STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 58-48

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 58-48
INTIME SPORTS

Σε ένα ντέρμπι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 58-48 του Ολυμπιακού και ουσιαστικά "καθάρισε" την 1η θέση της κανονικής περιόδου, με έναν παθιασμένο Γκιστ να ξεχωρίζει

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 58-48 του Ολυμπιακού στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 14η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ και ουσιαστικά κατέκτησε το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας μέχρι τους τελικούς των πλέι οφ.

Η διαφορά των δύο ομάδων πλέον βρίσκεται στις 3 νίκες και όπως αντιλαμβάνεται κανείς δύσκολα θα ανατραπεί στις 12 αγωνιστικές που απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό...

Το τελικό σκορ και τα 35 λάθη των "αιωνίων" (16+19) αποδεικνύουν ότι το παιχνίδι δεν ήταν ιδιαίτερα ποιοτικό, ωστόσο ο Παναθηναϊκός με όπλο την καλή του άμυνα αλλά και τη συμπαράσταση του κόσμου του, κατάφερε στο δ' δεκάλεπτο να επιβάλει το ρυθμό του και να φτάσει στην τελική επικράτηση.

Χαρακτηριστικό της εξαιρετικής αμυντικής δουλειάς που έκαναν οι "πράσινοι", οι 3 πόντοι του Σπανούλη με 1/8 τρίποντα σε 21 λεπτά συμμετοχής.

Στο δ' δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να τρέξει, εκμεταλλεύτηκε το μπλακ άουτ του Ολυμπιακού και έφτασε στη νίκη, τρέχοντας ένα επιμέρους 17-11. Εκπληκτικός ο Γκιστ, έκανε πολλά και σημαντικά στο παρκέ, ενώ τελείωσε το παιχνίδι με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 κερδισμένα φάουλ.

Ο πρωταγωνιστής

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Ραμέλ Κάρι ήταν κάτι παραπάνω από σημαντικός στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ο Αμερικανός γκαρντ τελείωσε το παιχνίδι με 12 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στο 37' ο Διαμαντίδης με το πρώτο του εύστοχο τρίποντο (είχε 0/5), έκανε το σκορ 52-42 και ουσιαστικά έδωσε το έναυσμα στους "πράσινους" για να πιστέψουν στη νίκη τους. Έκτοτε ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε και νίκησε σχετικά εύκολα.

Ο αριθμός του αγώνα

Μπορεί η διαφορά στα ριμπάουντ να ήταν μηδαμινή (35-34), ήταν όμως ένας τομέας πολύ καθοριστικός για την εξέλιξη του αγώνα. Στο ξεκίνημα οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν μεγαλύτερο πάθος, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε μεγαλύτερη διάρκεια σ' αυτό τον τομέα.

Ο αγώνας

Με τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Για τον Ολυμπιακό μπήκαν στο παρκέ οι Μάντζαρης, Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πρίντεζης και Ντάνστον. Καλές άμυνες στο ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό, επιθετικά ριμπάουντ και ο Πρίντεζης έκανε το 0-4 στο 2', ενώ ο Παναθηναϊκός σκόραρε το πρώτο του καλάθι στα 3.15'' μετά την έναρξη με το Λάσμε και με σερί 7-0 πέρασε μπροστά (7-4).

Ωστόσο, οι "πράσινοι" συμπλήρωσαν πολύ γρήγορα το 5ο φάουλ (εκ των οποίων 2 ο Ούκιτς), στέλνοντας τους αντιπάλους τους στις βολές. Τα τρίποντα από τους Κάρι και Μπράμο έκαναν το σκορ 15-10 στο 7ο λεπτό του αγώνα, ενώ οι δύο τους έδιναν και μεγάλη ενέργεια στην άμυνα, απουσία του Διαμαντίδη που ήταν στον πάγκο. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχασε την αμυντική προσήλωση με την οποία είχε ξεκινήσει και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Ντάνστον σε 17-12 στο τέλος του α' δεκαλέπτου, σουτάροντας με μόλις 13% από τα 6.75μ. (1/8).

Σκληρές άμυνες, μικρό σκορ

Με πέντε σερί πόντους από τον Λοτζέσκι, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει (17-17) και ο Πεδουλάκης επανέφερε στο παρκέ τους βασικούς Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Λάσμε. Από την άλλη, ο Μπαρτζώκας είχε επιστρατεύσει τον Καββαδά για να κερδίσει κάποιο/α φάουλ από τον επιρρεπή Λάσμε. Και παρ΄ότι η "πράσινη" άμυνα ήταν και πάλι αποτελεσματική, η επίθεση ήταν μάλλον σε τρικυμία, αν λάβουμε υπόψιν τους 3 πόντους σε περισσότερο από 5 λεπτά αγώνα αλλά και το ισχνό 36% στα δίποντα (4/11).

Ο Ολυμπιακός αν κι έμεινε για 4 λεπτά άποντος, κατάφερε με ένα γρήγορο 4-0 να περάσει μπροστά με 20-21 στο 17'. Πάντως, οι "πράσινοι" απάντησαν με το ίδιο νόμισμα (4-0) για το 26-23, πριν τελικά το δεκάλεπτο ολοκληρωθεί με το... εντυπωσιακό 27-25. Στην τελευταία φάση μάλιστα οι διαμαρτυρίες του Μπαρτζώκα ήταν τόσο έντονες που χρεώθηκε με τεχνική ποινή.

Ντέρμπι και επιμέρους 14-12

Διπλό το κακό στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου για τον Παναθηναϊκό... Σε δύο διαδοχικές επιθέσεις, Διαμαντίδης και Λάσμε χρεώθηκαν με 3ο φάουλ και πέρασαν στον πάγκο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός ο οποίος με ντράιβ έβρισκε δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι με τους Πρίντεζη, Ντάνστον προηγήθηκε με 33-30 στο 24'.

Ένα εύστοχο τρίποντο από τον Φώτση έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό μετά από ώρα για το 35-34, όμως ο Μάντζαρης που είχε αντίπαλο τον Διαμαντίδη των 3 φάουλ, απάντησε για το 35-37. Ο Φώτσης βοήθούσε σε άμυνα και επίθεση, ενώ με τις δύο βολές του (η δεύτερη μέτρησε για δύο μετά από παρέμβαση του Σίμονς) το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 41-37.

Επέβαλε το ρυθμό του και νίκησε

Παρ ότι ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο (41-40), ακολούθησε ένα γρήγορο 4-0 από τον Παναθηναϊκό, με όπλο και πάλι την άμυνά του (45-40). Ο Τζέιμς Γκιστ έγραψε το 47-42, ενώ ο Μαυροκεφαλίδης που πήρε χρόνο στο δ' δεκάλεπτο έστειλε τη διαφορά στους 7 πόντους (49-42). Την ίδια ώρα η επίθεση του Ολυμπιακού δεν είχε ρυθμό, υπομονή και κυκλοφορία της μπάλας, ενώ ο Σπανούλης ήταν στον πάγκο. Συνεπώς, η μία μετά την άλλη, οι επιθέσεις ήταν χαμένες.

Με το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Διαμαναντίδη μετά από 6 προσπάθειες, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 10 πόντους (52-42), ενώ ο Μπράμος με βολές έγραψε το 54-42 στο 38', ξεσηκώνοντας οριστικά τον κόσμο. Από εκεί

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 27-25, 40-37, 58-48.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9(1), Κάρι 12(2), Μπατίστ, Φώτσης 6(1), Ούκιτς 2, Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 10(1), Γκιστ 10, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 3(1).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 8, Σπανούλης 3(1), Περπέρογλου 4, Σλούκας 4, Κόλινς 2, Σίμονς 3, Λοτζέσκι 10(1), Πρίντεζης 8, Μάντζαρης 6(1), Καββαδάς.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ