STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πρίφτης: "Διαχειριστήκαμε το ψυχολογικό μέσα από την άμυνα"

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏÊ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏÊ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η ψυχολογία του ντέρμπι και όσα αυτό φέρνει ήταν στο επίκεντρο των δηλώσεων του Δημήτρη Πρίφτη και του Σούλη Μαρκόπουλου, οι οποίοι ασχολήθηκαν επίσης με την κακή ποιότητα του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης πήρε την πρώτη φετινή του νίκη επί του ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα της β' φάσης των playoffs, έστω κι αν λίγο έλειψε να αυτοκτονήσει στο τέλος του σαρανταλέπτου. Η ηγετική φυσιογνωμία του Ουίλ Κάμινγκς όμως αρκιούσε για να δώσει στους "κίτρινους" το ροζ φύλλο αγώνα, με τον Δημήτρη Πρίφτη να αφιερώνει τη νίκη της ομάδας του σε ένα πολύ ιδιαίτερο πρόσωπο.

" Αφιερώνουμε τη νίκη στον Δημήτρη, το παιδί που είναι σε δύσκολη κατάσταση από άποψη υγείας. Να επανέλθει σύντομα κοντά μας", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Άρη πριν αναφερθεί σε όσα έγιναν στο ντέρμπι: " Έγινε ένα κλασικό ντέρμπι, κλειστό, με κακό μακρινό σουτ εκατέρωθεν. Πιστεύω ότι δικαιούμαστε τη νίκη. Στο τέλος διαχειριστήκαμε λάθος τις κατοχές. Ο τρόπος που τελείωσε η κανονική διάρκεια του αγώνα δημιούργησε ψυχολογικό πρόβλημα για μας το οποίο διαχειριστήκαμε μέσα από την προσπάθεια στην άμυνα. Είναι απλά το 1-0. Πάμε να παίξουμε το δεύτερο παιχνίδι".

Αναφορικά με το πως διαχειρίστηκε η ομάδα του το τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας, όταν έχασε προβάδισμα εφτά πόντων, είπε πως " μπήκε ένα τετράποντο, μετά έγινε κακή διαχείριση που… συμβαίνει και δεν συμβαίνει. Για το τρίποντο του ΜακΦάντεν είναι μια δύσκολη φάση. Δεν μπορώ να πω ότι δεν παίζει επάνω του ο παίκτης μου. Στην παράταση, το άγχος μας ήταν τόσο μεγάλο, που… δεν βλέπεις μπροστά σου", για να προσθέσει μιλώντας για τα πολλά άστοχα σουτ και τον μικρό χρόνο συμμετοχής του Αντουάν Σκοτ:

" Και ο ΠΑΟΚ στην Πυλαία είχε 0/20. Χρησιμοποιώ τον Σκοτ αναλόγως με τα όσα βλέπω. Δεν είναι τόσο απλό να τον βάλω αμέσως σε ντέρμπι Άρη - ΠΑΟΚ. Έκανε δύο καλά σουτ, θα μας βοηθήσει στη διάρκεια. Έχουμε μια αμιγώς ελληνική ομάδα με μόλις έναν πρωταγωνιστή. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Οι αλλαγές που έκανε ο ΠΑΟΚ τον βελτίωσαν, πήρε παραγωγικούς παίκτες. Εμείς μπήκαμε στην αντίθεση διαδρομή για διάφορους λόγους αλλά και πάλι μπορούμε να προκριθούμε".

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τον Ουίλ Κάμινγκς και το γεγονός πως αγωνίστηκε για μόλις 1'33'' στο α' μέρος, είπε: " Αν αναλογιστεί κανείς ότι παίξαμε ένα ημίχρονο χωρίς τον Κάμινγκς. Ήθελα να μπει στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας δυνατότητα να κάνει τρία φάουλ, γιατί είναι ο άνθρωπος των τελευταίων λεπτών σε όλα τα ντέρμπι. Εφόσον η υπόλοιπη ομάδα ήταν κοντά στο σκορ, θεώρησα ότι μπορούσα να το κάνω. Συνολικά, δεν ήταν σε καλή μέρα. Η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν προσαρμοσμένη επάνω του. Αν είχαμε βάλει 2-3 σουτ, θα έβρισκε διαδρόμους και ο Κάμινγκς".

Μαρκόπουλος: "Πολύ κακό παιχνίδι"

Από την πλευρά του, ο Σούλης Μαρκόπουλος έκανε αναφορά στην ποιότητα του ντέρμπι, τονίζοντας πως " ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ήταν σκληρό παιχνίδι με σκληρές άμυνες κι αυτό κούρασε τις δύο ομάδες, με συνέπεια να μην παιχθεί καλό μπάσκετ. Οι 69 πόντοι δείχνουν την ποιότητα. Με τα ποσοστά ευστοχίας που είχαμε σε τρίποντα και βολές δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από το να είμαστε κοντά στο σκορ. Μας δόθηκαν οι ευκαιρίες να δημιουργήσουμε διαφορά αλλά εκεί δεν παίξαμε έξυπνα κι αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Άρης. Πλέον το μυαλό μας είναι στον δεύτερο αγώνα", ενώ ολοκλήρωσε απαντώντας σε ερώτηση για τον ψυχολογικό παράγοντα που θα συνοδεύσει τη δεύτερη μονομαχία των ομάδων, την Τετάρτη (3/5, 19:00): " Θα καθίσουμε να δούμε, να αναλύσουμε το παιχνίδι. Θα περιμένουμε κάτι διαφορετικό από τον Άρη. Θέλουμε να δούμε τι δεν πήγε καλά στην επίθεσή μας και θα δούμε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ