STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Περιστέρι - Ίκαρος 72-77

Περιστέρι - Ίκαρος 72-77
Περιστέρι - Ίκαρος 72-77

Σε ένα ματς για καλό σκοπό και πολύ καλό κλίμα, ο Ίκαρος νίκησε 77-72 το Περιστέρι με τις δύο ομάδες να στηρίζουν τον αγώνα της Αντικαρκινικής Εταιρείας (vids)

Την Τετάρτη (5/10) το απόγευμα, Ίκαρος και Περιστέρι όχι μόνο έδωσαν ένα σημαντικό φιλικό παιχνίδι, αλλά πρόσφεραν και στην προσπάθεια που κάνει η ελληνική Αντικαρκινική εταιρεία.

Οι δύο ομάδες πήραν μέρος στο τουρνουά που διοργάνωσε η Ένωση Ιλίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ιλίου, στηρίζοντας τον Πανελλήνιο Έρανο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας από 12 Σεπτεμβρίου έως και 26 Οκτωβρίου.

Περιστέρι και Ίκαρος όχι μόνο κατάφεραν να βοηθήσουν ένα σύνολο ανθρώπων που μάχεται για ιερό σκοπό, αλλά προσέφεραν και θέαμα, πετυχαίνοντας μερικά πολύ εντυπωσιακά καλάθια.

Ένα από αυτά ήταν το τρίποντο του Τζούλιαν Σένσλεϊ από τη μία ρακέτα στην άλλη γράφοντας το 55-61 στο τέλος της γ΄περιόδου. Μάλιστα, ο Αμερικανός ήταν το πρόσωπο του αγώνα, καθώς αφενός αγωνίστηκε κόντρα στην πρώην ομάδα και αφετέρου αθωώθηκε λίγες ώρες πριν από τον Αθλητικό Δικαστή.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό και ο Ίκαρος, χάρη στον Καράμπουλα ήταν τελικά εκείνος που κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στο Περιστέρι σε ένα παιχνίδι όπου όλοι ήταν νικητές.

Οι διαιτητές: Αναστόπουλος, Ψαριανός, Μάνος

Τα δεκάλεπτα: 24-11, 34-34, 55-61, 72-77.

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Ψαρόπουλος, Παπαντωνίου, Μανωλόπουλος 2, Ζίμιτς 2, Πούλκο 3(1), Γιαννόπουλος 16(3), Σκοτ 10, Πέτρουλας 15, Ρόμπι 13, Μότσνικ 11(1).

Ίκαρος (Λυκογιάννης): Αγαδάκος 1, Τσιάρας 4, Πολυτάρχου 6 (1), Καράμπουλας 16, Κουμπούρας 10(2), Μπέινς 16, Λιούμπισιτς 12, Κινγκ, Σένσλι 9(1), Παπαργυρόπουλος 2.

Οι κ.κ. Αυγουλάς, Καρακώστας στο Sport24.gr

Ο Νίκος Ζενέτος, Δήμαρχος Ιλίου, ευχαρίστησε τους πάντες για την παρουσία τους πριν την έναρξη του αγώνα και τόνισε ότι: "Ο αθλητισμός πρέπει να βρίσκεται κοντά στα κοινωνικά προβλήματα".

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Αυγουλάς, αντιδήμαρχος κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου, ο οποίος μαζί με τον Νίκο Μπουντούρη αποτέλεσαν τους ανθρώπους που οργάνωσαν και υλοποίησαν το συγκεκριμένο ματς, επεσήμανε: "Η εκστατεία κατά του καρκίνου είναι πολύ σημαντική και όλοι πρέπει να βοηθήσουμε. Είναι σημαντικό να συνδέσουμε τον άνθρωπο με την κοινωνική προσφορά ειδικά σε μία δύσκολη περίοδο.

Αυτή την περίοδο πρέπει να είμαστε δίπλα στον άνθρωπο και ο καθένας να βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί να βοηθάει την κοινωνία μας. Υπάρχει ένα αποθεματικό 8,5 εκ. ευρώ και το 70% θα δοθεί σε κοινωνικές δαπάνες. Ο Δήμος Ιλίου και η Ένωση Ιλίου θα είναι κοντά στον άνθρωπο".

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Φώτης Καρακώστας (προπονητής Ένωσης Ιλίου) ο οποίος τόνισε: "Προσπαθούμε να ανοικτούμε στην τοπική κονωνία. Θέλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να δείχνει ο αθλητισμός το κοινωνικό του πρόσωπο. Είχαμε παίξει με τους βετεράνους παλαιότερα και τώρα καλέσαμε δύο ομάδες της Α1 για να παίξουν κατά του καρκίνου. Αυτό που προέχει πάνω από όλα είναι να έχουμε όλοι την υγεία μας".

Από εκεί και πέρα, βραβεύτηκαν οι τρεις διεθνείς διαιτητές (Αναστόπουλος, Ψαριανός, Μάνος) που έδωσαν το "παρών" αφιλοκερδώς, όπως επίσης και ο κόουτς Άρης Λυκογιάννης, ο οποίος βρισκόταν επί πέντε χρόνια στον Αστέρα Ζωοδόχου Πηγής, 3,5 ως πρώτος προπονητής και 1,5 χρόνο ως βοηθός.

Στη συνέχεια, βραβεύτηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης από την Άννα Καραμανλή, ενώ πλακέτα πήραν και οι παίκτες των δύο ομάδων που αγωνίστηκαν και προσπάθησαν να προσφέρουν ένα καλό παιχνίδι στον κόσμο.

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση

Περιστέρι - Ίκαρος 72-77
Περιστέρι - Ίκαρος 72-77
Περιστέρι - Ίκαρος 72-77
Περιστέρι - Ίκαρος 72-77
Περιστέρι - Ίκαρος 72-77
Περιστέρι - Ίκαρος 72-77
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ