STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πρίφτης: "Το μυαλό είναι ήδη στη Στεάουα"

Πρίφτης: "Το μυαλό είναι ήδη στη Στεάουα"
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε ικανοποιημένος για τη νίκη του Άρη επί της Κηφισιάς, ενώ τόνισε πως πλέον η προσοχή όλων βρίσκεται στο παιχνίδι με τη Στεάουα για την προτελευταία αγωνιστική του Eurocup. Στα υψηλά ποσοστά των "κιτρίνων" στάθηκε ο Γιώργος Λιμνιάτης.

Στην κορυφή της Basket League ΣΚΡΑΤΣ βρίσκεται, έστω για ένα βράδυ, ο Άρης που επιβλήθηκε εντός έδρας της Κηφισιάς. Οι "κίτρινοι" είχαν το πάνω χέρι στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με τον Δημήτρη Πρίφτη να τονίζει μετά το τέλος του πως είναι ευχαριστημένος απ όσα είδε. Πλην όμως δεν πάει μακριά το μυαλό του, αφού ακολουθεί ο "τελικός" πρόκρισης στους Last 32 του Eurocup, κόντρα στη Στεάουα.

" Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι, η Κηφισιά είναι σοβαρή ομάδα με ιδιαίτερη αθλητικότητα, γρήγορα πόδια και υπήρχε η ενεργειακή απαίτηση να είμαστε έτοιμοι. Είχαμε ενέργεια, γενικότερα είχαμε καλή λειτουργία στην επίθεση και φτάσαμε κοντά στη νίκη έχοντας συμπαγή άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τελείωσε αυτό το παιχνίδι για μας σήμερα και από αύριο ξεκινάει η προετοιμασία για τη Στεάουα", δήλωσε αρχικά ο προπονητή του Άρη, ενώ σε ερώτηση σχετική με τον αγώνα που ακολουθεί απέναντι στη Στεάουα, απάντησε:

" Πρέπει να είμαστε συντονισμένοι. Είχαμε μια μέρα πριν τον αγώνα με την Κηφισιά, στην οποία θα έπρεπε να κάνουμε προπόνηση αποκατάστασης, αλλά τον τελευταίο καιρό και στις περιπτώσεις που ακολουθεί εντός έδρας αγώνας κάνουμε κανονικές προπονήσεις γιατί είμαστε μια καινούργια ομάδα, έχουμε άπειρα παιδιά από προπονητική διαδικασία και προσπαθούμε να βρούμε μια μέση λύση. Για τον αγώνα με τη Στεάουα ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να γυρίσουμε τον διακόπτη. Υπομονή μέχρι την Τετάρτη".

Σε ερώτηση για το αν ο Αρης πλέον επιβάλλει τους δικούς κανόνες στους αγώνες, ο κόουτς των "κίτρινων" εξήγησε: " Αυτό είναι το ιδανικό, όταν συμβαίνει. Δεν είμαστε στο επίπεδο που ξεκάθαρα ώστε να τους επιβάλλουμε ξεκάθαρα κυρίως γιατί η απόστασή μας από τις άλλες ομάδες σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να μπαίνουμε μέσα στο παιχνίδι και να ξέρουμε ότι θα κερδίσουμε εύκολα. Πρέπει να αγγίζουμε πάντα το επίπεδο των δυνατοτήτων μας. Αυτό είναι ασφαλώς το ζητούμενο για να έχουμε σταθερότητα, να μην έχουμε αυξομειώσεις, στην πραγματικότητα όμως πάντα υπάρχουν αυξομειώσεις σ’ ένα παιχνίδι και μεταπτώσεις στο κομμάτι της απόδοσης.

Συνεπώς το ιδανικό σενάριο είναι ταυτόχρονα και ουτοπικό. Εμείς παλεύουμε και προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τα νεκρά διαστήματα τα οποία όμως δεν είναι εύκολο να εξαλείψεις. Παίζει ρόλο και ο αντίπαλος που πάντα κάνει πράγματα. Ιδιαίτερα στο ελληνικό πρωτάθλημα, κάθε Σάββατο είναι μια νέα πρόκληση από πλευράς τακτικής. Είναι δύσκολο και από την άποψη ότι έχει υψηλό δείκτη ευφυίας. Πάντα έχεις πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσεις".

Ο Ντόμινικ Ουότερς είπε: " Παίξαμε αρκετά καλά, ήμασταν καλοί στην άμυνα, είχαμε κυκλοφορία της μπάλας κι όταν το κάνουμε αυτό, βρίσκουμε τα ελεύθερα σουτ. Ημασταν αποτελεσματικοί και στα ριμπάουντ, είχαμε και την ορμή από τη νίκη επί της Ούνικς Καζάν και φτάσαμε σε αυτή τη νίκη βοηθήσει τη νίκη".

Σε ερώτηση για τον αγώνα που ακολουθεί με τη Στεάουα είπε πως " είναι μια δύσκολη ομάδα, παίζει καλά αμυντικά, τους ξέρουμε, τους έχουμε αντιμετωπίσει. Κάθε ομάδα που αγωνίζεται στο Eurocup είναι σκληρή και πρέπει να την περιορίσουμε. Εμείς κυνηγάμε την πρώτη θέση στον όμιλο, χρειάζεται να κάνουμε νίκες που θα μας οδηγήσουν σε αυτή", και κατέληξε αναφερόμενος στις αυξομειώσεις που είχε στην απόδοσή του ο Αρης:

"Μας έχει πει ο κόουτς να μην μιλάμε για την κούραση οπότε δεν θα το κάνω. Το μπάσκετ είναι παιχνίδι των σερί. Κάνεις το δικό σου και ο αντίπαλος απαντάει. Η Κηφισιά μας έκανε έως και 0-9 σερί. Για μας ήταν σημαντικό ότι είχαμε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δε νομίζω ότι απειληθήκαμε. Δεν είμαστε ακόμη σαν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για να μας φοβούνται όλοι".

Λιμνιάτης: "Πρόκληση ανταγωνισμού"

Πρίφτης: "Το μυαλό είναι ήδη στη Στεάουα"
INTIME SPORTS

Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ πιεστική ομάδα που κάνει εξαιρετική δουλειά σε Ελλάδα και Ευρώπη με σωστό και κατευθυνόμενο μπάσκετ. Για μας ήταν μια πρόκληση ανταγωνισμού. Το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό, ξέραμε ότι είχε συναισθηματική φθορά από το Eurocup γιατί είναι δυνατά παιχνίδια, πάντα προκαλούν σωματική κούραση. Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου κατάλαβαν τα παιδιά ότι θα έπρεπε να είμαστε πιο σκληροί στην άμυνα λόγω της κούρασης του Αρη, να κάνουμε περισσότερα φάουλ και να γίνουμε πιο πιεστικοί. Αυτό κάναμε. Κοιτάζοντας τη στατιστική είναι θετικό ότι δεχθήκαμε μόνο οκτώ πόντους από αιφνιδιασμούς γιατί ο Αρης παίζει καλή άμυνα και αντλεί δύναμη μέσα από τον αιφνιδιασμό. Μετά από πολύ καιρό είχαμε λίγα λάθη, αλλά και μικρή δημιουργία. Το γεγονός ότι ο Αρης τελείωσε με 68% στα δίποντα σημαίνει ότι είχαμε κακές αποφάσεις", για να προσθέσει λίγο αργότερα:

" Έχουμε έναν πολύ δύσκολο δρόμο στον οποίον μπήκαμε μόνοι μας. Η εικόνα της ομάδας είναι αρκετά καλή, αλλά οι ήττες που κάναμε μέσα στο γήπεδό μας, μας στοιχίζουν. Εχουμε την εικόνα μιας ομάδας που θα μπορούσε να ήταν ψηλά με τις εκτός έδρας νίκες που πέτυχε. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη διακοπή, να εντάξουμε περισσότερο τους παίκτες στη φιλοσοφία της ομάδας για να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε που σε πρώτη φάση και είναι η παραμονή. Καλή επιτυχία στον κόουτς και στον Αρη, γιατί είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και για μας που είμαστε μιας παλιότερης γενιάς, μεγαλώσαμε με τον Αρη και τον ΠΑΟΚ".

Τέλος, ο Λεωνίδας Κασελάκης ανέφερε: " Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι απέναντι σε μια οργανωμένη ομάδα που παίζει σκληρά στην άμυνα και επιβάλλει τον ρυθμό της. Κάναμε καλή προετοιμασία, θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και το καταφέραμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όπου δημιουργήσαμε προβλήματα στον Αρη. Ο Αρης έχει μάθει να παίζει σκληρά, ήταν λογικό να είναι πιο φρέσκος στο τέλος και να πάρει τη νίκη. Για μας είναι απαραίτητο να βελτιωθούμε όσο μπορούμε", ενώ σε ερώτηση για τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας της ομάδας του απάντησε:

" Κάποιες φορές παίζει ρόλο και η άμυνα του αντιπάλου. Ο Αρης μας ανάγκασε να πάρουμε δύσκολα σουτ, είμαστε και λίγο άτυχοι σε κάποιες φορές. Οι περισσότερες ήταν καλές επιλογές. Δεν μας αγχώνει αυτό το κομμάτι, το δουλεύουμε κι ελπίζουμε να βελτιωθούμε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ