STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πέρασε αλώβητος απο το ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Παίζοντας όσο χρειαζόταν, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 70-63 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και πλέον είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρώτη θέση στην Κανονική περίοδο της Stoiximan.gr Basket Legue.

Ο Ολυμπιακός ήξερε ότι η πρώτη θέση στην Κανονική περίοδο στην Stoiximan.gr Basket League – και κατ΄ επέκταση το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ – περνούσε από τον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την 21η αγωνιστική. Έχοντας λοιπόν αυτό στο μυαλό του, έκανε ό,τι και όσα χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη.

Οι “Ερυθρόλευκοι” δεν έθελξαν με την απόδοσή τους. Δεν χρειαζόταν ωστόσο. Ήξεραν ότι είναι καλύτερη ομάδα, περίμεναν υπομονετικά στην στιγμή που ο ενθουσιασμός από την αλλαγή προπονητή και την δύναμη του κόσμου θα καταλαγιάσει στην ΑΕΚ και “χτύπησαν” στο σημείο που έπρεπε, ποντάροντας στην κλάση μερικών παικτών τους. Όσο για την “Ένωση”; Η αλήθεια είναι ότι πάλεψε το παιχνίδι όπως μπορούσε και στάθηκε κάτι παραπάνω από αξιοπρεπώς. Στο τέλος ωστόσο κουράστηκε, ξέμεινε από ανάσες και λύσεις και – πολύ λογικά – ηττήθηκε. Αν πάντως έδειξε κάτι αυτό το παιχνίδι, αυτό είναι ότι τουλάχιστον έχει επέλθει ηρεμία στην ομάδα και το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση κι άλλο στην συνέχεια.

Ο MVP

Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν η ήρεμη δύναμη του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός με το Βέλγικο διαβατήριο γκαρντ κράτησε τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ στο κακό πρώτο ημίχρονο των “Ερυθρόλευκων”, ενώ στο δεύτερο ημίρονο έβαλε τα σουτ που έπρεπε, ολοκληρώνοντας τελικά τον αγώνα με 17 πόντους με 4/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 6/6 βολές.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο ξέσπασμα του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Πρωταθλητές κράτησαν την ΑΕΚ στους 4 πόντους στα πρώτα εφτά λεπτά της τρίτης περιόδου, “έτρεξαν” ένα σερί 12-0 και ξέφυγαν με 41-52 και η διαφορά δεν έπεσε ποτέ έκτοτε κάτω από τους 4 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η ΑΕΚ είχε 12 ασίστ και 17 λάθη, ενώ ο Ολυμπιακός 17 ασίστ και 11 λάθη. Σε παιχνίδια σαν αυτό οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά και ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε αυτες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι, ξεφεύγοντας νωρίς-νωρίς με 10-4 με τους Νιούλεϊ και Μαυροκεφαλίδη να έχουν από 4 πόντους, ενώ λίγο αργότερα ξέφυγε με 15-8. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε όμως και με ένα σερί 6-0 μείωσε σε 15-14, με την ΑΕΚ να κλείνει τελικά την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 19-16.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιοδου ο Ολυμπιακός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (22-23). Σε εκείνο το σημείο ωστόσο η ΑΕΚ επέλεξε να αγωνιστεί ταυτόχρονα με τους Μαυροειδή και Μαυροκεφαλίδη στο παρκέ, με τον πρώτο να κάνει πολλές ζημιές κάτω από το καλάθι και να βάζει μπροστά την ΑΕΚ με 32-26 και 34-28. Με 5 σερί πόντους του Μάντζαρη ωστόσο ο Ολυμπιακός μείωσε σε 34-33, με το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου να βρίσκει την “Ένωση” μπροστά στο σκορ με 37-35.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μένουν χωρίς καλάθι για δύο λεπτά, μέχρι να σκοράρει ο Ντίξον για το 39-35. Ο Ολυμπιακός κάπου εκεί αντέδρασε με ένα σερί 5-0, περνώντας μπροστά με 39-40, με την ΑΕΚ να περνάει αμέσως μπροστά με 41-40. Τότε όμως οι “Ερυθρόλευκοι” απάντησαν με ένα σερί 12-0 και ξέφυγαν με 41-52 βρίσκοντας λύσεις από πολλούς παίκτες, για να έρθει στο φινάλε της τρίτης περιόδου ο Ούκιτς με 6 σερί πόντους να μειώσει σε 47-52.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 52-60. Η ΑΕΚ πάλεψε να επιστρέψει στο παιχνίδι όμως, μειώνοντας σε 58-62 και 60-64. Ο Ολυμπιακός απάντησε όμως σε εκείνο το σημείο με ένα σερί 6-0, ξέφυγε με 60-70 και “καθάρισε” το παιχνίδι, με τον Ντίξον απλώς να διαμορφώνει το τελικό σκορ με τρίποντο στο φινάλε του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 37-35, 47-52, 63-70

ΑΕΚ:Ούκιτς 9 (1), Χαριτόπουλος, Ντίξον 14 (2), Νιούλεϊ 4, Μαυροκεφαλίδης 11 (1), ΜακΓκράθ, Ελόνου 8, Βασιλειάδης, Λαρεντζάκης 1, Μαυροειδής 10 (1), Τσαλμπούρης, Σάκοτα 6

Ολυμπιακός:Μπιρτς 10, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 10 (2), Σπανούλης 2, Γκριν 8 (1), Γιανγκ, Παπαπέτρου 4, Ουότερς, Μιλουτίνοβ 6, Λοτζέσκι 17 (1)

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ