STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Παιχνίδι διαχείρισης για τον Παναθηναϊκό

Παιχνίδι διαχείρισης για τον Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Απόλλωνα Πατρών (15/2, 17:30) για τη 18η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, έχοντας τρεις απόντες. Τι ανέφερε για το παιχνίδι με τους "μελανόλευκους" ο Τζέιμς Φελντέιν.

Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών (15/2, 17:30) δεν είναι το πιο δύσκολο από αυτά που θα δώσει το προσεχές διάστημα ο Παναθηναϊκός. Είναι όμως αυτό που χρειάζεται προσεκτική διαχείριση, λόγω των απουσιών, της κούρασης και της προσπάθειας ένταξης του Μαρκίζ Χέινς στα δεδομένα του "τριφυλλιού".

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν υπολογίζει για την αναμέτρηση με τους "μελανόλευκους" τους Τζέιμς Γκιστ (ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό), Δημήτρη Διαμαντίδη (ενοχλήσεις στον αχίλλειο) και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (πρόβλημα στους κοιλιακούς), την ώρα που ο Νίκος Παππάς παραμένει εκτός δράσης κατόπιν της σχετικής απόφασης που έχει παρθεί.

Δηλαδή ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με σύνθεση ανάγκης απέναντι σε μια ομάδα που τον δυσκόλεψε αρκετά στο παιχνίδι του α' γύρου, πριν "λυγίσει" στην Περιβόλα. Πέραν όλων των άλλων βέβαια, οι "πράσινοι" θα προσπαθήσουν να εντάξουν στη λογική τους τον Μαρκίζ Χέινς που θα κάνει τη δεύτερη εμφάνισή του με την πράσινη φανέλα, την ώρα που ο Έλιοτ Γουίλιαμς θα πάρει την πρώτη... γεύση από το ΟΑΚΑ.

Ο νεοαποκτηθείς γκαρντ έφτασε στη χώρα μας το απόγευμα του Σαββάτου (13/2) δηλώνοντας ανυπόμονος να αγωνιστεί με το τριφύλλι στο στήθος. Θα πρέπει να κάνει λίγες ημέρες υπομονή όμως, αφού το ντεμπούτο του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (18/2) απέναντι στον Αρκαδικό.

Το blog του Τζέιμς Φελντέιν

Μάλλον θα συνηθίσουμε το ΟΑΚΑ έτσι δεν είναι; Πρώτα τα καταφέραμε να κατακτήσουμε μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα στην Εφές και να κλείσουμε τον πρώτο γύρο με θετικό ρεκόρ. Α ναι και για να μη ξεχνιόμαστε, έχουμε τρεις συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα. Από το 1-3 πήγαμε στο 4-3 κάτι που δείχνει ότι έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε στο σωστό ρυθμό.

Η ουσία είναι ότι είμαστε ομάδα. Κι αυτό φάνηκε στην περίπτωση του αρχηγού μας. Είχε τον τραυματισμό του, ήθελε πολύ να αγωνιστεί αλλά πονούσε. Το βλέπαμε και το αισθανόταν και ο ίδιος. Όταν όμως τον βλέπεις να ζει με τον τρόπο αυτό τον αγώνα από τον πάγκο είσαι βέβαιος ότι τον έχεις κοντά σου στο παρκέ και παίζεις με έξι παίκτες.

Αυτή είναι η έννοια της ομάδας, άλλωστε. Όλοι μαζί να καλύπτουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Να αισθανόμαστε ότι οι πέντε παίκτες στο παρκέ και όλοι οι υπόλοιποι στον πάγκο λειτουργούμε ως ένα σώμα και μια ψυχή. Με τον τρόπο αυτό δίνεις το 100% και είσαι ευχαριστημένος από τον εαυτό σου. Και συνήθως έχεις αποτελέσματα.

Επίσης η έννοια της ομάδας έχει να κάνει και με την υποχρέωση που έχουμε όλοι να εντάξουμε άμεσα στην ομάδα τον Μάρκεζ, που βρίσκεται κάμποσες μέρες μαζί μας και προπονείται ενώ αγωνίστηκε και στη Ρόδο και τον Έλιοτ που έφτασε πριν από μερικές ώρες στην Αθήνα. Θα πρέπει να τους βοηθήσουμε ώστε να αισθανθούν άνετα από την πρώτη στιγμή τόσο μέσα στο γήπεδο και στα αποδυτήρια όσο κι έξω από αυτό. Ετσι λειτουργούν οι ομάδες, σαν οικογένεια κι αυτό είναι το σωστό.

Έχουμε μπροστά μας δύο αγώνες στο ΟΑΚΑ, με Απόλλωνα και Αρκαδικό πριν ταξιδέψουμε στη Θεσσαλονίκη ωστε να αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ. Τρεις αγώνες σε λιγότερο από μια εβδομάδα, έτσι; Από μόνο του το γεγονός αυτό μας υποχρεώνει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και να είμαστε έτοιμοι να αποδώσουμε καλά και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.

Όμως θα ήθελα να σταθώ και σε κάτι άλλο: Στη συγκλονιστική παρουσία των οπαδών μας οι οποίοι δεν σταματούν ούτε λεπτό να μας ενισχύουν. Και δεν εννοώ μόνο την παρουσία τους στον αγώνα με την Εφές. Ακόμα και στο δρόμο που μας συναντούν μας δείχνουν πόσο μας αγαπούν και πόσο πιστεύουν σ’ εμάς.

Με τέτοια συναισθήματα δε μπορείς παρά να θες να κάνεις τα πάντα για τον Παναθηναϊκό.

Το blog του Δημήτρη Βεργίνη

Μια ακόμα εβδομάδα φτάνει στο τέλος της για να ξεκινήσει η επόμενη στην αρχή της οποίας μας περιμένει ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια της χρονιάς με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Από τη Δευτέρα ανοίγουμε έναν κύκλο με παιχνίδια στα οποία οι αντίπαλοι μας βρίσκονται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Έχουμε φτάσει τις 8 νίκες στο πρωτάθλημα καλύπτοντας το χαμένο έδαφος των δύο πρώτων μηνών του πρωταθλήματος και είμαστε πολύ χαρούμενοι που πλέον μπορούμε να δουλεύουμε ανακουφισμένοι και χωρίς άγχος να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Στο ξεκίνημα του 2016 είχα επισημάνει ότι μπροστά μας είχαμε μια σειρά με πέντε παιχνίδια στα οποία θέλαμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες χρειάζονταν για να πετύχουμε τον πρώτο στόχο που είναι η παραμονή στην κατηγορία. Θεωρώ ότι πλέον με οκτώ ροζ φύλλα αγώνα και τέσσερις νίκες στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι και με καλή ψυχολογία να κοιτάξουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά που έχουμε μπροστά μας. Μέσα σε μια εβδομάδα λοιπόν δίνουμε, "χωρίς ανάσα" ουσιαστικά, τρια παιχνίδια στα οποία θέλουμε την καλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών.

Η αρχή γίνεται με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό το οποίο είναι και το δυσκολότερο παιχνίδι μέσα στο ΟΑΚΑ στο οποίο θέλουμε να υπερβάλουμε εαυτούς και να μπορέσουμε να πάρουμε ότι καλύτερο γίνεται. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος είναι ο ΠΑΟ ο οποίος μάλιστα θα παρουσιαστεί και ενισχυμένος στο μεταξύ μας παιχνίδι όμως εμείς ξέρουμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες της νίκης που μας αναλογούν.

Η συνέχεια είναι με ΑΕΚ την Πέμπτη στην Πάτρα ενώ την επόμενη Δευτέρα παίζουμε στην Τρίπολη με τον Αρκαδικό. Για αυτά τα δύο παιχνίδια έχουμε χρόνο μπροστά μας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή προέχει ο Πανθηναϊκός και θέλουμε να ανταποκριθούμε όσο καλύτερα γίνεται στις υποχρεώσεις του αγώνα της Δευτέρας.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ