STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πανηγυρίζει την παραμονή ο Κόροιβος!

Πανηγυρίζει την παραμονή ο Κόροιβος!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κόροιβος πήρε τη νίκη στην αυλαία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και σε συνδυασμό με την ήττα του Αρκαδικού στο ΟΑΚΑ (αλλά και τη νίκη των Τρικάλων επί του Απόλλωνα Πατρών) εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία. Πανηγυρισμοί στην Αμαλιάδα για την επίτευξη του στόχου!

Έστω και στο... παρά ένα, ο Κόροιβος εξασφάλισε την παραμονή του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου! Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου επιβλήθηκε εντός έδρας του Λαυρίου (86-69) και σε συνδυασμό με τα άλλα δύο αποτελέσματα σε Τρίκαλα και ΟΑΚΑ, πανηγύρισε την επίτευξη του στόχου της παραμονής στην πρώτη κατηγορία. Ο Κόροιβος χρειαζόταν τον συγκεκριμένο συνδυασμό αποτελεσμάτων για να τα καταφέρει, όπως κι έγινε αφού -την ίδια ώρα- τα Τρίκαλα επικράτησαν εντός έδρας του Απόλλωνα Πατρών κι ο Αρκαδικός ηττήθηκε εκτός έδρας από την ΑΕΚ !

Ο πρωταγωνιστής

Ο Ντουέιν Ντέιβις έκανε ξανά τη διαφορά για τον Κόροιβο, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 25 πόντους (με 6/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 7/8 βολές), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 26'13'' συμμετοχής.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στο ξέσπασμα των γηπεδούχων στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν το +7 (50-43) του 20ου λεπτού έγινε +19 (71-52) στο 30ο λεπτό.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς, οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου είχαν 57% στα δίποντα (22/38) και +11 ριμπάουντ (39 έναντι 28) σε σχέση με το Λαύριο.

Ο αγώνας

Το ντέρμπι κράτησε περίπου ένα ημίχρονο αφού το Λαύριο δεν άντεξε παραπάνω στην πίεση που του άσκησαν οι γηπεδούχοι. Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου έβγαλε μπόλικο πάθος το παρκέ και χάρη στη δράση των Ντουέιν Ντέιβις (11π.) και Κρις Άλεν (11π.) κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια, έχοντας μια διαφορά ασφαλείας. Το +7 (50-43) δεν αρκούσε βέβαια αφού την ίδια ώρα σημασία είχε τι έκαναν ο Αρκαδικός και τα Τρίκαλα στα δικά τους παιχνίδια.

Αυτό πάντως δεν επηρέασε το μυαλό των παικτών του Κοροίβου, οι οποίοι μπήκαν στο παρκέ για το τρίτο δεκάλεπτο με διάθεση να "τελειώσουν" το παιχνίδι. Κι έτσι έγινε! Κρατώντας τους φιλοξενούμενους δίχως εντός παιδιάς καλάθι για 6'40'', ο Κόροιβος έφτασε στο +21 (65-44) με περίπου τρία λεπτά να μένουν για τη λήξη της περιόδου, καθιστώντας σαφές πως δεν πρόκειται να... διαπραγματευτεί τη νίκη.

Κάπως έτσι, ο νους όλων μεταφέρθηκε σε Τρίκαλα και ΟΑΚΑ. Κι από τη στιγμή που ο Χάρης Μαρκόπουλος, οι παίκτες του και ο κόσμος πληροφορήθηκαν πως ο Αρκαδικός έχασε και τα Τρίκαλα κέρδισαν, άρχισαν οι πανηγυρισμοί! Ο Κόροιβος εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία στην ισοβαθμία που δημιουργήθηκε με τον Αρκαδικό χάρη στο καλύτερο συνολικό goal average που είχε και έτσι ανανέωσε την παρουσία του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ για μία ακόμη χρονιά.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 50-43, 71-52, 86-69.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Ντέιβις 25 (2), Ουέμπστερ 5 (1), Σλαφτσάκης 9, Βασιλόπουλος 3 (1), Χάρις 8, Άλεν 16 (2), Συνετός, Πουλιανίτης 4 (1), Χριστοδούλου 5 (1), Χαριτόπουλος 11.

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Κρουμπάλι 8, Σακελλαρίου 2, Νίξον 10 (1), Μπάρλος 4, Μπολντς 11 (1), Γιανγκ 12, Κέσελ 2, Νικολακόπουλος, Περράκης 3 (1), Γιαννακόπουλος 7 (1), Κακλαμανάκης, Μπιρούτα 10 (3).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ