STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Περίπατος για Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, +31 τον Κόροιβο

Περίπατος για Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, +31 τον Κόροιβο

Με την ενέργεια να ξεχειλίζει, ο Παναθηναϊκός Superfoods πέρασε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στον Κόροιβο (96-65), για την 3η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Πιάνει δουλειά τη Δευτέρα (24/10) ο Τσάβι Πασκουάλ.

Το παιχνίδι ήταν εκ προοιμίου εύκολο για τον Παναθηναϊκό Superfoods, κι οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διευκολύνουν τους εαυτούς τους ακόμη περισσότερο. Πήραν από νωρίς το προβάδισμα απέναντι στον Κόροιβο για την 3η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League, πάτησαν το "γκάζι" και έφτασαν στην τελική επικράτηση (96-65) δίχως το παραμικρό πρόβλημα, την ώρα που ο υπηρεσιακός προπονητής του "τριφυλλιού" μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής και δεν έριξε στη μάχη τον Τζέιμς Γκιστ, προκειμένου να τον ξεκουράσει.

Πλέον, ακολουθεί η εκτός έδρας μονομαχία με την Μπάμπεργκ (26/10, 21:00), παιχνίδι στο οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού Superfoods ο Τσάβι Πασκουάλ.

Ο ΜVP

Δεν ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, αλλά έδειξε μεγάλη διάθεση να κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ. Ο Νικ Καλάθης ήταν κάτι παραπάνω από ουσιαστικός στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε, με το ασύλληπτο οκτάλεπτό του στην εκκίνηση του αγώνα να είναι ενδεικτικό.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο α' δεκάλεπτο, με το +15 (24-9) που απέκτησαν πολύ νωρίς οι "πράσινοι" να βάζει πρόωρα τέλος στη... σεμνή τελετή.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Κόροιβος χρειάστηκε 15'50'' για να ευστοχήσει στο πρώτο του δίποντο, με τον Τζος Ρίτσαρτ να βάζει τέλος στα συνεχόμενα άστοχα σουτ δύο πόντων (σ.σ.: οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν τον αγώνα με 0/11).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Από την πρώτη φάση κιόλας (σ.σ.: κλέψιμο) οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν τη νίκη απέναντι στον Κόροιβο, μετατρέποντας γρήγορα το παιχνίδι σε παράσταση για ένα ρόλο. Το τελικό +31 (96-65) απλά επιβεβαίωσε τη διαφορά δυναμικότητας των ομάδων.

Σε αυτό βέβαια βοήθησε κι η διάθεση -μαζί με την ενέργεια- που παρουσίασαν στο παρκέ, παρά τη δεδομένη κούραση από το ταξίδι στη Μόσχα και τη χθεσινή (22/10) ταλαιπωρία στην πτήση της επιστροφής στο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Όπως και να έχει, η διαφορά ξέφυγε πολύ γρήγορα (24-9 στο 10'), συντηρήθηκε με άνεση από τους "πράσινους" κι έτσι τελείωσε πολύ νωρίς κάθε συζήτηση περί των δύο βαθμών της νίκης. Ταυτόχρονα, ο Γιώργος Βόβορας βρήκε την ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής, ξεκουράζοντας παράλληλα τους παίκτες που καταπονήθηκαν περισσότερο τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και να μην χρησιμοποιήσει τον Τζέιμς Γκιστ, για προληπτικούς λόγους.

Από την άλλη, ο Κόροιβος έδειξε για τρίτο σερί παιχνίδι (σ.σ: είχαν προηγηθεί οι συντριβές από Ολυμπιακό και Κύμη) πως απέχει πολύ από το να θεωρηθεί έτοιμος, την ώρα που ακολουθεί το ντέρμπι με τη Δόξα Λευκάδας (29/10, 17:00). Εκεί όπου χρειάζεται τη νίκη για να μην βρεθεί από τόσο νωρίς σε δύσκολη βαθμολογική κατάσταση.

Τα δεκάλεπτα: 24-9, 51-26, 72-47, 96-65.

Παναθηναϊκός (Βόβορας): Σίνγκλετον 16, Ρίβερς 19, Μποχωρίδης 4, Καλάθης Π. 7, Φώτσης 13, Παππάς 5, Φελντέιν 4, Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης 6, Μπουρούσης 14, Καλάθης Ν. 8.

Κόροιβος (Καλαμπάκος): Γκότσερ 9, Μπράουν 17, Μιχάλογλου 2, Βαν Όοστρουμ 10, Σαχπατζίδης 2, Κάτζος 3, Χατζηνικόλας 2, Σπυριδωνίδης 3, Αποστολίδης, Μπεκρής, Ρίτσαρτ 14, Χολ 5.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ