STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Οριστική διακοπή στο Άρης - ΠΑΟΚ

Οριστική διακοπή στο Άρης - ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Η απόφαση για την οριστική διακοπή του Άρης - ΠΑΟΚ πάρθηκε στις 19.20, ωστόσο ουδείς ειδοποίησε επ' αυτού τις ομάδες που περίμεναν υπομονετικά στα αποδυτήρια, μέχρι να εμφανιστεί κάποιος να τους πει τι γίνεται. Διαβάστε το χρονικό και τι θα ακολουθήσει.

Το πρώτο ντέρμπι της αγωνιστικής περιόδου 2014-15 διεκόπη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η ΚΑΕ Άρης κατέθεσε ένταση, για τον τρόπο που "έκλεισε" το φύλλο αγώνα. Διαβάστε ακριβώς τι συνέβη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρη Αρβανίτη.

ήμερα (18/10) είχαμε έναν άνθρωπο τον κ. Αναστόπουλο, με εντεταλμένη υπηρεσία να λήξει το παιχνίδι όπως θα ήθελε εκείνος. Ο Άρης βρίσκει τον δρόμο του και το σύστημα του μπάσκετ φαίνεται να μην το θέλει αυτό. Από την πρώτη στιγμή ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα εις βάρος μας. Με αποκορύφωμα το θέμα της εκκένωσης του γηπέδου. Το γήπεδο είχε αδειάσει, τον φωνάξαμε να το δει, το είδε, οι 10-15 τον πείραξαν, και πήγε στα αποδυτήρια για να κλείσει το φύλλο αγώνα. Μόλις μας είδε στα αποδυτήρια, κλείδωσε την πόρτα και μετά μάθαμε ότι "έκλεισε" το φύλλο αγώνα. Το πρώτο πράγμα που μου είπε πριν ξεκινήσει το ματς μου είπε ότι θα φύγει επειδή έπεσε κάτι στο γήπεδο. Πριν ξεκινήσει το ματς αυτό. Σας το λέω και πάλι. Ο συγκεκριμένος ήρθε για να εκπληρώσει μία συγκεκριμένη αποστολή".

"Θα φτάσουμε έως το ΑΣΕΑΔ"

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην κόντρα του ΕΣΑΚΕ και της ΕΟΚ, εξηγώντας " ήμασταν υπέρ του ΕΣΑΚΕ, η ΕΟΚ έδειξε σήμερα τι μπορεί να κάνει. Παίξαμε με μία ομάδα που στήριξε την ΕΟΚ και όλοι είδατε τι συνέβη. Πρέπει να αρχίσουμε να τα λέμε και αυτά. Τα πράγματα στο μπάσκετ έχουν αλλάξει. Ο Άρης παλεύει μόνος του. Θα φτάσουμε την υπόθεση μέχρι το ΑΣΕΑΔ. Εμείς έχουμε διαφυγόντα κέρδη απ' όλο αυτό. εν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Ως εδώ. Δεν πάει άλλο. Ας ανοίξει μέτωπο με την ΕΟΚ. Δεν μπορούμε άλλο. Υπάρχει θέμα".

Σε ερώτηση για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, ενημέρωσε ότι " σε πρώτη φάση είπαν ότι θέλουν να παίξουν. Στην δεύτερη οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είπαν "ότι αποφασίσει ο διαιτητής", κι έτσι έγινε. Ο κ. Σταυρόπουλος είπε ότι θέλει να παίξει ο ΠΑΟΚ. Δεν ήταν ο ΠΑΟΚ το πρόβλημα, αλλά ο συγκεκριμένος διαιτητής".

Όσο για τα χαρτάκια που χτύπησαν τον πρώτο διαιτητή, είπε "δ εν μας είπε τίποτα σχετικό. Νομίζω ότι δεν τον χτύπησε καθόλου κιόλας το χαρτί".

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του Άρη; " Έχουμε κάνει ένσταση. Θεωρώ ότι έχουμε δίκιο. Θα φτάσουμε την υπόθεση στο ΑΣΕΑΔ. Υπάρχουν παιχνίδια που τελείωσαν τα μεσάνυχτα. Και το περσινό ΠΑΟΚ-Άρης και κάποια Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Γι' αυτό είπα ότι ο κύριος αυτός ήρθε με εντεταλμένη υπηρεσία".

Καταδίκασε τα όσα συνέβησαν και είχαν ως συνέπεια να καθυστερήσει η έναρξη του ματς, ενώ πρόσθεσε " από κει και πέρα δεν έγινε τίποτα. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα".

Λίγο αργότερα, η κίτρινη ΚΑΕ εξέδωσε και ανακοίνωση Τύπου. Τι γράφει; " Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση Έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών δυσάρεστων συμβάντων κατά της ομάδας μας, ειδικά τον τελευταίο χρόνο και σήμερα αποδείχτηκε με τον πιο πειστικό τρόπο ότι κάποιοι έχουν θορυβηθεί από την προσπάθεια αναγέννησης του ΑΡΗ.

Καταγγέλουμε ότι ο διαιτητής Αναστόπουλος βρισκόταν σε εντεταλμένη υπηρεσία με στόχο να μην ολοκληρωθεί ποτέ ο αγώνας της ομάδας μας με τον ΠΑΟΚ. Οι προθέσεις του ήταν ξεκάθαρες από το ξεκίνημα του αγώνα και αποδείχτηκαν 42’’ πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όταν χωρίς λόγο και αιτία αποχώρησε για τα αποδυτήρια. Αδιάψευστος μάρτυρας για το τελευταίο είναι η τηλεοπτική κάμερα, η οποία αποδεικνύει την ψευδή αναφορά στο φύλλο αγώνα περί ρίψεως αναπτήρων και κερμάτων.

Ο κ. Αναστόπουλος δεν έμεινε εκεί, αλλά έκλεισε το φύλλο αγώνα την ώρα που το γήπεδο είχε εκκενωθεί υποδειγματικά από 5.000 φιλάθλους και με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες για να γίνει αυτό, λόγω των παράλληλων εκδηλώσεων στο γύρω χώρο του Αλεξανδρείου (Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας, Παγκόσμιο Κύπελλο Παράκτιας Κωπηλασίας, Ημιμαραθώνιος).

Πρόκειται για μία αδιανόητη απόφαση, η οποία εμπεριέχει δόλο. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι διαιτητές αρνήθηκαν την ανάγνωση του φύλλου αγώνα πριν η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. υποβάλλει την ένστασή της.

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. δε σκοπεύει να παίξει το ρόλο του θύματος σ’ αυτόν τον ανηλεή πόλεμο που δέχεται και θα κυνηγήσει με όλα τα μέσα τη δικαίωσή της. Μία δικαίωση που, για τη σημερινή φαρσοκωμωδία, θα έρθει μόνο αν ο σημερινός αγώνας συνεχιστεί, ώστε να αναδειχτεί ο νικητής στον αγωνιστικό χώρο και μόνο.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η αποκορύφωση του εγχειρήματος για να τερματιστεί η προσπάθεια που κάνει ο ΑΡΗΣ για να εξυγιανθεί και να επανέλθει εκεί που τον έχουν συνηθίσει οι φίλαθλοί του, έγινε τη μέρα που έλαβε χώρα το πρώτο sold out της χρονιάς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτή η προσπάθεια όμως δε θα τερματιστεί και το σημερινό «Nick Galis Hall» από τα παλιά είναι ο πιο αδιάψευστος μάρτυρας.

Κύριοι, δε θα σας περάσει…".

Τι έγραψαν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα

Στο φύλλο αγώνα, αναφέρεται πως ο διαιτητής Αναστόπουλος αποχώρησε γιατί τραυματίστηκε ελαφρά από ρίψη αντικειμένου. Διαβάστε τι έγραψαν οι ρέφερι μεταξύ άλλων.

Μετά το τζάμπολ, οι οπαδοί της Α’ ομάδα πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο ρολά χαρτιού, ένα εκ των οποίων χτύπησε στο μέτωπο τον Α’ διαιτητή με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά (αιμορραγία η οποία σταμάτησε με την φροντίδα του γιατρού του Άρη). Αποχωρήσαμε από το γήπεδο και προειδοποιήσαμε την Α’ ομάδα ότι σε περίπτωση που πέσει άλλο αντικείμενο θα ζητηθεί εκκένωση του γηπέδου. Ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά και 42’’ πριν τη λήξη του ημιχρόνου οπαδοί της Α’ ομάδας πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο πλαστικά μπουκάλια νερού, αναπτήρες και κέρματα. Αποχωρήσαμε στα αποδυτήρια και ζητήσαμε από την Α’ ομάδα την εκκένωση του γηπέδου…

Το χρονικό της διακοπής

Με 42.1'' να απομένουν για το φινάλε του πρώτου μέρους (το σκορ ήταν 31-33), ο Παναγιώτης Αναστόπουλος οδήγησε τους παίκτες του Άρη και του ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια, διατάζοντας τη διακοπή του ντέρμπι! Βλέπετε, ήταν η δεύτερη διακοπή του ματς, μετά τις κορδέλες της ταμειακής μηχανής που προσγειώθηκαν στο παρκέ νωρίτερα (με το τζάμπολ) και είχαν ως αποτέλεσμα την πρώτη. Βάσει κανονισμών λοιπόν, έπρεπε να διαταχθεί το οριστικό τέλος.

Ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης -σε συνεννόηση με τους δύο συναδέλφους του- ζήτησε την άμεση (εντός εικοσαλέπτου, όπως προβλέπει ο κανονισμός) εκκένωση του "Nick Galis Hall". Κάτι που δεν έγινε (ούτε μετά το πέρας μιας ώρας), με τους καθ' ύλην αρμόδιους να "κλείνουν" το φύλλο αγώνα, αλλά... να παραλείπουν να ενημερώσουν τις ομάδες που περίμεναν περί τη μιάμιση ώρα να μάθουν τι θα γίνει.

Λίγο πριν τις 20.00, ο κομισάριος του αγώνα, κ. Κώστας Τσούνης δήλωσε στο NovaSports3 ότι "σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσαν οι διαιτητές στον Άρη, για την εκκένωση του γηπέδου, οι διαιτητές εξήλθαν στο εικοσάλεπτο, για να διαπιστώσουν ότι οι εξέδρες δεν ήταν επαρκώς εκκενωμένες. Παρ' όλα αυτά και μολονότι υπήρχε και η παράκληση της αστυνομίας, η αρχική προθεσμία των 20', έγινε 45' και μετά μια ώρα. Τότε (στις 19.20) ήταν που "έκλεισε" το φύλλο αγώνα". Και τότε ήταν που ειδοποίησε τη γραμματεία για την οριστική διακοπή. Ο κ. Τσούλης ήταν ο πρώτος που εξήλθε του γραφείου όπου πάρθηκε η απόφαση για τη διακοπή, για αυτό και δεν υπήρχε ενημέρωση νωρίτερα.

Στα της επόμενης ημέρας, βάσει των κανονισμών ο Άρης χάνει στα χαρτιά το παιχνίδι, ενώ αναμένεται και συνέχεια.

Οριστική διακοπή στο Άρης - ΠΑΟΚ

Εκ μέρους του ΠΑΟΚ, ο Μπάνε Πρέλιεβιτς έχει μείνει στο γήπεδο και περιμένει να πάρει τα δελτία των παικτών, ενώ ο τιμ μάνατζερ, Νίκος Σταυρόπουλος φέρεται να είπε εν μέσω του χαμού πως "είναι ηλίθιοι. Καταστρέφουν το μπάσκετ. Εμείς ως ΠΑΟΚ θέλουμε να παίξουμε με 5000 φιλάθλους. Δεν θέλουμε διακοπή".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ