STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Παράπονα Σάκοτα για την διαιτησία

Παράπονα Σάκοτα για την διαιτησία

Ο Ντράγκαν Σάκοτα εξέφρασε μετά το τέλος του αγώνα με το Λαύριο παράπονα για ένα σφύριγμα των διαιτητών στο φινάλε του παιχνιδιού που κατά την γνώμη του θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα ήταν εμφανώς ανακουφισμένος για τη νίκη επί του Λαυρίου, αλλά και την κάλυψη της διαφοράς των 8 πόντων στον αγώνα του πρώτου γύρου . Μετά το τέλος του παιχνιδιού ωστόσο φρόντισε να εκφράσει και το παράπονό του για ένα σφύριγμα των διαιτητών σε μία από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο φάουλ του Μακένζι Μουρ στον Κέβιν Πάντερ με 5.9 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος του παιχνιδιου και το σκορ στο 94-86 για την ΑΕΚ, το οποίο χρεώθηκε ως απλό φάουλ αντί για αντιαθλητικό, παρά το γεγονός ότι ο παίκτης της ΑΕΚ έφευγε στον αιφνιδιασμό. Αξίζει να αναφερθεί ότι ακολούθως ο Αμερικανός ευστόχησε στις βολές, διαμορφώνοντας το τελικό 96-86 (με το οποίο η ΑΕΚ κάλυψε την ήττα της διαφοράς των 8 πόντων στον πρώτο γύρο), ωστόσο το Λαύριο είχε μία τελευταία ευκαιρία να κρατήσει την διαφορά, αλλά το τρίποντο του Τζαμάλ Νίξον στο φινάλε την βρήκε στόχο.

" Υπάρχουν κάποια θέματα που δε μου αρέσουν σε ό,τι αφορά την διαιτησία" δήλωσε αρχικά ο προπονητής της ΑΕΚ, για να συμπληρώσει: " Δεν υπήρχε λόγος να έχω νεύρα σήμερα, αλλά στο τέλος θα έπρεπε να υπάρχει ένα VIDEO για να μπορέσει να το δεί ένας διαιτητής για να μας πει αν αυτό που έγινε στο τέλος δεν ήταν ο ορισμός του αντιαθλητικού φάουλ ο παίκτης του Λαυρίου εκεί που κρινόταν στο παιχνίδι. Γιατί με την ίδια ομάδα εναντίον άλλης ομάδας με 1 δευτερόλεπτο για το τέλος τους το είχαν δώσει. Το γιατί πήρε αυτή την απόφαση το ξέρει μόνο ο ίδιος".

Μιλώντας για τον αγώνα, ο Ντράγκαν Σάκοτα δήλωσε: " Συγχαρητήρια για τη νίκη και για τη διαφορά, αν και δεν ήταν αυτός ο πρωταρτχικός στόχος μας. Θέλαμε πρώτα απ’ όλα να κερδίσουμε το Λαύριο, που μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Για 35 λεπτά παίξαμε ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια μας. Σκεφτόμουν και το χρόνο συμμετοχής. Ο Χάρις ήταν άρρωστος και θέλησα να τον αλλάξω στο τέλος, αλλά το σκορ δεν πήγε όπως θέλαμε και αναγκάστηκα να ξαναβάλω κάποιους παίκτες". Αναφερόμενος τέλος στον πρώτο αγώνα με την Στρασμπούρ (28/4) για την προημιτελική φάση του Basketball Champions League, δήλωσε: " Ναι μεν χάσαμε δύο φορές από τη Στρασμπούρ και τώρα λέμε ευτυχώς που χάσαμε, γιατί αν είχαμε κερδίσει το δεύτερο παιχνίδι, ίσως θα παίρναμε την τέταρτη θέση. Θα είχαμε άλλον αντίπαλο στην προηγούμενη φάση και μπορεί να μην είχαμε φτάσει εδώ. Ήμαστε τυχεροί σε αυτή την ήττα. Πρέπει να υπάρχει εγωισμός και οι μεγάλες ομάδες τον έχουν και σκέφτονται τι θα κάνουν για να κερδίσουν έναν αντιπαλο που τους έχει κερδίσει δύο φορές. Έτσι σκέφτομαι εγώ και θέλω να πιστεύω ότι και οι παίκτες σκέφτονται το ίδιο. Είναι ευκαιρία για μας. Θα προσπαθήσουμε, αλλά είναι και ο αντίπαλος είναι καλός. Είναι περίεργο που δεν παίζεις μόνο για τη νίκη σε αυτή τη φάση, αλλά και για τη διαφορά, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο στις άλλες διοργανώσεις. Δεν είναι δίκαιος ο κανονισμός, αλλά αυτός είναι. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά και στο εκτός έδρας παιχνίδι, οπότε πρέπει να το δούμε σαν πρώτο ημίχρονο”.

ΣΕΡΕΛΗΣ: "Άθλος που φτάσαμε να υπερασπιστούμε την διαφορά"

Ο τεχνικός του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης, δήλωσε από την πλευρά του: " Είναι δύσκολη μέρα, όχι γιατί χάσαμε από την ΑΕΚ, αλλά επειδή για 30 λεπτά δεν υπήρχαμε στο γήπεδο. Προφανώς οφείλεται και στην ΑΕΚ αυτο, ήταν πολλή καλή είχε πολλή ενέργεια, διάβασε πολύ καλά το παιχνίδι και είναι μία πιο έμπειρη ομάδα. Παίζει ακόμα στην Ευρώπη και έχει φιλοδοξίες. Θεωρώ όμως ότι και εμείς είμαστε μία ομάδα που θα έπρεπε να είχε αντιδράσει καλύτερα στον αγώνα και να μην είχε αυτή την εικόνα για 30 λεπτά.

Απόδειξη αυτού είναι ότι στο τελευταίο 10λεπτο παίξαμε 6-7 λεπτά πάρα πολύ καλά, μοιράσαμε την μπάλα καλύτερα και φτάσαμε στους 5-6 πόντους και να φτάσουμε κοντά στο να κρατήσουμε την διαφορά της νίκης στον πρώτο αγώνα, κάτι που δεν καταφέραμε. Τα ριμπάουντ νομίζω λένε την αλήθεια. Στο τελευταιο 10λεπτο παιξαμε για να προστατεψουμε την εικονα της ομάδας μας, δεν παίξαμε ούτε για την διαφορά ουτε για τη νίκη. Όταν υπάρχει τέτοια διαφορά στα ριμπάουντ, δεν μπορείς να περιμένεις κάτι παραπάνω.Το ότι διεκδικήσαμε τη διαφορά στο τέλος ήταν άθλος υπό αυτές τις συνθήκες".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ