STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πασκουάλ: "Διατηρήσαμε τον έλεγχο"

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Τσάβι Πασκουάλ έκανε λόγο για σοβαρή εμφάνιση από την ομάδα του στην εκτός έδρας νίκη επί του Άρη, την ώρα που εκθείασε τον χαρακτήρα και τον επαγγελματισμό του Λευτέρη Μποχωρίδη.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στο Nick Galis Hall απέναντι στον Άρη , με τον Τσάβι Πασκουάλ να σημειώνει μετά το τέλος της αναμέτρησης πως " κάναμε ένα σοβαρό παιχνίδι, αποκτήσαμε το πλεονέκτημα στη δεύτερη περίοδο. Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν σκληρό, ο Άρης έπαιξε καλύτερα στα πρώτα πέντε λεπτά αλλά στη συνέχεια διατηρήσαμε τον έλεγχο".

Ο προπονητής των "πρασίνων" ρωτήθηκε για τη συνέπεια των παικτών του στο περιφερειακό σουτ, εξηγώντας πως " οι παίκτες μου είναι πάντα έτοιμοι. Ποτέ δεν ξέρεις αν θα μπει το σουτ. Εσύ προσπαθείς να δημιουργήσεις την ευκαιρία για το ελεύθερο σουτ. Το σημαντικότερο είναι να αποκτήσεις πλεονέκτημα για να σουτάρεις ελεύθερος. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό", ενώ κατέληξε αναφερόμενος στον Λευτέρη Μποχωρίδη που αποχώρισε από το "τριφύλλι" πριν από μία εβδομάδα, για να φορέσει ξανά τη φανέλα του Άρη: " Τον αγαπώ είναι ένα εξαιρετικό παιδί κι έξυπνος παίκτης. Τον προπονούσα για ενάμιση χρόνο, είναι καλός παίκτης. Έχουμε πολλούς παίκτες στη θέση του και θεωρώ ότι ο Άρης είναι μια πολύ καλή ευκαιρία γι’ αυτόν. Σήμερα απέδειξε την ικανότητά του και τον χαρακτήρα του και του εύχομαι τα καλύτερα".

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: "ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗ"

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε αρχικά πως " ξέραμε ότι θα παίξουμε με μια ομάδα που θα παλέψει για να μπει στο Final Four της EuroLeague και να διεκδικήσει το τρόπαιο. Γνωρίζαμε ότι ερχόταν από ήττα που τους έχει πειράξει. Ήρθαν συγκεντρωμένοι, αλλά κι εμείς είχαμε κάποια πράγματα να δείξουμε απέναντί τους. Είχαμε, όμως, και νευρικότητα. Στο πρώτο δεκάλεπτο κάναμε έξι λάθη χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να διαβαστεί από δύο πλευρές. Χάσαμε εύκολα από τον Παναθηναϊκό είναι μία ανάγνωση, αλλά είχαμε και στιγμές που μας έδωσαν πράγματα, καλές συνεργασίες σαν ομάδα. Με τέτοιες ομάδες πρέπει να είσαι σαράντα λεπτά συγκεντρωμένος. Κάθε φορά που κάνεις λάθος θα σε τιμωρήσουν. Είχαν 11/17 τρίποντα στα πρώτα τριάντα λεπτά, είναι πολύ δύσκολο να το έχει κάθε βραδιά μια ομάδα ένα τέτοιο ποσοστό. Χρησιμοποιήσαμε όλα τα παιδιά, μας βοηθούν τέτοιοι αντίπαλοι να καταλάβουμε ότι έχουμε στοιχεία που μπορούν να τους δυσκολέψουν. Αν βελτιώσουμε τη συγκέντρωση και τη σκληρά μας, θα μπορούμε να είμαστε καλύτεροι", για να συνεχίσει αναφερόμενος στον Λευτέρη Μποχωρίδη:

" Πιστεύουμε στον Λευτέρη, από το καλοκαίρι προσπαθήσαμε να τον αποκτήσουμε, αλλά δεν ήταν εφικτή τότε η μετακίνησή σου. Πιστεύουμε στις ικανότητές του. Παρότι είναι λίγες μέρες μαζί μας δείχνει στοιχεία που μπορεί να τον εξελίξουν σε έναν ιδιαίτερο παίκτη για το ελληνικό μπάσκετ".

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης του Άρη, απάντησε πως " λείπουν παιδιά, αλλά δεν θέλω να μιλάω γι’ αυτό. Προσπαθούμε. Μόνο ανακοινώσεις θα γίνουν, δεν υπάρχει λόγος να προ-ανακοινώνουμε κάτι. Ούτε σε τι θέσεις μπορώ να πω κάτι, γιατί δεν θέλω να προκαταβάλλω τίποτα. Τα παιδιά προσπαθούν να βελτιωθούν, εμείς θέλουμε να τους βοηθήσουμε να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα τους. Μπορούμε να δούμε από αυτά τα παιδιά βελτίωση, αλλά θα χρειαστούμε βοήθεια και ελπίζω να την έχουμε", ενώ κατέληξε σχολιάζοντας το κατά πόσο υπάρχει η σκέψη να πέσει κι άλλο το μπάτζετ της ομάδας του:

" Το παιχνίδι με το μπάτζετ και τα χρήματα είναι μια διαρκής λειτουργία της ομάδας καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής της. Βλέπεις πως βαδίζεις, τι έχεις, τι δεν έχεις και αρχίζεις και κάνεις κινήσεις που θα βοηθήσουν την υγεία της ομάδας. Δεν μπορεί να γίνει δημόσια συζήτηση. Εμείς θέλουμε να βελτιώσουμε την ομάδα αγωνιστικά, νομίζω ότι κάνει βήματα. Αν φέρουμε παιδιά με καλύτερη ποιότητα και να μειώσουμε το μπάτζετ, είναι εξυπνάδα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, αλλά αυτό να έχει και μέλλον, κοιτάμε και την επόμενη μέρα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ