STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός - Κολοσσός 100-70

Παναθηναϊκός - Κολοσσός 100-70
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα ξεκούραστο απόγευμα στο ΟΑΚΑ (100-70 τον Κολοσσό), παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά των πλέι οφ. Αποχώρησε τραυματίας ο Μπατίστα, στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν δεδομένη, με τις απουσίες του Κολοσσού (Σμιθ, Χάγκινς, Ρόμπινσον) να κάνουν ακόμη μεγαλύτερο το πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη (100-70) στο ΟΑΚΑ και εξασφάλισε την παρουσία του στα ημιτελικά των πλέι οφ.

Οι "πράσινοι" δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα, έβγαλαν ενέργεια μετά το δεύτερο δεκάλεπτο και έχοντας δώδεκα παίκτες να σκοράρουν, έφτασαν στην κατοστάρα. Αν και το πρόβλημα τραυματισμού του Εστέμπαν Μπατίστα επισκίασε ελαφρώς όσα έγιναν στο παρκέ, οι 14 πόντοι του Γιώργου Παπαγιάννη (με 7/7 δίποντα, εκ των οποίων τα περισσότερα με κάρφωμα), αλλά και οι 13 ασίστ του Διαμαντίδη είναι τα στοιχεία που ξεχώρισαν, από αριθμητικής άποψης.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 τάπες. Ήταν αλάνθαστος μέσα από τη ρακέτα, όπου είχε 7/7 δίποντα, δείχνοντας πως έχει θέση στο ροτέισον του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

Ο αριθμός

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αγωνίστηκε για μόλις 18'58'' κόντρα στον Κολοσσό, διάστημα στο οποίο όμως πρόλαβε να μοιράσει 13 τελικές πάσες.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ενέργεια στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να χρειαστεί περίπου τρία λεπτά για να βρει τον δρόμο προς το καλάθι. Κι αν ο Κολοσσός προηγήθηκε με +4 (0-4), η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού οι "πράσινοι" πέτυχαν εννιά αναπάντητους πόντους, για να πάρουν κεφάλι στο σκορ (9-4).

Όσο οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου δεν έβρισκαν τον στόχο από την περιφέρεια (σ.σ.: ξεκίνησαν με 0/6), υπήρχε πρόβλημα. Όταν όμως ο Φώτσης άρχισε να ευστοχεί, όλα έγιναν πιο εύκολα. Κάπως έτσι "χτίστηκε" το +9 (24-15).

Η είσοδος του Κούπερ στο παρκέ, στο δεύτερο δεκάλεπτο, σε συνδυασμό με τη διάθεση του Μαυροκεφαλίδη έκαναν ακόμη πιο απλά τα πράγματα. Ο νεοαποκτηθείς πόιντ γκαρντ είχε 3/3 τρίποντα σε διάστημα μερικών λεπτών, την ώρα που ο συμπαίκτης του σκόραρε από τη ρακέτα.

Η διαφορά πήρε την ανιούσα στα τελευταία πέντε λεπτά του ημιχρόνου, έφτασε μέχρι το +20 (51-31) στην ανάπαυλα, αλλά αυτό που απασχολούσε περισσότερο από κάθε άλλο ήταν η κατάσταση του Μπατίστα. Ο Ουρουγουανός σέντερ τραυματίστηκε στο γαστροκνήμιο στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, για να αποχωρήσει από το παρκέ, να του τοποθετηθεί άμεσα πάγος και να πάει άμεσα για μαγνητική .

Στην επανάληψη, κι ενώ η διαφορά είχε... ξεφύγει, τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής μεταξύ των παικτών του, είδε τον Παπαγιάννη να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση στο διάστημα που αγωνίστηκε, τον Διαμαντίδη να μοιράζει 13 τελικές πάσες σε 18'58'' συμμετοχής και τον Λούντζη να γίνεται ο τελευταίος παίκτης που σκόραρε.

Κάπως έτσι, οι "πράσινοι" έφτασαν στο τελικό 100-70 εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στα ημιτελικά των πλέι οφ. Εκεί όπου θα συναντήσουν τον ΠΑΟΚ, έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 51-31, 72-45, 100-70.

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Σλότερ 8, Μποχωρίδης 7, Φώτσης 10 (2), Νέλσον 4, Μαυροκεφαλίδης 16, Διαμαντίδης 3 (1), Μπατίστα 7, Μπλουμς 8 (2), Παπαγιάννης 14 (7/7 δίπ.), Λούντζης 2, Κούπερ 9 (3), Μόργκαν 12 (1).
Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Τολιόπουλος 7, Λαρεντζάκης 4, Ουότερς 18 (2), Μανωλόπουλος 11 (1), Στεφανίδης 10 (2), Λίντεν 11 (2), Σκοτ 2, Τσάμης 7.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ