STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πρίφτης: "Έπρεπε να διαχειριστούμε την κούραση"

Πρίφτης: "Έπρεπε να διαχειριστούμε την κούραση"
INTIME SPORTS

Έστω και δύσκολα, ο Άρης κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στο Λαύριο (68-76), σε ένα παιχνίδι που έληξε με περίπου μια ώρα καθυστέρηση, λόγω του... σπασμένου ταμπλό δια χειρός Ουσμάν Κρουμπαλί. Διαβάστε τι δήλωσαν οι δύο προπονητές.

Με το παιχνίδι κόντρα στο Λαύριο να σηματοδοτεί την πέμπτη σερί νίκη του Άρη , ο Δημήτρης Πρίφτης δεν θα μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος απ όσα έκαναν οι παίκτες του απόψε (31/10). Πέραν των νεοφώτιστων, οι "κιτρινόμαυροι" έπρεπε να ξεπεράσουν ένα ακόμη εμπόδιο απόψε, αυτό της κούρασης, όπως τόνισε ο προπονητής τους.

" Ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Απίστευτα κουραστική και με πολύ έντονα συναισθήματα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη. Την θεωρώ πάρα πολύ σημαντική, κυρίως γιατί το Λαύριο είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Είναι ανταγωνιστική σε όλα της τα παιχνίδια, και στα εκτός έδρας. Μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Σίγουρα ένα κομμάτι για αυτήν την δυσκολία οφείλεται σε εμάς, αλλά έχει να κάνει και με τον τρόπο που παίζει το Λαύριο. Είναι αθλητική ομάδα. Έχει πολύ δραστήριους Αμερικανούς και πολύ καλή τακτική", είπε αρχικά ο Δημήτρης Πρίφτης, πριν αναφερθεί στην κούραση των παικτών του:

" Εμείς έπρεπε να έχουμε πολύ μεγάλη συγκέντρωση και ταυτόχρονα ψυχικές δυνάμεις. Έπρεπε να διαχειριστούμε την κούραση μετά από μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, μετά από ένα πραγματικά άγριο ταξίδι. Καλή συνέχεια στο Λαύριο και συγχαρητήρια. Εμείς γυρνάμε στη Θεσσαλονίκη μετά από μία εβδομάδα ουσιαστικά".

Ερωτώμενος πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να προσγειώσει τους παίκτες του μετά από μια μεγάλη νίκη όπως αυτή στο Kazan, ο Δημήτρης Πρίφτης απάντησε: " Εξηγείς τι συμβαίνει. Δείχνεις βίντεο, τους προϊδεάζεις. Σίγουρα για εμάς πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η κούραση. Χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια. Δεν είχαμε την σωστή ενέργεια για να ματσάρουμε στην ενέργεια του Λαυρίου. Είναι δύσκολο. Πολλές φορές λες ότι περιμένω ένα δύσκολο ματς, αλλά ενστικτωδώς δεν το πιστεύεις. Νομίζεις πως θα κερδίσεις εύκολα. Αλλά όλα αποδεικνύονται στο γήπεδο και όχι στις θεωρίες".

Από την πλευρά του, ο Θοδωρής Ζάρας δήλωσε: " Δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά. Ήμασταν εκτός παιχνιδιού και κάναμε αρκετά λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε την άμυνά μας, τρέξαμε στο γήπεδο και στο τέλος βγήκαμε νικητές. Είναι πιο δύσκολο να διαχειριστείς μια τέτοια νίκη. Από κει και πέρα το Λαύριο είναι πολύ καλή ομάδα, έχει ξένους παίκτες… Η νίκη στο Καζάν δεν είχε καμία σχέση. Οι προπονητές μας ήταν προϊδεασμένοι για αυτό. Απλά αργήσαμε λίγο να μπούμε στο παιχνίδι".

Πρίφτης: "Έπρεπε να διαχειριστούμε την κούραση"

Σερέλης: "Ο Άρης είναι σε φόρμα"

Ο Χρήστος Σερέλης συνεχάρη αρχικά τους παίκτες του για την προσπάθεια, πριν δηλώσει πως " είναι εντυπωσιακό πως παρά τον τρόπο που μπήκαμε στην κατηγορία, πόσο πολύ θέληση έχουν να είμαστε ανταγωνιστικοί. Παίξαμε το πιο δύσκολο παιχνίδι μας ως σήμερα κόντρα στην καλύτερη ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει ως τώρα. Μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, η οποία ξαναχτίζεται και γίνεται μεγάλη. Είναι σε φόρμα αυτό τον καιρό. Ίσως λίγοι περίμεναν πως θα ήμασταν ανταγωνιστικοί.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Επίσης είναι μεγάλη η ικανοποίηση μου για το ότι μετά το τέλος του αγώνα είδα σκυθρωπά πρόσωπα από τους παίκτες μου, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ένα ματς που είχαμε μαρκάρει ότι πρέπει να πάρουμε τους δύο βαθμούς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη για την πολύ μεγάλη νίκη του στο Καζάν και γενικότερα για την πολύ καλή του πορεία στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο".

Πρίφτης: "Έπρεπε να διαχειριστούμε την κούραση"
INTIME SPORTS

Η ομάδα ήταν προετοιμασμένη. Δούλεψε όλη την εβδομάδα. Κάναμε μια καλή εμφάνιση αλλά το αποτέλεσμα δε μας δικαίωσε. Ο Άρης είναι πολύ καλή ομάδα και θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ευχαριστώ τον κόσμο που για μία ακόμη φορά έδωσε δυναμικό παρών".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ