STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πρίφτης: "Αφιερωμένη η νίκη στον Γιαννάκη"

Πρίφτης: "Αφιερωμένη η νίκη στον Γιαννάκη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Πρίφτης αφιέρωσε την άνετη νίκη επί του Κοροίβου στον πιο πιστό φίλο της ομάδας, τον Γιαννάκη, ένα παιδί που βλέπει όλα τα παιχνίδια του Άρη δίπλα στον πάγκο. "Μας σεβάστηκε ο Άρης", δήλωσε ο Χάρης Μαρκόπουλος.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Άρης το παιχνίδι με τον Κόροιβο, κατακτώντας με χαρακτηριστική άνεση το πέμπτο σερί ροζ φύλλο αγώνα . Ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν απόλυτα ικανοποιημένος απ όσα είδε από τους παίκτες του, ενώ αφιέρωσε τη νίκη στον πιο πιστό φίλο της ομάδας.

" Συγχαρητήρια στην ομάδα, συγχαρητήρια στους παίκτες. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, επιθετικό, ήμασταν σε καλή μέρα. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι, αυτό με την Καβάλα που είναι σε δύο μέρες. Θα ήθελα προσωπικά να αφιερώσω τη νίκη -κάτι που θα έπρεπε να το είχα κάνει εδώ και πολύ καιρό γιατί το νιώθω και είμαι σίγουρος πως μιλάω εκ μέρους όλης της ομάδας- στον Γιαννάκη, το παιδί που είναι δίπλα στον πάγκο μας σε όλα μας τα παιχνίδια με την μαμά του. Είναι ένα ιδιαίτερο παιδί από το οποίο και εγώ προσωπικά, αλλά και όλοι μας παίρνουμε δύναμη. Και από αυτόν, αλλά και από την γλυκιά μητέρα του και η παρουσία του είναι πολύ μεγάλη συμπαράσταση για μας. Είναι ο πιο πιστός μας οπαδός. Έχουμε καταλάβει πόση χαρά του δίνουμε και θα ήταν πιο χαρούμενος και εκείνος αν καταλάβαινε πόση δύναμη μας δίνει εκείνος. Το θέμα είναι πόση δύναμη παίρνουμε εμείς από τον ίδιο, το χαμόγελό του και από τα μάτια της μητέρας του. Καλή συνέχεια στον Κόροιβο εμείς προχωράμε", δήλωσε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος σε όσα ακολουθούν:

" Δεν σκεφτόμαστε καθόλου τον αγώνα με την ΑΕΚ, γιατί κάθε παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα θέλει πολύ μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη προετοιμασία και πνευματική και από άποψη τακτικής. Όταν εμείς είμαστε στο 100% μας, τότε αυξάνουμε τις πιθανότητες. Δεν σκεφτόμαστε τόσο μακριά. Τα παιχνίδια πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε ένα ένα. Σίγουρα αυτή είναι μια μεγάλη αναμέτρηση που θα έρθει σε περίπου δέκα μέρες, αλλά βλέπουμε τα παιχνίδια ξεχωριστά. Αυτό με την Καβάλα είναι ιδιαίτερα δύσκολο . Είναι μια ομάδα που παλεύει για την σωτηρία της. Η ατμόσφαιρα σε αυτό το γήπεδο δεν είναι εύκολη. Έχει μεγάλη αγωνιστική άνοδο τον τελευταίο και καιρό, επομένως θα είναι δύσκολος αγώνας και δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που προηγήθηκε. Αυτό μας έχει διδάξει το πρωτάθλημα".

Για τη διακοπή που υπάρχει στο πρωτάθλημα μετά το παιχνίδι με την Καβάλα, ανέφερε: " Το ότι θα έχουμε κάποιο διάστημα να προπονηθούμε και να βελτιωθούμε και ατομικά οι παίκτες και ως σύνολο είναι ένα θετικό στοιχείο. Από την άλλη, τα δύο παιχνίδια την εβδομάδα σου δίνουν έναν ρυθμό, κρατούν το ενδιαφέρον της ομάδας πολύ ψηλά. Αναμφίβολα θα προτιμούσαμε να παίζουμε δύο αγώνες την εβδομάδα... Είμαστε ακόμη σε αυτό τον ρυθμό στον οποίο έχουμε συνηθίσει και ίσως αυτό είναι ένα πλεονέκτημά μας σε σχέση με τους αντιπάλους μας. Από κει και πέρα, το επόμενο τρίμηνο μέχρι την τελική ευθεία θα είναι με ένα παιχνίδι την εβδομάδα και θα προσαρμοστούμε σε αυτό", ενώ ολοκλήρωσε όσα είχε να πει τονίζοντας:

" Όσο περνάει ο καιρός, όσο κι αν λέμε πως ήμαστε τόσους μήνες μαζί και θα έπρεπε να είμαστε σε ένα υψηλό επίπεδο, πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και αυτό το στάδιο βελτίωσης δεν σταματάει ποτέ. Πάντα θα βελτιωνόμαστε, όμως, είναι σημαντικό να κρατήσουμε μια σταθερότητα σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού και να μπορούμε απέναντι και σε πιο σκληρούς αντιπάλους να παίξουμε το ίδιο καλά".

Από την πλευρά του, ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς δήλωσε λακωνικά: " Θυμόμασταν όλοι τι έγινε στον πρώτο γύρο στον αγώνα με τον Κόροιβο και τον τρόπο που χάσαμε εκεί. Είχαμε προετοιμαστεί και ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό το παιχνίδι. Παίξαμε στο μάξιμουμ και πολύ συγκεντρωμένα στην άμυνα και τώρα κοιτάμε τον επόμενο αγώνα με την Καβάλα".

Πρίφτης: "Αφιερωμένη η νίκη στον Γιαννάκη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μαρκόπουλος: "Ο Άρης μας σεβάστηκε"

Στην αντίπερα όχθη, ο Χάρης Μαρκόπουλος ήταν απογοητευμένος από την εικόνα του Κοροίβου τονίζοντας πως "με τον τρόπο που έπαιξε σήμερα ο Άρης, μας σεβάστηκε πάρα πολύ. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις που είχε ένα τέτοιο δύσκολο ματς αν θέλαμε να πάρουμε κάτι από αυτό. Εμείς πρέπει να δούμε και να αναλύσουμε πως γίνεται από τα δικά μας λάθη να έχουμε δεχθεί τριάντα πόντους.

Να αναλύσουμε για ποιο λόγο δεν ήρθαμε να παίξουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί και να βγάλουμε κάτι καλό από αυτό το παιχνίδι ώστε να ανταποκριθούμε στους επόμενους αγώνες που είναι πιο σημαντικοί για εμάς. μας στενοχωρεί πάρα πολύ η ήττα, αλλά μας στενοχωρεί περισσότερο γιατί είχαμε κάποιους τραυματισμούς που δεν ξέρουμε πόσο σοβαροί είναι. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε την επόμενη μέρα και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Και πάλι συγχαρητήρια στον Άρη και του εύχομαι καλή συνέχεια".

Τέλος, ο Αριστείδης Συνετός είπε: "Δεν ανταποκριθήκαμε σωστά στο παιχνίδι. Μειονεκτούσαμε και σε επίθεση και σε άμυνα. Δεν δείξαμε το καλό μας πρόσωπο. Είμαστε μια καλή ομάδα, δουλεμένη και ίσως έπρεπε με καλύτερη άμυνα να μέναμε λίγο περισσότερο στο παιχνίδι. Ο Άρης βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά και δίκαια νίκησε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ