STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πρίφτης: "Ο Πελεκάνος δεν έπρεπε να παίξει"

Πρίφτης: "Ο Πελεκάνος δεν έπρεπε να παίξει"
Πρίφτης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, στις δηλώσεις του στη Συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στη Nick Galis Hall στάθηκε στη συμμετοχή και εμφάνιση του Πελεκάνου αλλά και το φετινό 3-0 επί της "Ένωσης".

Ειδική αναφορά στον Μιχάλη Πελεκάνο φρόντισε να κάνει ο τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, στις δηλώσεις του στη Συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στη Nick Galis Hall ενώ μεταξύ άλλων στάθηκε και στη σημασία του μέχρι στιγμής 3-0 επί της "Ένωσης" στα φετινά παιχνίδια των δύο ομάδων σε Κύπελλο Ελλάδος και Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

"Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Ήταν σπουδαία νίκη, πολύ σημαντική για την συνέχεια. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά αλλά και εκ μέρους της ομάδας τον Πελεκάνο, ο οποίος έπαιξε με θλάση που δημιουργήθηκε την Τετάρτη. Κανονικά ιατρικά δεν θα έπρεπε να παίξει. Έκανε περισσότερες από δύο ενέσεις και σήμερα ήταν καταλυτική η παρουσία του. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την εμφάνισή της. Στο μεγαλύτερο διάστημα έπαιξε πολύ καλά, με πολύ καλή άμυνα και αποτελεσματικότητα στην επίθεσή της. Εμείς είχαμε σαφές πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ. Χάσαμε 18 αμυντικά και αυτό μας πλήγωσε και μας έκανε να παίζουμε τον διπλάσιο χρόνο άμυνα, κάτι που σημαίνει πως ήμασταν πιο ευάλωτοι στο να κάνουμε φάουλ ή να δεχτούμε ένα καλάθι", ήταν η αρχική τοποθέτηση του τεχνικού του Άρη.

Ο Πρίφτης για την εμφάνιση στο τέταρτο δεκάλεπτο είπε: "Στο τέταρτο δεκάλεπτο ευστοχήσαμε σε κρίσιμα σουτ, κάτι που δεν έγινε στην διάρκεια του παιχνιδιού. Παρότι είχαμε καλές φάσεις δεν ήμασταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Στο τέταρτο βάλαμε κάποια κρίσιμα σουτ κυρίως με τον Τζέικ (σ.σ. Κοέν) και τον Πελεκάνο και στις τελευταίες φάσεις σίγουρα έπαιξε ρόλο και η τύχη. Κερδίσαμε και συνεχίζουμε. Καλή συνέχεια στην ΑΕΚ".

Κι όσο για το 3-0 επί της ΑΕΚ στα παιχνίδια της φετινής αγωνιστικής περιόδου, το πρώτο με το νοκ άουτ προημιτελικό του Κυπέλλου στη Nick Galis Hall και τα δύο της κανονικής διάρκειας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, υποστήριξε: "Το 3-0 στους αγώνες με την ΑΕΚ την φετινή σεζόν μεταφράζεται και έτσι και αλλιώς. Ο εγωισμός των παικτών είναι κάτι που δεν μπορείς να το ελέγξεις και δεν μπορείς να κάνεις και σκάουτινγκ το τι σκέφτεται ο άλλος και τι έχει μέσα του. Πιστεύω πως όταν θα αντιμετωπίσουμε ξανά την ΑΕΚ θα πρέπει σίγουρα να ματσάρουμε και με αυτό. Προφανώς μπορεί να υπάρχει μια ψυχολογική ανάταση σε σχέση με την ΑΕΚ επειδή έχουμε κερδίσει τρεις φορές, αλλά πιστεύω πως δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό. Γιατί είναι ουτοπικό. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός".

Τέλος για τη διαιτησία επισήμανε: "Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι για τους διαιτητές.Δεν υπήρχε Σίμτσακ. Δεν υπήρχε Ουάιτ. Θα μπορούσα να βάλω τον Τσούπκοβιτς. Θα μπορούσα να βάλω και τον Πελεκάνο, αλλά είχε τελειώσει. Κάποια πράγματα στο τέλος γίνονται και ενστικτωδώς".

Κοέν: "Αυτή η νίκη είναι μία δήλωση για την ομάδα μας"

Ο Ισραηλινός φόργουορντ του Άρη ο Τζέικ Κοένδήλωσε: "Ο σημερινός αγώνας είναι το τέλειο παράδειγμα γιατί το μπάσκετ είναι πολύ σκληρό παιχνίδι και διαρκεί σαράντα λεπτά. Φάνηκε πως πηγαίναμε να χάσουμε, όμως, παλέψαμε σκληρά, γυρίσαμε το παιχνίδι, στο τέταρτο δεκάλεπτο βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ και βγάλαμε κάποιες μεγάλες άμυνες και στο κρίσιμο σημείο κάναμε γενικώς αυτά που έπρεπε για να φτάσουμε στην πολύτιμη νίκη. Πιστεύω πως αυτή η νίκη είναι μια δήλωση για την ομάδα μας, ότι ακόμη και όταν δεν παίζουμε καλά μπορούμε να κερδίσουμε. Και αυτό οφείλεται και στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοί μας και στην πνευματική δύναμη που έχουμε".

Για τη δική του απόδοση αλλά και του Πελεκάνου σχολίασε: "Ένιωθα καλά σήμερα. Πάντα νιώθω καλά πριν πάρω το σουτ. Βέβαια το σουτ κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Πέρα από εμένα θέλω να τονίσω πως ο Πελεκάνος έβαλε μεγάλα σουτ. Έχουν υπάρξει φορές που δεν έχει βρεθεί στην μέρα του. Εμείς, όμως, τον βλέπουμε καθημερινά και ξέρουμε ότι μπορεί να βάλει τα μεγάλα σουτ. Με την σημερινή του εμφάνιση ήταν σαν να επανόρθωσε για κάποιες μέτριες εμφανίσεις που είχε κάνει και έδειξε πως είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την ομάδα μας".

Κι όσο για το ότι ο Άρης συνεχίζει ως έχει και χωρίς κάποια αλλαγή στο ρόστερ του από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου τόνισε: "Είναι εντυπωσιακό. Μπαίνει Μάρτιος και δεν έχουμε κάνει αλλαγή στο ρόστερ μας. Η σεζόν ως τώρα κρίνεται επιτυχημένη και αυτό δείχνει πόσο καλή δουλειά έχει γίνει από τους προπονητές, την διοίκηση, αλλά και τους ίδιους τους παίκτες. Είμαστε ένα γκρουπ, είμαστε μια ομάδα, υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη και ακόμη και μια κακή εμφάνιση να υπάρξει μπορούμε και το ξεπερνάμε. Η εμπιστοσύνη που υπάρξει κάνει φοβερό το να παίζεις σε αυτή την ομάδα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ