Πέρασε η πρόταση του Παναθηναϊκού για τους ξένους - Stoiximan.gr Basket League - SPORT 24
STOIXIMAN.GR BASKET LEAGUE

Πέρασε η πρόταση του Παναθηναϊκού για τους ξένους

Πέρασε η πρόταση του Παναθηναϊκού για τους ξένους

Η πρόταση του Παναθηναϊκού για την παρουσία έξι ξένων ανεξαρτήτως εθνικότητας στο ρόστερ των ομάδων της Basket League πέρασε από τη ΓΣ του ΕΣΑΚΕ. Από τον β' γύρο θα ισχύσει το νέο καθεστώς. Ο Ολυμπιακός κι ο Προμηθέας Πατρών ψήφισαν κατά.

Η πρώτη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ υπό το Μιχάλη Μελλή είχε μια μεγάλη αλλαγή σε ό,τι αφορά το νέο πρωτάθλημα. Κι αυτό γιατί πέρασε η πρόταση του Παναθηναϊκού για αλλαγή στο καθεστώς των ξένων που αγωνίζονται στην Basket League, όπως είχε γράψει από την Τετάρτη (20/7) το Sport24.gr. Οι "πράσινοι" ζήτησαν να μετατραπεί το σύστημα κι από το 4 (ξένοι) + 2 (κοινοτικοί) να πάει στους έξι ξένους, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Κάτι το οποίο βρήκε θετική ανταπόκριση από τις ομάδες, οι οποίες υπερψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόταση με 12 υπέρ και 2 κατά (από τον Ολυμπιακό και τον Προμηθέα Πατρών). Κάτι που πάντως δεν θα ισχύσει από την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά από τον β' γύρο αφού προτιμήθηκε αυτή η λύση ως... φυσιολογική μετάβαση στη νέα εποχή, δεδομένου ότι πολλές ομάδες έχουν ήδη προχωρήσει στη μεταγραφική τους ενίσχυση με βάση το μέχρι πρότινος καθεστώς.

Πρόκειται για μια αλλαγή που διαφοροποιεί σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του πρωταθλήματος, από τον β' γύρο με τις ομάδες πλέον να μπορούν να ενισχυθούν μεταγραφικά δίχως να ενδιαφέρονται για τη χώρα προέλευσης των παικτών ή το κατά πόσο έχουν κοινοτικό διαβατήριο στην κατοχή τους.

SHARE:
TECH IT OR LIVE IT

TECH IT OR LIVE IT

Τι κάνεις όταν δεν ανοίγει το ρημάδι το PC

Το δίδυμο IT Ζάμπρα-Ατζαράκη επιστρέφει κι επιστρατεύει όλα τα μέσα για να επισκευάσει έναν αμετανόητα χαλασμένο υπολογιστή.

ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Διαβάσαμε όλα τα σχολικά βιβλία Θρησκευτικών και καταλάβαμε αυτά!

Ένας δημοσιογράφος διάβασε τα Θρησκευτικά όλων των τάξεων δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου και κατέγραψε τα συμπεράσματά του.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Περιέφεραν καθιστό στο θρόνο του, νεκρό παλαιοημερολογίτη Μητροπολίτη

Η Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος έρχεται στην επικαιρότητα για έναν διαφορετικό λόγο (Pics)

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ

Τα δάκρυα του Μεϊμαράκη, οι γύφτοι με τα ντάτσουν, οι Κένταυροι και το πάκμαν

Με αφορμή το συνέδριο επανίδρυσης της γαλάζιας νεολαίας, το News247 θυμάται λιγότερο γνωστές και άγνωστες ιστορίες από την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24