STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός - Απόλλων Π. 69-51

Παναθηναϊκός - Απόλλων Π. 69-51
INTIME SPORTS

Στην πρεμιέρα του τουρνουά "Πέτρος Οικονομάκης", ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα πρόβλημα να διασύρει τον Απόλλωνα Π. με σκορ 69-51

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 69-51 του Απόλλωνα Πατρών για την πρώτη ημέρα του τουρνουά "Πέτρος Οικονομάκης" που διεξάγεται στο Ρέθυμνο.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα με αντίπαλο τον νεοφώτιστο Απόλλωνα και παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο μπάσκετ, έφτασε πολύ εύκολα στη νίκη.

Για πρώτη φορά κατά την προετοιμασία, ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε στη διάθεσή του και χρησιμοποίησε στην ίδια πεντάδα τους Διαμαντίδη και Ούκιτς.

Οι ψηλοί των "πράσινων" έκαναν σπουδαία δουλειά και έδειξαν ιδιαίτερη όρεξη, όμως τα 17 λάθη σίγουρα προβλημάτισαν τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Πάνκο και Τσαρτσαρή, με τους δύο βασικούς γκαρντ της ομάδας να παίζουν για πρώτη φορά στην ίδια πεντάδα. Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 6-3 και 9-5, ενώ ο Αργύρης Πεδουλάκης άρχισε από πολύ νωρίς να κάνει αλλαγές.

Στη συνέχεια, πέρασαν στη βασική πεντάδα οι Άρμστρονγκ και Τσαρτσαρής οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά στην φροντ λάιν του Παναθηναϊκού... Το σκορ του α' δεκαλέπτου βρήκε το "τριφύλλι" να προηγείται με σκορ 13-7.

Με την ίδια όρεξη στην επίθεση και περισσότερη αυταπάρνηση στην άμυνα, οι παίκτες του Πεδουλάκη άρχισαν να χτίζουν μία διαφορά η οποία έμελλε να μεγαλώνει συνεχώς. Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 19-7 μετά από καλάθι του Τσαρτσαρή και ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 12 πόντους διαφορά (19-7).

Ο Παναθηναϊκός είχε πια τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και ο Απόλλων δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Ένα επιθετικό ριμπάουντ του Ματσιούλις έγραψε το 27-9 στο 16', ενώ οι δύο έφυγαν για τα αποδυτήρια με το σκορ στο 36-20.

Άνοιξε η διαφορά

Με δύο γρήγορα καλάθια από τους "πράσινους" στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, η ομάδα του Πεδουλάκη βρέθηκε στο +20 (40-20), ενώ ένα τρίποντο από τον Τσαρτσαρή έφερε τη διαφορά στους 22 πόντους.

Στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης, η διαφορά είχε ανοίξει πολύ και ένα λέι απ του Τσαρτσαρή έγραψε το 56-31 (+25), ενώ στη συνέχεια ολοκληρώθηκε το γ' δεκάλεπτο με το σκορ στο 56-33.

Ένα τρίποντο του Κίτσεν στο ξεκίνημα του δ' δεκαλέπτου, έκανε το σκορ 59-33 και παρ' ότι μείωσαν παροδικά οι Πατρινοί, ο Παναθηναϊκός βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει και πάλι. Οι Σχορτσανίτης και Κίτσεν έγραψαν το 63-39 για την ομάδα τους, που είχε βρει ρυθμό.

Τα δεκάλεπτα: 13-7, 36-20, 56-33, 69-51

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 6, Πάνκο 4, Μασιούλις 6, Άρμστρονγκ 12, Ούκιτς 5, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης, Κίτσεν 7, Κόμματος 1, Ξανθόπουλος 2, Γιαννόπουλος 2, Σχορτσανίτης 17

Απόλλων Π. (Μολφέτας): Μακόλουμ 2, Αργυρόπουλος 9, Καπερώνης, Γκραντ 2, Ουόκερ, Λιανός 4, Δανιήλ, Πέτροβιτς 12, Πελεκούδας, Γκόρντον 20, Μολφέτας, Τέρνερ 4

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ