STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πανιώνιος - Ηλυσιακός 76-66

Πανιώνιος - Ηλυσιακός 76-66
INTIME SPORTS

Ο Πανιώνιος κατάφερε να σημειώσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα κόντρα στον μαχητικό Ηλυσιακό με 76-66 στο κλειστό της Νέας Σμύρνης.

Ο Πανιώνιος έδειχνε ότι θα φτάσει σε μία εύκολη νίκη απέναντι στον Ηλυσιακό στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, όμως η μαχητικότητα των παικτών του Κώστα Φλεβαράκη παραλίγο να φέρει τα... πάνω - κάτω προτού πάρουν το θετικό αποτέλεσμα με 76-66.

Οι Νεοσμυρνιώτες βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, μέχρι και με 19 πόντους (50-31), αλλά οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ματς στο καλάθι (58-56).

Στο τέλος, πάντως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα βρήκαν την ψυχραιμία τους, έβαλαν κρίσιμα τρίποντα και πήραν το θετικό αποτέλεσμα με 76-66.

Ο Στέφενσον ήταν πρώτος σκόρερ για τον Πανιώνιο, καθώς σημείωσε 17 πόντους, ενώ από δέκα είχαν οι Μπατής, Νάτζφεϊ. Για τον Ηλυσιακό, ο οποίος πλησίασε σε ακόμα μία ανατροπή ο Χατζής με τον Νάνα είχαν από 16 πόντους.

Ο αγώνας:

Ο Ηλυσιακός προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και να αιφνιδιάσει τον Πανιώνιο, κάτι που κατάφερε, καθώς με τον Λεωνίδα Κασελάκη προηγήθηκε με 9-10 της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι γηπεδούχοι, όμως αντέδρασαν και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Ζήση Σαρικόπουλο πέρασαν μπροστά και πήραν τα ηνία της αναμέτρησης στα χέρια τους. Με αυτόν τον τρόπο, ο Πανιώνιος κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με ένα +3 (17-14)και τον Ηλυσιακό να μην μπορεί να βρει τρόπο να πλησιάσει το καλάθι του συλλόγου της Νέας Σμύρνης.

Στην δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοση τους και με τον Μπίλι Κις, ο οποίος ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων αποσπάστηκαν με οκτώ πόντους στο 16' (27-19), την ώρα που οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις.

Έπειτα, στο 17' η διαφορά άγγιξε την μέγιστη τιμή (31-19), κάτι που φαίνεται ότι αφύπνισε τους παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη. Ο σύλλογος των Ιλισίων έκανε την αντεπίθεση του και με δύο εύστοχες βολές από τον Νανά πλησίασε στους 6 πόντους. Ο Σαρικόπουλος, όμως έδωσε τη λύση, καθώς σημείωσε το 33-25, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Έγινε ντέρμπι...

Ο Πανιώνιος ήταν καταιγιστικός στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, καθώς κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ μέχρι και με 19 πόντους (50-31), έπειτα από καλάθι του Μπίλι Κις. Παρόλα αυτά, ο Ηλυσιακός με πίεση στην άμυνα και υπομονή μάζεψε σιγά - σιγά την διαφορά και κατάφερε να κλείσει την τρίτη περίοδο με 52-42.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στα πρώτα τέσσερα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου σε απόσταση αναπνοής με 2/2 βολές του Νίκου Χατζή (58-56). Ο Πανιώνιος, όμως με τον Στέφενσον και τρίποντο του Μάριου Μπατή ξέφυγε με 63-56.

Από εκείνο εκείνο το σημείο και έπειτα, ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης έλεγξε το παιχνίδι και κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, σημειώνοντας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα με 76-66, απέναντι στον αντίπαλο που τον απέκλεισε από το Κύπελλο στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 33-25, 52-42, 76-66.

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 8(2), Κις 8(2), Αθανασούλας 8(2), Στέφενσον 17, Ντίμπλερ 3(1), Μπατής 10(2), Γιάνκοβιτς, Καββαδάς, Ιωάννου 3, Σαρικόπουλος 9, Νάτζφεϊ 10(2).

Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Σπανός, Τζόνσον 5(1), Τόντιτς 14(2), Νάνα 16, Χατζής 16(1), Αποστολίδης, Τόμπσον 7(1), Χολ 1, Κασελάκης 7(1), Γαλιώτος.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ