STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Περίπατος του Παναθηναϊκού απέναντι στη "μεθυσμένη" ΑΕΚ

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 25/25 έκανε στη φετινή Stoiximan.gr Basket League o Παναθηναϊκός, που νίκησε εύκολα (115-85) την "μεθυσμένη" από την κατάκτηση του Basketball Champions League ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Την 25η νίκη του σε ισάριθμες αγωνιστικές της Stoiximan.gr Basket League πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, που λύγισε την αντίσταση της ΑΕΚ (115-85) το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν πιο έτοιμη γι' αυτό το ματς, την ώρα που εκείνη του Ντράγκαν Σάκοτα προσπαθούσε να ξεπεράσει το... hangover από την κατάκτηση του Basketball Champions League σε αυτό το γήπεδο, πριν από μερικές μέρες. Με τον Καλάθη να δίνει από νωρίς τον τόνο και τους υπόλοιπους να μοιράζονται μπάλες και αρμοδιότητες, ο Παναθηναϊκός συνέχισε νικηφόρα την πορεία του προς τα playoffs και αν την Κυριακή στις 17:00 κερδίσει εκτός έδρας το Λαύριο, τότε θα ολοκληρώσει αήττητος την κανονική περίοδο.

Με τους Γκιστ - Καλάθη να μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο και μόλις στο τρίτο λεπτό βρέθηκε στο +7 (9-2) πριν το 13-4 που οδήγησε στο timeout του Σάκοτα. Η ΑΕΚ ήταν υπερβολικά νωθρή, είχε ήδη δεχθεί επτά πόντους από αιφνιδιασμό, δεν μπορούσε να περιορίσει το δίδυμο Καλάθη - Γκιστ που έκανε σπουδαία δουλειά για το 21-8 στο 7' και στο τέλος της περιόδου βρέθηκε στο -11 (30-19) που μάλλον την... κολάκευε από τη στιγμή που οι "πράσινοι" είχαν 12/17 σουτ, 9 ασίστ κι ένα λάθος με 20 πόντους στο "ζωγραφιστό".

Πέντε πόντοι του Μήτογλου στις αρχές της δεύτερης περιόδου έκαναν το 40-23 στο 13', με τους κιτρινόμαυρους να έχουν άσχημη εικόνα και στις δύο άκρες του παρκέ, αλλά τον Ξανθόπουλο να βάζει δύο μακρινά σουτ για το 44-30 που κράτησε "ζωντανό" το ενδιαφέρον για το ντέρμπι. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να προβληματίσει περισσότερο τον Παναθηναϊκό που κράτησε απόσταση ασφαλείας και με τρίποντο του Αντετοκούνμπο από την δεξιά γωνία έκλεισε το πρώτο μέρος στο 51-38. Ένα λάθος σε 20 λεπτά, 56% στα σουτ, 21 πόντοι από τον πάγκο έκαναν την διαφορά, την ώρα που η ΑΕΚ είχε 62% στο δίποντο, αλλά απογοητευτικές αντιδράσεις στην άμυνα.

Η ενέργεια του Αντετοκούνμπο σε άμυνα κι επίθεση ήταν εντυπωσιακή στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, το κλίμα λίγο έλειψε να χαλάσει στο 22' όταν ο Γκριν αποβλήθηκε με ένα αντιαθλητικό φάουλ και μία τεχνική ποινή , όμως η κατάσταση ήταν πολύ... χαλαρή για να υπάρξει κάτι περισσότερο. Ο Παναθηναϊκός κρατήθηκε σε απόσταση ασφαλείας, έκλεισε το δεκάλεπτο στο +24 (83-59), "πληγώθηκε" αρκετά από τον Πάντερ στις αρχές του τέταρτου, αλλά δεν έφτασε και στο σημείο να προβληματιστεί. Ο Λεκάβιτσιους έπιασε τους 100 κι ο Λοτζέσκι έσπασε το φράγμα, με τον κόσμο να περιμένει απλώς το τελικό σκορ και τους δύο προπονητές να σκέφτονται τους αγώνες της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League.

O MVP

Μπορεί να μην έπαιξε πολύ, έκανε όμως τη δουλειά του και με το παραπάνω από την πρώτη κιόλας περίοδο. Ο Νικ Καλάθης έμεινε στο παρκέ κάτι λιγότερο από 18 λεπτά, σκόραρε 7 πόντους, μοίρασε 8 ασίστ, μάζεψε δύο ριμπάουντ, έκλεψε μία μπάλα και έκοψε ένα σουτ, για να βάλει από νωρίς τον Παναθηναϊκό στη θέση του οδηγού με μια καλή διαφορά, την οποία οι "πράσινοι" συντήρησαν μέχρι τέλους ώστε να πετύχουν το 25/25 στο φετινό πρωτάθλημα. Πολύ καλός ήταν και ο αναπληρωματικός του, ο Λούκας Λεκάβιτσιους, που πήρε αρκετό χρόνο για να βάλει 17 πόντους με 4/6 δίποντα και 3/4 τρίποντα σε μια εμφάνιση που χρειαζόταν εν όψει της τελικής ευθείας.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Μόλις ένα λάθος έκανε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης κι αυτό στο πρώτο δεκάλεπτο, μόλις ο Λούκας Λεκαβίτσιους πάτησε παρκέ. Με πέντε έκλεισαν τον αγώνα οι "πράσινοι", που είχαν 10/17 τρίποντα την ώρα που η ΑΕΚ έμενε στα 5/16 αλλά έκανε κι εκείνη ελάχιστα λάθη, μόλις επτά για 23 ασίστ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στην ενέργεια των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο ξεκούραστος, πιο "φρέσκος", πιο συγκεντρωμένος σε σχέση με την ΑΕΚ που είναι ακόμη "μεθυσμένη" από το νέκταρ της κατάκτησης του Basketball Champions League. Την ώρα που οι Τζέιμς, Γκριν, Χάρις έμεναν χαμηλά, ο Πασκουάλ έπαιρνε σημαντικές λύσεις από τους Λεκαβίτσιους, Μήτογλου, Αντετοκούνμπο και το ντέρμπι που περιμέναμε, δεν το είδαμε τελικά ποτέ.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Λίγος κόσμος πήγε στο ΟΑΚΑ. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού περίμεναν περισσότερους, καθώς τα έσοδα από τα εισιτήρια του ματς δόθηκαν στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου, Γιώργου Μπαλταδώρου.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πηλοΐδης, Καρακατσούνης, Μαγκλογιάννης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 30-19, 51-38, 83-59,

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γκιστ 14 (6/7 δίποντα, 2/2 βολές), Λοτζέσκι 15 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Καλάθης 7 (1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Αντετοκούνμπο 12 (1), Ρίβερς, Τζέιμς 12, Παππάς 9 (0/5 δίποντα, 3/3 τρίποντα), Βουγιούκας 8, Λεκαβίτσιους 17 (3/4 τρίποντα), Όγκαστ, Μήτογλου 12 (1)

ΑΕΚ (Σάκοτα): Τζέιμς 2, Γκριν 2, Χάρις 10 (6 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 11 (1), Χάντερ 8, Πάντερ 14 (2), Ξανθόπουλος 7 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Σάκοτα 15 (1), Βασιλόπουλος 4, Άτιτς, Μαυροειδής 6, Καββαδάς 6.

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 36/55 δίποντα, 10/17 τρίποντα, 13/18 βολές, 34 ριμπάουντ (24 αμυντικά - 10 επιθετικά), 24 ασίστ, 5 κλεψίματα, 4 κοψίματα, 5 λάθη.

Τα ομαδικά στατιστικά της ΑΕΚ: 31/50 δίποντα, 5/16 τρίποντα, 8/11 βολές, 25 ριμπάουντ (18 αμυντικά - 7 επιθετικά), 23 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 6 λάθη.

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Ο Παναθηναϊκός κλείνει την regular season την Κυριακή στις 17:00 στο Λαύριο, ενώ την ίδια ώρα η ΑΕΚ θα κάνει το ίδιο στο ΟΑΚΑ με την Κύμη.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ