STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πρίφτης: "Σοβαροί και με ενέργεια"

Πρίφτης: "Σοβαροί και με ενέργεια"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Άρης υποδέχεται τα Τρίκαλα BC Aries στην πρεμιέρα της Basket League στη Nick Galis Hall (08/10, 17:00) και ο τεχνικός του Δημήτρης Πρίφτης συνέστησε προσοχή στη θεσσαλική ομάδα, ενώ ο κόουτς των Θεσσαλών Γιάννης Καστρίτης επισήμανε ότι η ομάδα βρίσκεται σε φάση "οικοδόμησης".

Η αυλαία του Stoiximan.gr Basket League ανοίγει το Σάββατο (8/10) με τη διεξαγωγή πέντε αναμετρήσεων. Στις τέσσερις εξ αυτών το τζάμπολ θα γίνει στις 17:00. Η αναμέτρηση Άρης - Τρίκαλα BC Aries είναι μια από αυτές, με τους "κιτρινόμαυρους" να υποδέχονται τους Θεσσαλούς στη Nick Galis Hall, με στόχο να μπουν με το δεξί στο νέο Πρωτάθλημα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Πρίφτης φαίνεται πως θα μπορεί να υπολογίζει εκτός από τον Θόδωρο Ζάρα και στον Μάικλ Τζένκινς. Η συμμετοχή του Αμερικανού γκαρντ θα οριστικοποιηθεί το απόγευμα από την εικόνα που θα παρουσιάσει στην προπόνηση όπου και ο Έλληνας τεχνικός θα αποφασίσεις αν θα τον προφυλάξει ή όχι.

Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει αφήσει πίσω του την άνετη πρόκριση της ομάδας του επί της Κύμης στο νοκ άουτ προημιτελικό του Κυπέλλου και συνέστησε προσοχή στα Τρίκαλα BC Aries εν όψει της αυριανής πρεμιέρας στη Basket League στη Nick Galis Hall (08/10, 17:00).

Ο τεχνικός του Άρη στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ, στο www.arisbc.gr , τόνισε: "Ο μαραθώνιος του πρωταθλήματος ξεκινά αύριο και αρχικά θέλω να ευχηθώ μία καλή σεζόν, με καλό μπάσκετ, χωρίς τραυματισμούς και με πολύ κόσμο στα γήπεδα. Πρώτος αντίπαλός μας είναι τα Τρίκαλα, μία ομάδα την οποία σεβόμαστε πολύ, όπως κάθε αντίπαλο. Τα Τρίκαλα μπορεί να συγκρότησαν σχετικά αργά το ρόστερ τους, όμως έκαναν καλές επιλογές και μπορούν να γίνουν επικίνδυνα αν δεν προσεχθούν".

Αναφορικά με τα στοιχεία που θα κρίνουν τον αγώνα, ο Δημήτρης Πρίφτης επισήμανε: "Εμείς θέλουμε να παρουσιαστούμε σοβαροί και με ενέργεια, όπως κάναμε σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα με την Κύμη, ώστε να ξεκινήσουμε νικηφόρα το πρωτάθλημα. Ο έλεγχος του ρυθμού, τα ριμπάουντ και τα λάθη πιστεύω ότι θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης".

Τζένκινς: "Ανυπονώ για το ντεμπούτο μου"

Από την πλευρά των παικτών του Άρη ο νεοαποκτηθείς πλέι μέικερ Μάικλ Τζένκινς δήλωσε, στο blog του στον ΕΣΑΚΕ, ανυπόμονος για την έναρξη του Stoiximan.gr Basket League.

Αναλυτικά το κείμενο του Τζένκινς

Προερχόμαστε από μια πολύ καλή νίκη επί της Κύμης στο Κύπελλο Ελλάδος. Παίξαμε σκληρά, παίξαμε επιθετικά από το ξεκίνημα και πραγματικά το απόλαυσα. Επίσης, απόλαυσα την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοί μας.

Δυστυχώς στο παιχνίδι αυτό τραυματίστηκα, οπότε έπρεπε να ακολουθήσω ειδικό πρόγραμμα για να ξεπεράσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το πρόβλημά μου. Το θετικό είναι ότι ήδη νιώθω πολύ καλύτερα και ελπίζω να νιώθω ακόμη καλύτερα αύριο.

Πρίφτης: "Σοβαροί και με ενέργεια"

Από κει και πέρα, κάναμε πολύ καλές προπονήσεις. Ο κόουτς ξέρει τι πρέπει να κάνει για να είμαστε έτοιμοι από το ένα παιχνίδι στο άλλο. Είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα του Σαββάτου. Εγώ προσωπικά νιώθω απόλυτα έτοιμος. Η αναμέτρηση με τα Τρίκαλα θα είναι η πρώτη της καριέρας μου στο ελληνικό πρωτάθλημα και ανυπομονώ. Ξέρω πως έτσι νιώθουν και οι συμπαίκτες μου.

Θα ήθελα να πω δυο λόγια για την ομάδα μου. Συμπαθώ πραγματικά τους πάντες! Όλοι έχουν καλή καρδιά και θετικό πνεύμα. Υπάρχει η διάθεση ο ένας να βοηθά τον άλλον και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Όσον αφορά στην ζωή μου έξω από το γήπεδο, λατρεύω την Θεσσαλονίκη. Είναι η ιδανική πόλη για να χαλαρώσεις.

Μπορείς εύκολα να μετακινηθείς, αν εξαιρέσεις ό,τι υπάρχουν δύο δρόμοι που ίσως συναντήσεις κίνηση… Είναι πανέμορφη πόλη και είμαι σίγουρος πως η γυναίκα μου θα απολαύσει την διαμονή της εδώ. Θα έρθει στις 19 του μήνα και ήδη ανυπομονεί. Της έχω πει τα καλύτερα.

Καστρίτης: "Να δώσουμε το 100%"

Πρίφτης: "Σοβαροί και με ενέργεια"

Συγκεκριμένα ο πρώην τεχνικός του Αρκαδικού σημείωσε για το παιχνίδι με τον Άρη: " Η προετοιμασία μας εκτός από σύντομη είχε και προβλήματα τραυματισμών σε αρκετούς παίκτες. Ουσιαστικά ακόμη χτιζόμαστε. Γνωρίζουμε την αξία και την ποιότητα του Άρη που είναι ακόμη πιο δυνατή ομάδα απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια μέσα σε μία δύσκολη έδρα. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και να θέσουμε σε εφαρμογή πάνω στο παρκέ πράγματα τα οποία δουλεύουμε καθημερινά"

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, αρχηγός των Τρικάλων, τόνισε από τη μεριά του ότι το παιχνίδι με τον Άρη είναι μια καλή ευκαιρία να καταλάβει όλη η ομάδα τη δυσκολία και την ανταγωνιστικότητα του νέου πρωταθλήματος. " Το παιχνίδι με τον Άρη θα είναι μία σκληρή δοκιμασία για όλους και οι καινούργιοι μας παίκτες με το καλημέρα θα αντιληφθούν σε τι πρωτάθλημα έχουν έρθει και να μπουν σε ρυθμό για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα το οποίο θα πρέπει να κερδίσουμε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ