STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 51-58

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 51-58
INTIME SPORTS

Σπουδαία νίκη (την τρίτη συνεχόμενη) πέτυχε ο Πανιώνιος στο κλειστό της Πυλαίας, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 58-51 χάρις στην εξαιρετική του άμυνα.

Η άμυνα ήταν αυτή που χάρισε στον Πανιώνιο το πρώτο του φετινό εκτός έδρας ροζ φύλλο αγώνα (58-51), όπως φαίνεται από τους 51 πόντους που πέτυχε η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, από τα 16 λάθη, αλλά και από το γεγονός ότι κανείς παίκτης δεν είχε διψήφιο νούμερο πόντων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το δίδυμο ψηλών (Γκορί-Ντικούδης), που αποτελεί το βαρύ πυροβολικό για τον "δικέφαλο" είχε συνολικά 13 πόντους με 3/13 σουτ.

Από την άλλη οι Νεοσμυρνιώτες ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό (μόλις 9 λάθη), έχοντας εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και πρωταγωνιστές τους Κις (12 πόντοι, 3 ασίστ), Μπάρλο (10 πόντοι) και Στίβενσον (6 πόντοι και 11 ριμπάουντ) μετά το αρχικό 9-10 δεν έχασαν το προβάδισμα και πήραν μια πολύτιμη νίκη.

Όσο για το highlight της αναμέτρησης αυτό δεν ήταν άλλο από το απίθανο τρίποντο που πέτυχε από τη σέντρα ο Βασίλης Ξανθόπουλος στη λήξη της πρώτης περιόδου.

Ο αγώνας:

Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα ο Πανιώνιος άρχισε να παίρνει σιγά σιγά το πάνω χέρι, έχοντας σαφή πρόθεση να κυκλοφορήσει γρήγορα τη μπάλα και να έχει μεγάλη ταχύτητα στην οργανωμένη επίθεση του. Η τακτική απέδωσε καρπούς, καθώς οι φιλοξενούμενοι βρήκαν αρκετά αμαρκάριστα σουτ και χάρις στον δημιουργό Μπίλι Κις και τον εκτελεστή Νίκο Μπάρλο πήραν το προβάδισμα με 16-10.

Ο "δικέφαλος" αντέδρασε χάρις στις προσωπικές φάσεις του δυναμικού Τζέι Αρ Γκίντενς και φτάνοντας νωρίς στο μπόνους των βολών βρήκε λύσεις απο τη γραμμή, μειώνοντας αρχικά σε 13-16, πριν προλάβει ο Βασίλης Ξανθόπουλος μετά από επαναφορά 2'' να σουτάρει ένα μέτρο πριν τη σέντρα και να ευστοχήσει (από πλάγια θέση) σε ένα απίθανο τρίποντο στη λήξη του δεκαλέπτου (13-19).

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στη δεύτερη περίοδο θέλοντας να βγάλει μεγαλύτερη ενέργεια και τα κατάφερε προς στιγμήν (μετά το 22-13) χάρις στον Ντάντε Στίγγερς, που έδωσε λύσεις από τον πάγκο, αλλά και το ζον-πρες που... ξεδίπλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ο Πανιώνιος, ωστόσο, που αντιμετώπισε και πάλι το ίδιο πρόβλημα με τα ομαδικά φάουλ (συμπλήρωσε τα 5 στο 13'), κατάφερε να διατηρήσει την ίδια επιθετικότητα στην άμυνα του οδηγώντας τον αντίπαλο σε αρκετές κακές επιλογές.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Καλαμπόκη μείωσε στους 2 πόντους στο 18', αλλά με τρίποντο του Μπίλι Κις οι Νεοσμυρνιώτες ξαναπήραν "αέρα" 8 πόντων (36-28) πριν μπουν στα αποδυτήρια. Σε αυτό το διάστημα πολύ σημαντική ήταν η παρουσία του Στίβενσον μες στη ρακέτα, εκεί όπου έμοιαζε απόλυτος κυρίαρχος.

Κακή ποιοτικά συνέχεια

Η ποιότητα του παιχνιδιού έπεσε κατακόρυφα στην τρίτη περίοδο, όταν δηλαδή οι δύο ομάδες έχασαν την επαφή τους με το σκορ. Οι γηπεδούχοι, με τους Γκορί και Ντικούδη να βρίσκουν το δρόμο προς το καλάθι (είχαν συνολικά 2 πόντους στο πρώτο μέρος) μείωσαν γρήγορα-γρήγορα στους 2 πόντους (36-38) κι ενώ ο Μιχάλης Γιαννακίδης κατάφερε με πίεση σε όλο το γήπεδο να βγάλει εκτός... παιχνιδιού τον Μπίλι Κις.

Ακολούθησε ένα 4λεπτο που οι δύο ομάδες έσπασαν τα στεφάνια και γέμισαν τη στατιστική με λάθη, το οποίο έσπασαν οι φιλοξενούμενοι χάρις στις 6/6 βολές που είχαν. Αυτές ουσιαστικά τους κράτησαν μπροστά στο σκορ (39-44) σε ένα δεκάλεπτο που έληξε με το φτωχό επιμέρους 11-8.

Χωρίς να δίνει το... εύκολο καλάθι οι "κυανέρυθροι" κράτησαν το προβάδισμα ως το τέλος του αγώνα, παρά το γεγονός ότι οι Ράιτ και Γκορί προσπάθησαν να αλλάξουν τα δεδομένα. Ούτε το ζον-πρες των γηπεδύχων κατάφερε να "γυρίσει" το παιχνίδι, με την καθοριστική φάση να σημειώνεται στο 38' όταν ο Βασίλης Ξανθόπουλος με τρίποντο έκανε το 56-47.

Και παρότι ο Πανιώνιος έκανε το λάθος να παίξει με το... ρολόι ο "δικέφαλος" που μείωσε στους 5 δεν κατάφερε κάτι περισσότερο καθώς ο Τζέι Αρ Γκίντενς έχασε δύο φάσεις (λάθος και άστοχο λέι-απ) και ο Κις με βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 28-36, 39-44, 51-58

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Γκίντενς 6, Στίγκερς 5 (1), Γκορί 5, Ντικούδης 8, Καλαμπόκης 7, Ράιτ 7 (1), Γιαννακίδης 8 (2), Καλλές 5.

Πανιώνιος (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 6 (2), Κις 12 (1), Αθανασούλας 3 (1), Στίβενσον 6, Ντίμπλερ 7 (1), Μπατής 6, Γιάνκοβιτς 2, Σαρικόπουλος 2, Νάτζφεϊ 3 (1), Παραγιός 1, Μπάρλος 10 (2).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ