STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Παπαμακάριος: "Η παγίδα του "τελειώσαμε"

Παπαμακάριος: "Η παγίδα του "τελειώσαμε"
INTIME SPORTS

Ο Μανώλης Παπαμακάριος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Το δέκα το κακό" του Sport24 Radio 103.3 για να σχολιάσει τα του δεύτερου τελικού της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Τι είπε για το πλεονέκτημα των "ερυθρόλευκων".

Στον ραδιοφωνικό αέρα του Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Το δέκα το κακό" φιλοξενήθηκε ο Μανώλης Παπαμακάριος. Ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε για τη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό, το συγκριτικό πλεονέκτημα των "ερυθρολεύκων", αλλά και τον ΠΣΑΚ που κάνει μία νέα προσπάθεια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τι θα κάνει τη νέα σεζόν:" Αυτό που μονοπωλεί το ενδιαφέρον είναι οι τελικοί."

Για το αν θεωρεί ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει: "Αν πέσουν σε αυτή την παγίδα και θεωρήσουν ότι έχουν πάρει το πρωτάθλημα θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Έχουν την εμπειρία δείχνουν ένα σοβαρό πρόσωπο σε όλα την διάρκεια της χρονιάς. Σε αυτό πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η παρουσία του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Κρατάει την ομάδα συγκεντρωμένη μετά την επιτυχία του Final Four. Είναι ξεκάθαρο το πλεονέκτημα έχει τρία ματς μπολ. Νομίζω θα παρουσιαστεί πάρα πολύ δυνατός για να πάρει το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ και να μην δώσει άλλη ευκαιρία στον Παναθηναϊκό."

Για το πώς ξεκίνησε η χρονιά στον Ολυμπιακό και το πώς ολοκληρώνεται:" Είδες ότι με ένα παιχνίδι μπορεί να στραβώσει μία χρονιά που ξεκινάει με πάρα πολλές φιλοδοξίες. Είδες πόσο μπορεί να επηρεάσει μία ομάδα ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Η διαχείριση που έγινε και από την διοίκηση και από τους παίκτες είναι παράδειγμα προς μίμηση. Οι παίκτες συγκεντρώθηκαν και έβαλαν καινούργια πράγματα στο παιχνίδι τους."

Για το πόσο επηρέασαν τον Παναθηναϊκό οι απουσίες του:" Είναι σίγουρο αυτό. Η απουσία του Γκιστ και του Παππά στο επιθετικό κομμάτι στου Παναθηναϊκού είναι πάρα πολύ σημαντικές. Ο Γκιστ είχε μία πολύ καλή χρονιά μέχρι που πιάστηκε στο ντόπινγκ κοντρόλ, η απουσία αυτή στοιχίζει πάρα πολύ. Ο Μπατίστα ήταν πυλώνας στο επιθετικό κομμάτι του Παναθηναϊκού που δεν τον έχει για να ξεκουράσει λίγο την ομάδα. Όμως ο Ολυμπιακός με την παρουσία του καθορίζει την σειρά και λόγω λύσεων και λόγω ποιότητας."

Για την παρουσία του Λουκά Μαυροκεφαλίδη: "Επειδή είναι σειρά παιχνιδιών θα υπάρχει φθορά λόγω κούρασης και δεν θα μπορείς να δώσεις το καλύτερο σου εαυτό κάτι που είναι πολύ λογικό βέβαια."

Για το τι μπορούν να διορθώσουν οι ομάδες: "Καταρχάς εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αυτοί που ξέρουν τι έχουν κάνει καλά και τι λάθος είναι οι διοικήσεις. Ξέρουν τι έχουν κάνει τόσα χρόνια που είναι στον χώρο και με αυτά που έχουν προσφέρει οι δύο οικογένειες. Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την επιλογή του να παίξει κάπως πιο ελεύθερα. Να πάει το παιχνίδι σε πιο γρήγορο ρυθμό να είναι πιο θεαματικός. Πολύ κατηγόρησαν τον Αργύρη Πεδουλάκη ότι δεν έπαιζε θεαματικά αλλά είχε τον τρόπο να παίρνει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Νομίζω ήταν επιλογή της διοίκησης να πάει σε άλλο μοντέλο. Η διοίκηση του Ολυμπιακού είναι πιστή στο πλάνο οι Έλληνες να έχουν τον πρώτο λόγο και με προσθήκες Αμερικάνων που και εκείνοι έχουν το ρόλο τους. Στον Ολυμπιακό πλέον έχουν την τεχνογνωσία."

Για το ποιος ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός στα αποδυτήρια όταν αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό: "Μεγαλύτερος εχθρός ήταν η απώλεια κάποιου τίτλου μετά από τόσα χρόνια. Μετά την έλευση του κόουτς Γιαννάκη, του Ίβκοβιτς και του Μπαρτζώκα όλοι έβαλαν ένα λιθαράκι. Πήραν παίκτες μικρούς με ταλέντο και εξελίχθηκαν τα παιδιά με σκληρή δουλειά σε πρωταγωνιστές. Όπως είχε κάνει ο Παναθηναϊκός με τον Διαμαντίδη, τον Τσαρτσαρή τον Φώτση και υπήρχε μία χημεία. Τώρα το κάνει ο Ολυμπιακός και βαδίζει σε αυτό το πλάνο."

Για το αν οι νίκες του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ του έχουν αλλάξει την ψυχολογία: "Το έχω ξαναπεί και θα το πω σημαντικό ρόλο σε όλη την αλλαγή το τσιπ στον εγκέφαλο έπαιξε η παρουσία του Σπανούλη. Είναι αυτό που έχει εμπνεύσει όλα τα παιδιά με την πνευματική του δύναμη, να είναι ανταγωνιστική η ομάδα. Είτε κερδίσει είτε χάσει ο Ολυμπιακός παλεύει όλα τα παιχνίδια. Για να τον κερδίσεις πρέπει να ματώσεις."

Για το πόσο δύσκολο είναι να σταθούν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη με την διαφορά στα μπάτζετ: "Σίγουρα όταν δεν έχεις ένα τεράστιο μπάτζετ και έχεις να ανταγωνιστείς ομάδες πουν έχουν το τριπλάσιο μπάτζετ δεν είναι το πιο εύκολο. Μέχρι ένα σημείο με την τεχνογνωσία που υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ μπορείς. Γίνονται βήματα να γίνει πιο ανταγωνιστικό το ελληνικό πρωτάθλημα. Πρέπει να επενδύσουμε σε αυτό το κομμάτι με ναυαρχίδες τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Νομίζω το αξίζουμε αυτό."

Για το αν θα ήταν καλό να μειωθούν οι ομάδες ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα: " Δεν νομίζω ότι θα ήταν καλό να μειωθούν οι ομάδες. Το πρωτάθλημα έχει απλωθεί πλέον σε όλη την Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτοί που μπορούν να ωθήσουν το μπάσκετ μπροστά είναι οι διοκήσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Να πάνε μαζί να διεκδικήσουν αυτά που αξίζει το μπάσκετ. Θα είναι το κλειδί για να βοηθήσουν όλες τις ομάδες".

Για την προσφορά του ΠΣΑΚ: "Σίγουρα μπορούμε νε διεκδικήσουμε περισσότερα ανάλογα και με τις συνθήκες που υπάρχουν στην κοινωνία. Εδώ ζούμε. Γίνεται σοβαρή προσπάθεια για να είναι συνεπείς οι ομάδες. πολλές ομάδες είναι συνεπείς. Νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε πιο οργανωμένοι σε απλά θέματα. Όπως στο καλεντάρι. Δεν γίνεται να έχεις δέκα διακοπές από τρεις εβδομάδες. Και το θέαμα δεν θα είναι αυτό που αναμένεις να δεις και θα χάσεις τον κόσμο."

Για το αν στον ΠΣΑΚ μιλάνε για τους διαιτητές: "Δεν μιλάμε για διαιτητές. Είναι σαν τους παίκτες και τους προπονητές. Υπάρχει παίκτης ή προπονητής που δεν κάνει λάθος. Σίγουρα θα ήταν καλό παίκτες παλιοί να γίνουν διαιτητές. Επειδή έχω παίξει και στο εξωτερικό το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας είναι πολύ καλό. Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω κανέναν."

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ