STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πανελευσινιακός - Παναθηναϊκός 51-82

Πανελευσινιακός - Παναθηναϊκός 51-82
STOLISVAGGELIS

Στο πρώτο παιχνίδι μετά την απομάκρυνση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός κέρδισε άνετα τον Πανελευσινιακό (82-51), στη Γούβα. Τραυματίστηκε στο 11' ο Παππάς, που πήγε στο νοσοκομείο.

Το έργο του Παναθηναϊκού στη Γούβα ήταν εκ προοιμίου εύκολο, έστω κι αν παρατάχθηκε δίχως τους Βλάντο Γιάνκοβιτς και Εστέμπαν Μπατίστα, με τους Μιχάλη Λούντζη και Εστέμπαν Μπατίστα να παίρνουν τη θέση τους. Οι "πράσινοι" έφτασαν δια περιπάτου στη νίκη απέναντι στον Πανελευσινιακό (82-51), επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα, μετά την ήττα στο ντέρμπι το περασμένο Σάββατο.

Η κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα δεν αλλάζει βέβαια κάτι όσον αφορά τη βαθμολογική θέση του "τριφυλλιού", το οποίο θα τερματίσει στη δεύτερη θέση της regular season, κι ενώ απομένει ένα ακόμη παιχνίδι στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Αυτό απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών (10/5, 16:45).

Από την πλευρά τους, οι "σταχυοφόροι" του Τζίμη Κουστένη αποχαιρέτησαν με ήττα τους εντός έδρας αγώνες τους στην πρώτη κατηγορία, αφού από του χρόνου θα αγωνίζονται -μετά από διάλειμμα τριών ετών- στην Α2.

Το παιχνίδι στιγματίστηκε πάντως από τον τραυματισμό του Νίκου Παππά , στο 11ο λεπτό. Ο 25χρονος γκαρντ του "τριφυλλιού" προσπάθησε να καρφώσει τη μπάλα, αλλά η επαφή που είχε με τον Δημοσθένη Αβραμίδη (αρχηγός του Πανελευσινιακού) είχε ως αποτέλεσμα να πέσει με το πρόσωπο στο παρκέ και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αφού πρώτα του έγιναν ράμματα στο γήπεδο.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Γιάνις Μπλουμς "εμφανίστηκε" μετά από καιρό, όντας ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στην αποψινή αναμέτρηση. Ο Λετονός γκαρντ αγωνίστηκε για 15'19'', διάστημα στο οποίο πρόλαβε να πετύχει 17 πόντους, με 5/8 τρίποντα και 1/1 δίποντα.

Ο αριθμός

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής στους "μικρούς" που πήρε μαζί του στη δωδεκάδα. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έπαιξε για 13'34'', ο Λευτέρης Μποχωρίδης για 21'30'', ο Γιώργος Παπαγιάννης για 20'57'' και ο Μιχάλης Λούντζης για 6'26''.

Ο αγώνας

Ήταν δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός δεν επρόκειτο να δυσκολευτεί στην έδρα του Πανελευσινιακού, οπότε αυτό που είχε σημασία ήταν η ενέργεια που θα βγάλουν οι παίκτες του στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Έτσι κι έγινε, μιας και οι "πράσινοι" ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με +14 (0-14) μόλις στο 4ο λεπτό.

Κι αν οι γηπεδούχοι μείωσαν -προς στιγμήν- στους έξι (13-19) με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, στη συνέχεια η διαφορά άρχισε να παίρνει την ανιούσα. Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου έβγαζαν διαρκώς αιφνιδιασμούς, αυτοί του Τζίμη Κουστένη έκαναν λάθη ή κακές επιλογές στην επίθεση και κάπως έτσι φτάσαμε στο +14 (27-41) του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη τα προβλήματα αυξήθηκαν για τους "σταχυοφόρους", οι οποίοι δεν είχαν την απαιτούμενη συγκέντρωση, για να προβληματίσουν το "τριφύλλι". Κι αν ο κόουτς του Παναθηναϊκού έριχνε στο παρκέ τους "μικρούς" που είχε στη διάθεσή του, ο Πανελευσινιακός δεν έβρισκε τρόπο να μειώσει τη διαφορά, με τον Μάρκοβιτς να είναι ο μοναδικός που απειλούσε με συνέπεια το καλάθι των Κυπελλούχων Ελλάδος (40-65 στο 30').

Το παιχνίδι είχε πλέον κριθεί, οι "πράσινοι" δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, η διαφορά ανέβηκε στο +31 (51-82) κι ο Παναθηναϊκός στρέφει πλέον την προσοχή του στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής (με τον Απόλλωνα Πατρών, στις 10/5 και ώρα 16:45), όσο και στην ενίσχυσή του σε πάγκο και έμψυχο δυναμικό.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 27-41, 40-65, 51-82.

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος 5 (5 ασ.), Σλότερ 12, Μποχωρίδης 5, Φώτσης 6 (10 ριμπ.), Νέλσον 12, Παππάς, Μαυροκεφαλίδης 14, Διαμαντίδης 5, Μπλουμς 17, Παπαγιάννης 6 (9 ριμπ.), Λούντζης, Λαουάλ.

Πανελευσινιακός (Κουστένης): Δρακωτός 1, Τσακαλέρης 3, Βασιλόπουλος 9, Λούμπι 9 (18 ριμπ.), Αθανασούλας 6, Μάρκοβιτς 8, Δορκοφίκης 6, Ιωάννου 5 (6 ριμπ.), Φωτιάδης, Σίμπσον, Αβραμίδης, Οφοέγκμπου.

Πανελευσινιακός - Παναθηναϊκός 51-82
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ