STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο δρόμος μέχρι το ΣΕΦ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο δρόμος μέχρι το ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό μόλις τη 2η αγωνιστική της Basket League, με το Sport24.gr να εξετάζει πως θα φτάσουν οι δύο "αιώνιοι" στο ΣΕΦ.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός να τα πουν τη 2η αγωνιστική της Basket League , σε ένα σκηνικό που είναι αρκετά γνώριμο σε αμφότερους αντιπάλους τα τελευταία χρόνια.

Κι αυτό γιατί είναι η τέταρτη φορά τις τελευταίες πέντε σεζόν, που θα αναμετρηθούν τόσο γρήγορα για το πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα, το 2012-'13, το 2015-'16 και το 2016-'17 το πρώτο... συναπάντημα ορίστηκε για τη 2η αγωνιστική, ενώ το 2013-'14 συναντήθηκαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στο ΣΕΦ.

Αφήνοντας κατά μέρους τα παιχνίδια της τύχης, αξίζει να σταθούμε σε δύο στοιχεία -αφού πλέον μετράμε αντίστροφα για το πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" της χρονιάς.

Το ένα έχει να κάνει με το γεγονός πως το "τριφύλλι" θα παραταχθεί στο Φάληρο, όντας υποχρεωμένο να "κόψει" δύο βασικούς παίκτες από τη δωδεκάδα του . Ο λόγος; Ο κανονισμός του ΕΣΑΚΕ για τους έξι ξένους ανεξαρτήτως εθνικότητας θα ισχύσει από τον β' γύρο του πρωταθλήματος (σ.σ.: μέχρι τότε ισχύει το 4 κοινοτικοί + 2 εκτός Ευρώπης), όπερ και σημαίνει πως ο Αργύρης Πεδουλάκης θα κληθεί να επιλέξει με ποιους τέσσερις θα πορευτεί για το ντέρμπι του ΣΕΦ (σ.σ.: θυμίζουμε πως το "τριφύλλι" έχει στη σύνθεσή του τον Τζέιμς Γκιστ, τον Τζέιμς Φελντέιν, τον Κέι Σι Ρίβερς, τον Μάικ Τζέιμς, τον Ντιμίτρις Νίκολς και τον Κρις Σίνγκλετον -όλοι τους προερχόμενοι από τις ΗΠΑ).

Το δεύτερο αφορά τη... διαδρομή που θα κάνουν μέχρι να κονταροχτυπηθούν για πρώτη φορά φέτος. Έχοντας μόλις τρία επίσημα παιχνίδια στις "πλάτες" τους, θα κληθούν να ξεπεράσουν τον πρώτο "αιώνιο" σκόπελο και να βάλουν σε σειρά τις υποχρεώσεις τους για την Basket League. Σαφώς το "πρέπει" βαραίνει περισσότερο τον γηπεδούχο (βλ. Ολυμπιακός), ο οποίος θα πρέπει να κάνει καλά τη δουλειά του για να μην δει τις πιθανότητες για το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs να εξανεμίζετε πρόωρα.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θα ξεκινήσει τη σεζόν υποδεχόμενος τον Κολοσσό (στις 5/10) για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, πριν κάνει... πρεμιέρα στο πρωτάθλημα τρεις ημέρες αργότερα (στις 8/10) απέναντι στον Κόροιβο, στην Αμαλιάδα. Ακολούθως θα δοκιμαστεί στο BarclayCard Center από τη Ρεάλ Μαδρίτης (στις 12/10) για την εκκίνηση της Euroleague, πριν φτάσουμε στο ντέρμπι του ΣΕΦ.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο δρόμος μέχρι το ΣΕΦ

Νωρίτερα βέβαια, οι "αιώνιοι" θα έχουν δώσει δυνατά φιλικά παιχνίδια, αφού με εξαίρεση αυτά της Κυριακής (11/9) απέναντι σε Λαύριο (ο Ολυμπιακός) και Κύμη (ο Παναθηναϊκός), θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους με πολύ υψηλού επιπέδου αντιπάλους.

Για παράδειγμα, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα αγωνιστεί απέναντι στον Άρη και την Καρσίγιακα, πριν κατηφορίσει στην Κρήτη για το "Heraclion Crete Basketball Tournament" (με τη συμμετοχή του Ερυθρού Αστέρα, της Αναντολού Εφές και της Χαπόελ Τελ Αβίβ) με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τρεις αγώνες σε διάστημα τριών ημερών, πριν δώσει... back to back φιλικά παιχνίδια με τη Γαλατάσαραϊ.

Από την πλευρά του, το σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη έχει λιγότερες φιλικές αναμετρήσεις στο πρόγραμμα, με το "Diamonds Are Forever" προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη να φέρνει στον δρόμο του τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μετά από μερικές ημέρες προπονήσεων στην Αθήνα, ακολουθεί το Gomelsky Cup, εκεί όπου το "τριφύλλι" θα παίξει στον ημιτελικό με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ μία μέρα αργότερα θα αναμετρηθεί με μια εκ των ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ούνικς Καζάν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

Ημερομηνία Αντίπαλος Γήπεδο
11/9 Λαύριο ΣΕΦ
15/9 Άρης ΣΕΦ
18/9 Καρσίγιακα ΣΕΦ
23/9 Ερυθρός Αστέρας Δύο Αοράκια
24/9 Αναντολού Εφές ή Χαπόελ Τελ Αβίβ Δύο Αοράκια
25/9 Ερυθρός Αστέρας ή Αναντολού Εφές ή Χαπόελ Τελ Αβίβ Δύο Αοράκια
29/9 Γαλατάσαραϊ ΣΕΦ
1/10 Γαλατάσαραϊ ΣΕΦ
5/10 Κολοσσός ΚΓ Ήλιδας
8/10 Κόροιβος ΣΕΦ
12/10 Ρεάλ Μαδρίτης BarclayCard Center

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού

Ημερομηνία Αντίπαλος Γήπεδο
11/9 Κύμη Κανήθου
16/9 Μακάμπι Τελ Αβίβ ΟΑΚΑ
17/9 ΤΣΣΚΑ Μόσχας ΟΑΚΑ
24/9 Μακάμπι Τελ Αβίβ MegaSport Arena
25/9 ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή Ούνικς Καζάν MegaSport Arena
5/10 ΠΑΟΚ ΟΑΚΑ
8/10 Προμηθέας Πατρών ΟΑΚΑ
14/10 Ζάλγκιρις ΟΑΚΑ
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ