STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 105-65

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 105-65
INTIME SPORTS

Πατώντας γκάζι κατά διαστήματα ο Παναθηναϊκός διέσυρε τον ΠΑΟΚ με σκορ 105-65, έκανε το 3-0 και προκρίθηκε στους τελικούς του πρωταθλήματος. Ανησυχία για τον τραυματισμό του Περπέρογλου που ίσως χάσει τον πρώτο τελικό (videos)

Πύρρειος αποδείχθηκε η νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ στην τρίτη μεταξύ του αναμέτρηση για την πρώτη ημιτελική σειρά καθώς έχασε τον Στράτο Περπέρογλου με τραυματισμό στον αριστερό ώμο.

Στο 18ο λεπτό του αγώνα ο Έλληνας φόργουορντ τραυματίστηκε σε μία διεκδίκηση νίκης και κανείς δεν γνωρίζει ακόμα πόσο θα λείψει από τα παρκέ. Το ευχάριστο ήταν ότι δεν του βγήκε ο ώμος, αλλά έπαθε μία μεγάλη διάταση.

Οι "πράσινοι" αν και επηρεάστηκαν παροδικά από τον τραυματισμό του συμπαίκτη τους, κατάφεραν στο β' ημίχρονο να μπουν ακόμα πιο συγκεντρωμένοι και να αυξάνουν συνεχώς την υπέρ τους διαφορά.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μάριτς με κάρφωμα στα 11'' πριν το τέλος που έγραψε το τελικό σκορ, εκτοξεύοντας παράλληλα τη διαφορά στους 40 πόντους (105-65). Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Μάριτς με 13 πόντους και το δίδυμο Καϊμακόγλου, Καλάθης με 12 πόντους έκαστος.

Το σημαντικό όμως για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι πήρε λύσεις από όλους του τους παίκτες, σκόραραν όλοι πλην του άτυχου Περπέρογλου ενώ επτά παίκτες τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων. Χαοτική η διαφορά στις ασίστ (32-15), αλλά και στα λάθη (8-21). Από τον ΠΑΟΚ προσπάθησαν οι Κρίστμας και Ντόζιερ, αλλά δεν ήταν αρκετοί.

Ο αγώνας:

Το ματς ξεκίνησε με τους Διαμαντίδη, Περπέρογλου, Τσαρτσαρή, Σάτο και Μπατίστ από τη μία πλευρά και Κρίστμας, Αποστολίδης, Ντόζιερ, Γιαννακίδης, Γκετσέφσκι από την άλλη, όντας ντέρμπι στο ξεκίνημα του. Κάθε καλάθι των μεν έβρισκε απάντηση από τους δε. Έτσι λοιπόν μετά το 9-8 που έκανε ο Μπατίστ, ο Ντόζιερ έγραψε το 9-10 υπέρ της ομάδας του. Οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν και στο +5 (9-14) στα 4.27'' πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα σερί 11-0 από εκείνο το σημείο κι έπειτα κάνοντας το σκορ 20-14. Τελικά, οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +6 (22-16), εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου παρά το γεγονός ότι είχε σχετικά καλά ποσοστά έκανε πολλά λάθη (4-0) κι έτσι πήγαν στο βρόντο και τα δύο επιπλέον ριμπάουντ που είχε πάρει (6-8).

Ανησύχησαν με Περπέρογλου

Με την ίδια όρεξη και πάθος μπήκαν οι "πράσινοι" στη β' περίοδο και ο Νίκολας που είχε γράψει το σκορ του α' δεκαλέπτου πέτυχε και το πρώτο καλάθι του δευτέρου δεκαλέπτου. Στο 13' ο Νίκολας εκτόξευσε τη διαφορά στο +14 (30-16) και ο Παναθηναϊκός διατήρησε τη διαφορά στη συνέχεια παίζοντας καλή άμυνα και φεύγοντας στον αιφνιδιασμό με κάθε ευκαιρία.

Στο 26' ο Καϊμακόγλου έκανε το 36-22 με βολές, ενώ στο 1.59'' πριν το τέλος του ημιχρόνου έγινε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Ο Περπέρογλου σε μία διεκδίκηση της μπάλας βρέθηκε να πέφτει άτσαλα στο παρκέ και να "τσουλάει" ο ώμος του μαζί με την μπάλα. Αμέσως έπιασε την αριστερή του ωμοπλάτη σφαδάζοντας από τον πόνο. Λίγο αργότερα έφυγε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια και από εκεί για το νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. Οι "πράσινοι" αν και παγωμένοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν το ημίχρονο στο +14 μετά από τρίποντο του Καϊμακόγλου.

Πάτησε γκάζι και ξέφυγε

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός έχοντας ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό το σοκ από τον τραυματισμό του Περπέρογλου παρουσιάστηκε καλύτερος... Πάτησε το γκάζι με το "καλημέρα" και βρέθηκε με τους Μπατίστ, Τσαρτσαρή να προηγείται με 47-29. Στο 24' ο Σάτο έστειλε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (52-31). Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει από τα 6.75μ. βρίσκοντας εύστοχα σουτ από τους Ντόζιερ και Γιαννακίδη (52-37), όμως ο Νίκολας απάντησε κι αυτός με τρίποντο, ενώ ο Διαμαντίδης στον αιφνιδιασμό έγραψε το 57-37.

Με τους Κρίστμας και Ντόζιερ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μείνει μέσα στο παιχνίδι αλλά ήταν πλέον αργά. Παίζοντας ασφυκτική άμυνα οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο στο +23 (69-46) κι έχοντας εκπληκτικά ποσοστά σε δίποντα (67% με 16/24 σουτ) και τρίποντα (54% με 7/13 σουτ).

Χωρίς άμυνες η κατοστάρα

Στο δ' δεκάλεπτο οι άμυνες των δύο ομάδων πήγαν περίπατο... Οι παίκτες άρχισαν να πυροβολούν εκατέρωθεν και το επιμέρους 36-19 τα λέει όλα. Στο πρώτο τετράλεπτο της περιόδου ο ΠΑΟΚ είχε κάνει ήδη τέσσερα λάθη και ο Παναθηναϊκός σκόραρε κατά βούληση με τους Τέπιτς και Καλάθη στέλνοντας τη διαφορά πάνω από τους 30 πόντους (79-48).

Στο 37' η διαφορά άγγιξε τους 34 πόντους και όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα γλίτωνε την κατοστάρα στο τρίτο μεταξύ τους παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Έτσι κι έγινε... Ο Μάριτς ακριβώς ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα έκανε το 101-65, ενώ ο ίδιος παίκτης έγραψε και το τελικό 105-65 καρφώνοντας εντυπωσιακά την μπάλα στα 11'' πριν τη λήξη του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 41-27, 69-46, 105-65

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 11(1), Μάριτς 13, Περπέρογλου, Μπατίστ 8, Φώτσης 5(1), Σάτο 9(1), Νίκολας 10(2), Τσαρτσαρής 11, Διαμαντίδης 10(2), Βουγιούκας 4, Καλάθης 12, Καϊμακόγλου 12(2).

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κρίστμας 16(3), Αποστολίδης 7(1), Ντόζιερ 10, Στίγκερς 6, Μπούλιαν 11(1), Γιαννακίδης 9(2), Καλλές 2, Γκετσέφσκι 4, Καλαμπάκας.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ