. Όπερ και σημαίνει πως η αυριανή (8/9, 19:30) κλήρωση του πρωταθλήματος θα περιλαμβάνει μια " ομάδα Α ".

Το Sport24.gr σκιαγράφησε τα δεδομένα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί εσχάτως, εξηγώντας τους λόγους που το Ηράκλειο, η Δόξα Λευκάδας κι ο Αρκαδικός έχουν ένα μικρό προβάδισμα αυτή τη στιγμή προκειμένου να βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι δύο πρώτες μάλιστα έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται προκειμένου -αγωνιστικά- να μην χάσουν χρόνο και να πιάσουν αμέσως δουλειά. Τόσο αγωνιστικά όσο και... προπονητικά.

Νέος κι ανερχόμενος

Το "συν" για το Ηράκλειο βέβαια είναι πως διαθέτει έναν εξαιρετικό (βάσει αποτελεσμάτων και έργου) προπονητή, ο οποίος αφενός ενσαρκώνει την προσπάθεια που έχει κάνει η κρητική ομάδα να επιστρέψει σταδιακά στον "αφρό" του ελληνικού μπάσκετ, αφετέρου γνωρίζει καλά τις καταστάσεις εντός της ομάδας, όπως επίσης τις ανάγκες της.

Γι αυτό οι Κρητικοί προσανατολίζονται στη διατήρησή του στην άκρη του πάγκου, πλαισιώνοντάς τον παράλληλα με έμπειρους βοηθούς προκειμένου να είναι καθόλα έτοιμος να επωμιστεί το βάρος της καθοδήγησης του "καραβιού" του Ηρακλείου στην Basket League. Παραφιλολογία σχετικά με την απομάκρυνσή του, με σκοπό να δοθεί η σκυτάλη σε έναν πιο "μπαρουτοκαπνισμένο" από την πρώτη κατηγορία προπονητή υπάρχει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μοιάζει να βασίζεται σε κάτι ουσιαστικό.

Φήμες για Χάρη Μαρκόπουλο

Από την πλευρά της, η Δόξα Λευκάδας συνεργάστηκε πέρσι με τον Φώτη Τακιανό, αλλά είναι βέβαιο πως εφόσον πάρει το χρίσμα για την Basket League θα πορευτεί με άλλο προπονητή στην άκρη του πάγκου της. Κι εδώ η φημολογία που έχει ξεσπάσει είναι έντονη, με το όνομα του Χάρη Μαρκόπουλου να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Ο νεαρός τεχνικός έδωσε εξαιρετικά δείγματα γραφής στον Κόροιβο την τελευταία διετία, καταφέρνοντας να σώσει την παρτίδα την τελευταία αγωνιστική της περσινής σεζόν. Ήτοι, έχει αποδείξει πως μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις και να αναλάβει ένα αρκετά δύσκολο έργο, "χτίζοντας" μια ομάδα από το "μηδέν". Στην ομάδα της Αμαλιάδας άλλωστε διαδέχθηκε τον Βασίλη Νιπεργιάλη, ο οποίος αποχώρησε, έχοντας όμως οδηγήσει τον Κόροιβο στα μεγάλα σαλόνια.

Ο άγνωστος "Χ"

Όσο για τον Αρκαδικό; Ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει, τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Η παραμονή στην Basket League μπορεί να δώσει μια μικρή σανίδα σωτηρίας στην ομάδα της Τρίπολης, η οποία βέβαια μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ούτε παίκτες ούτε προπονητή. Γι αυτό δεν αποκλείεται το γεγονός να "πέσει" οικειοθελώς στη Β' Εθνική, σε περίπτωση που δεν πάρει τη wild card. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως μιλάμε για εταιρεία (ΚΑΕ) που έχει σαφώς περισσότερες υποχρεώσεις σχετικά με τα ερασιτεχνικά σωματεία της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Οι "σίγουροι"

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα για τον Ηρακλή (Βαγγέλης Αλεξανδρής) και τον Πανιώνιο (Νίκος Οικονόμου) που θα στηρίξουν τους προπονητές τους σε περίπτωση ανόδου στην Basket League. Ο "τίγρης" άλλωστε έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά, ανεξαρτήτως συνθηκών και καταστάσεων. Τέλος, η Καβάλα έδωσε φέτος το χρίσμα στον Ηλία Μωσαΐδη, ο οποίος βρέθηκε στον πάγκο των "Αργοναυτών" ως συνεργάτης των τελευταίων πρώτων προπονητών της ομάδας.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ