STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πολυθρόνα για τρεις η τέταρτη θέση

Πολυθρόνα για τρεις η τέταρτη θέση

Ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Κολοσσός παλεύουν για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης που δίνει το πλεονέκτημα έδρας τον α' γύρο των playoffs της Stoiximan.gr Basket League. Το Sport24.gr προσεγγίζει τη μονομαχία των τριών αντιπάλων.

Με έξι αγωνιστικές για το φινάλε της regular season, πέραν της μάχης που γίνεται για την αποφυγή του υποβιβασμού , υπάρχει μία ακόμη με μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτή της τετράδας. Δεδομένου ότι οι τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης έχουν "καπαρωθεί" από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, έχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτό που γίνεται ακριβώς πίσω τους. Στην τέταρτη θέση. Την οποία διεκδικούν τρεις ομάδες, που αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν στην κατάταξη, με 11 νίκες και 9 ήττες.

Ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Κολοσσός έχουν μπροστά τους έξι αγώνες ώστε να λύσουν τις διαφορές που έχουν, με τους δύο τελευταίους να κοντράρονται σε δύο εβδομάδες στο Βενετόκλειο, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Ένα παιχνίδι που θα κρίνει πάρα πολλά για το ποια ομάδα θα τερματίσει τέταρτη στη regular season, ειδικά σε περίπτωση που η νίκη καταλήξει στους "κίτρινους" -που είχαν κερδίσει με άνεση στον αγώνα του α' γύρου.

Κοιτάζοντας το πρόγραμμα των τριών "μονομάχων" μέχρι το τέλος του δρόμου, αυτός που έχει το πιο δύσκολο έργο είναι ο "δικέφαλος". Έχοντας να αντιμετωπίσει τους "αιωνίους" στην Αθήνα και δεδομένης της επικίνδυνης επίσκεψης στο Ρέθυμνο το Σάββατο (11/3), η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου θα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθεί στην τετράδα. Στα συν βέβαια είναι το γεγονός πως έχει το πάνω χέρι σε οποιαδήποτε μορφής ισοβαθμία δημιουργηθεί.

Κι αυτό γιατί έχει κερδίσει δύο φορές τον Άρη, ενώ στις αναμετρήσεις με τον Κολοσσό έχει καλύτερη διαφορά πόντων, αφού στη Θεσσαλονίκη είχε νικήσει με +12, την ώρα που είχε ηττηθεί στη Ρόδο με -5. Ως εκ τούτου, προβάδισμα θα έχει ακόμη κι αν προκύψει τριπλή ισοβαθμία, αφού σε αυτή την περίπτωση μετρούν οι νίκες των ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια. Με τον ΠΑΟΚ να έχει τρεις και τους ανταγωνιστές του από μία.

Από εκεί και πέρα, ο Άρης θα παίξει το μεγαλύτερο μέρος της τετράδας σε Βενετόκλειο και Θεσσαλονίκη. Αρχικά απέναντι στον Κολοσσό σε δύο εβδομάδες, κι εν συνεχεία με την ΑΕΚ στο Nick Galis Hall, στην τελευταία αγωνιστική. Οι πιο κρίσιμοι αγώνες του τελευταίου κομματιού της regular season. Από την πλευρά τους, οι "θαλασσί" του Άρη Λυκογιάννη καλούνται να πάρουν τα τρία παιχνίδια που θα γίνουν στην έδρα τους (με Άρη, Λαύριο και Τρίκαλα), αλλά και τουλάχιστον ένα "διπλό", είτε σε Κύμη είτε σε Απόλλωνα Πατρών. Ενδεχομένως να μπορεί να διεκδικήσει κάτι κι απέναντι στην ΑΕΚ, η οποία βέβαια στην έδρα της έχει δείξει πως έχει τον τρόπο να "καθαρίζει" τα παιχνίδια με αντιπάλους αυτού του βεληνεκούς.

Πολυθρόνα για τρεις η τέταρτη θέση
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ