STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πίεση στην άμυνα και γρήγορος ρυθμός

Πίεση στην άμυνα και γρήγορος ρυθμός
INTIME SPORTS

Ρέθυμνο και Πανιώνιος διασταυρώνουν τα ξίφη τους το απόγευμα του Σαββάτου σε ένα σημαντικό παιχνίδι για το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή. Διαβάστε τις δηλώσεις των προπονητών.

Τη πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ αναζητά ο Πανιώνιος, ο οποίος αντιμετωπίζει το Ρέθυμνο το απόγευμα του Σαββάτου (1/11, 17:00) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Ο νέος προπονητής των "κυανέρυθρων" Βαγγέλης Αλεξανδρής χαρακτήρισε το αυριανό παιχνίδι ως ένα καλό τεστ και τόνισε πως πρέπει να αντέξουν στον γρήγορο ρυθμό, ενώ ο τεχνικός του Ρεθύμνου δήλωσε πως περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι.

Ο τεχνικός των "κυανέρυθρων", Βαγγέλης Αλεξανδρής δήλωσε:

...για τη σημασία της αναμέτρησης: "Παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα. Έχω παρακολουθήσει δια ζώσης το Ρέθυμνο, στο ματς με τον ΠΑΟΚ, όπου έχασε στην παράταση. Είναι πολύ καλή ομάδα, εξ αυτών που διεκδικούν την τρίτη θέση. Είναι το φαβορί. Έχω κάνει μιάμιση προπόνηση με τα παιδιά, αλλά θα καθίσω στον πάγκο, ώστε να τα στηρίξω ψυχολογικά και αγωνιστικά. Θα είναι ένα τεστ για εμάς, να δούμε τι χρειαζόμαστε, ώστε να κάνουμε τις επόμενες κινήσεις".

...για το κλειδί της συνάντησης: "Να αντέξουμε το γρήγορο ρυθμό του Ρεθύμνου. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε ένα συνδυασμό πραγμάτων, ώστε να καταφέρουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό".

...ποια είναι τα δυνατά σημεία του Ρεθύμνου Aegean: "Έχει περισσότερη εμπειρία και μεγαλύτερο βάθος πάγκου, ενώ έχει μεγάλη δύναμη στο ριμπάουντ. Θα είναι καλό για τα παιδιά μας, να εγκλιματισθούν περισσότερο στη νέα πραγματικότητα και τις ανάγκες της Α1".

...για το πού θα στηριχθεί ο Πανιώνιος: "Το πιο σημαντικό είναι να ξεπεράσουμε το σοκ της ήττας από τα Τρίκαλα. Να παρουσιάσουμε μια νέα εικόνα, να παλέψουμε για 40 λεπτά. Είπα στα παιδιά να δώσουμε το 100%, ώστε να μπορώ να δω και να εκτιμήσω πόσα μπορεί να προσφέρει ο καθένας".

Από πλευράς παικτών ο 22χρόνος γκαρντ των "κυανέρυρθων" Σπύρο Μοτσενίγο δήλωσε:

...για τη σημασία της αναμέτρησης: "Δίχως αμφιβολία είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, δεδομένου και ότι εμείς είμαστε νέα ομάδα, ενώ μόλις την Πέμπτη (30/10) ήλθε ο νέος κόουτς. Πάμε να κάνουμε όσο καλύτερο παιχνίδι μπορούμε, να έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα".

...για το κλειδί του ματς: "Να ελέγξουμε όσο γίνεται το ρυθμό, διότι το Ρέθυμνο είναι ομάδα που τρέχει πολύ".

...ποια είναι τα δυνατά σημεία του Ρεθύμνου Aegean: "Πέραν του γρήγορου ρυθμού, στηρίζει πολύ το παιχνίδι του και στα τρίποντα, ενώ πολύ σημαντική είναι και η έδρα. Ο κόσμος τους βοηθά πολύ".

...πού θα στηριχθεί ο Πανιώνιος: "Στην εμπειρία των μεγαλύτερων παικτών που έχουμε στο ρόστερ μας και τον ενθουσιασμό των μικρότερων".

Οι δηλώσεις του προπονητή του Ρεθύμνου, Θανάση Σκουρτόπουλου:

...για την σημασία της αναμέτρησης: "Κάθε νίκη για μας είναι πολύτιμη και μετράει το ίδιο από οποιονδήποτε αντίπαλο και αν έρχεται. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα, αυτό της νίκης".

...για το «κλειδί» του ματς: "Δεν υπάρχει συγκεκριμένο «κλειδί». Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θα πιέσουμε πολύ στην άμυνα. Εκεί νομίζω ότι θα κριθεί γιατί η ομάδα μας αρέσκεται να τρέχει και για να γίνει αυτό πρέπει να βρει καλές άμυνες για να πάει στον γρήγορο ρυθμό που θέλουμε και εμείς αλλά και ο κόσμος".

...για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: "Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα που τα αποτελέσματα του δεν συνάδουν με το δυναμικό της. Έχει πολλά έμπειρα παιδιά και ικανά. Αυτή την εβδομάδα ενισχύθηκε με έναν ακόμα καλό παίκτη, τον Προύϊτ. Εμείς περιμένουμε μία δύσκολη αναμέτρηση γιατί ο Πανιώνιος ψάχνει την ευκαιρία που θα του δοθεί για μία νίκη. Σίγουρα, κάποια στιγμή θα αρχίσει να λειτουργεί αυτή η ομάδα".

...για το που θα στηριχθεί το Ρέθυμνο Aegean: "Η ομάδα μας θα στηριχτεί πάλι στην άμυνα της. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε σε ψηλά νούμερα στο ριμπάουντ, το οποίο νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικό μας στα τελευταία παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ένα γρήγορο ρυθμό, είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση. Αν καταφέρουμε να τον επιβάλουμε πιστεύω ότι θα πάρουμε και το παιχνίδι".

Ενώ ο Βίνσεντ Κάουνσιλ από πλευράς παικτών του Ρεθύμνου δήλωσε:

...για την σημασία του αγώνα: "Το ματς απέναντι στον Πανιώνιο είναι αρκετά σημαντικό για εμάς, καθώς θέλουμε να συνεχίσουμε τις νίκες".

...για το «κλειδί» της νίκης: "Το μυστικό για να πάρουμε το παιχνίδι πιστεύω ότι κρύβεται στα ριμπάουντ και στην καλή άμυνα".

...για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: "Ο Πανιώνιος αρέσκεται στο τρανζίσιον και στο γρήγορο ρυθμό, όπου πρέπει να ανταπεξέλθουμε".

...για το που θα στηριχθεί το Ρέθυμνο Aegean: "Η ομάδα μου θα στηριχτεί στη δύναμη της κάτω από την ρακέτα. Επίσης, πρέπει να κρατήσουμε τον γρήγορο ρυθμό που έχουμε μέσα στο παιχνίδι μας και σε συνδυασμό με την απαραίτητη ευστοχία δεν θα έχουμε πρόβλημα να επικρατήσουμε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ