STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πρίφτης: "Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει"

Πρίφτης: "Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει"

Ο Άρης ξεπέρασε το εμπόδιο του Κολοσσού στο "Nick Galis Hall" και ο Δημήτρης Πρίφτης εξήγησε ότι το ρεκόρ των 20 νικών στην κανονική περίοδο επιβεβαιώνει τη δουλειά, την προσπάθεια και τον τρόπο που εργάστηκαν οι "κίτρινοι".

Ο Άρης έκλεισε την κανονική περίοδο με νίκη επί του Κολοσσού και ετοιμάζεται για τα πλέι οφ, όπου στην πρώτη φάση θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας την Κηφισιά.

Σύμφωνα με τον προπονητή των "κίτρινων", Δημήτρη Πρίφτη, τώρα είναι η ώρα να επιβεβαιώσουν οι παίκτες του όλα όσα έχουν πετύχει από την αρχή της χρονιάς. "Συγχαρητήρια στους παίκτες και σε όλο το σταφ για την πολύ καλή συγκομιδή στην κανονική διάρκεια. Είχαμε πολύ καλή αναλογία νικών-ηττών. Σήμερα παρότι ο αγώνας δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον παίξαμε καλά, μοιράσαμε τον χρόνο και παίξαμε ομαδικά. Αυτή την στιγμή το μυαλό μας είναι στο πρώτο ματς των πλέι οφ, που ουσιαστικά είναι η επιβεβαίωση των όσων έχουμε κάνει μέχρι στιγμής. Συγχαρητήρια στον Κολοσσό για όλη του την διαδρομή φέτος.

Το ρεκόρ επιβεβαιώνει την δουλειά, την προσπάθεια, τον τρόπο που εργαστήκαμε όλη την σεζόν, την προσπάθεια των παικτών, του σταφ. Αλλά η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει, θα έλεγα είναι σα να μην έχει γίνει τίποτα στο σημείο που βρισκόμαστε. Πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε κάνει όλη την χρονιά, για αυτό και το σημείο είναι κομβικό.

Η Κηφισιά είναι δύσκολη ομάδα γιατί έχει αθλητικότητα. Έχει γρήγορα πόδια γενικά και στην περιφέρεια και στην γραμμή των ψηλών. Παρουσιάζει διάφορες αμυντικές τακτικές που προβληματίζουν τον αντίπαλο. Πιστεύω πως θα είναι δύσκολη σειρά".

Τους παίκτες του Άρη εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Φλιώνης: "Μπορεί το σημερινό παιχνίδι να μην είχε κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον για εμάς, δεδομένου ότι είχαμε εξασφαλίσει την 3η θέση, όμως, θέλαμε να το κερδίσουμε για να κλείσουμε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με μια νίκη επί μιας καλής ομάδας που τα τελευταία χρόνια μας δυσκολεύει. Τώρα έχουμε τον πρώτο γύρο των πλέι οφ, αντίπαλός μας θα είναι η Κηφισιά. Θα είναι μια δύσκολη σειρά και θα πρέπει να είμαστε πολύ έτοιμοι και πολύ συγκεντρωμένοι για να αντεπεξέλθουμε. Η Κηφισιά είναι πολύ καλή ομάδα και θα πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι".

Λυκογιάννης: "Κάναμε υπέρβαση"

Ο προπονητής του Κολοσσού, Άρης Λυκογιάννης, επισήμανε: "Ήταν το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έγινε αρκετά πιο ενδιαφέρον παιχνίδι. Ο Άρης ήταν καλύτερος σε γενικές γραμμές. Στα κρίσιμα σημεία αντέδρασε σωστά, έβαλε μεγάλα σουτ και κέρδισε δίκαια. Για εμάς τελειώνει μια χρονιά που κάναμε υπέρβαση, τηρουμένων των αναλογιών, δηλαδή ρίξαμε σημαντικά το μπάτζετ της προηγούμενης σεζόν αλλά καταφέραμε να μπούμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα πλέι οφ και να πάρουμε αντίστοιχη θέση. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι που το πετύχαμε συν το γεγονός ότι μείναμε αναλλοίωτοι, όλοι μαζί όπως ξεκινήσαμε από την αρχή της σεζόν μέχρι το τέλος, χωρίς να κάνουμε αλλαγές σε παίκτες με μοναδική προσθήκη αυτή του Σαλούστρου. Έχουμε κάποιες μέρες μπροστά μας να ξεκουραστούμε, γιατί τις τελευταίες δύο εβδομάδες αντιμετωπίσαμε προβλήματα τραυματισμών, και από κει και πέρα να προετοιμαστούμε για να διασκεδάσουμε τα παιχνίδια στα πλεί οφ με τον Παναθηναϊκό. Καλή συνέχεια στον Άρη".

Πρίφτης: "Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει"

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Σαλούστρος εξήγησε: "Συγχαρητήρια στον Άρη για την κατάκτηση της 3ης θέσης. Επειδή είχα την τύχη και την τιμή να αγωνιστώ στην Θεσσαλονίκη ξέρω πόσο σημαντικό είναι να κατακτά μια ομάδα της πόλης την 3η θέση. Όσον αφορά εμάς, στο δεύτερο δεκάλεπτο είχαμε κάποια άσχημα διαστήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί, αν δεν κάνω λάθος χάσαμε με ένα πόντο, το επί μέρους σκορ νομίζω πως ήταν 38-37. Εμείς ήρθαμε εδώ για να διασκεδάσουμε το παιχνίδι, να παίξουμε κόντρα στην τρίτη καλύτερη ομάδα της Ελλάδος. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Καλή επιτυχία στον Άρη.

Εμείς θα περιμένουμε τον Παναθηναϊκό για τα πλεί οφ, λόγω της Ευρωλίγκας βρισκόμαστε σε αυτή την θέση της αναμονής. Θεωρώ πως η χρονιά μας είναι αν όχι εξίσου επιτυχημένη με την περσινή είναι ακόμη καλύτερη, γιατί καταφέραμε ειδικά εντός έδρας να δείξουμε πολύ καλό πρόσωπο. Θεωρώ πως στα πλέι οφ θα είμαστε ανταγωνιστικοί, θα κοντράρουμε τον Παναθηναϊκό όσο μπορούμε ώστε να κλείσουμε την χρονιά -ειδικά στο γήπεδό μας με τους φιλάθλους μας- όσο καλύτερα γίνεται".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ