STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 78-77

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 78-77

Ο Ολυμπιακός νίκησε 78-77 τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, γλιτώνοντας τα... χειρότερα, καθώς το σουτ του Μάικ Μπατίστ στο τέλος μέτρησε για δύο πόντους. Δείτε σε βίντεο την τελευταία επίμαχη φάση.

Ο Ολυμπιακός στα τελευταία δέκα λεπτά στο ΣΕΦ παραλίγο να γκρεμίσει ότι "έχτιζε" σε ολόκληρο το παιχνίδι, όμως το σουτ του Μάικ Μπατίστ μέτρησε ορθώς τελικά για δύο πόντους, με τους "ερυθρόλευκους" να παίρνουν τη νίκη με 78-77.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, πίεσαν τους "πράσινους", "έτρεξαν" και με διαδοχικά τρίποντα σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα, παρότι η έλλειψη συγκέντρωσης και η αστοχία στις βολές στο τέλος παραλίγο να κοστίσουν.

Με αυτόν τον τρόπο οι Πειραιώτες έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ που δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ο Γιώργος Πρίντεζης σταμάτησε στους 13 πόντους, ενώ ο Βαγγέλης Μάντζαρης πρόσθεσε 11. Να προσθέσουμε ότι και οι δύο σημείωσαν από τρία τρίποντα, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης πέτυχε 10. Για τον Παναθηναϊκό ο Μάικ Μπατίστ σημείωσε 16 πόντους, ο Ίαν Βουγιούκας 12 και ο Στράτος Περπέρογλου 10.

Διαβάστε επίσης, την συνέντευξη Τύπου των Ντούσαν Ίβκοβιτς, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και όλα όσα είπαν για την αναμέτρηση οι Γιώργος Πρίντεζης και Ρομέιν Σάτο.

Διαβάστε την κριτική των παικτών του Sport24.gr από τον Στέφανο Τριαντάφυλλο...

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και με απόλυτη συγκέντρωση στο παιχνίδι του κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κυρίως με τον Δημήτρη Διαμαντίδη προσπαθούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης τα πήγε πολύ καλά επάνω στον αρχηγό του Παναθηναϊκού και με τους Πρίντεζη, Ντόρσεϊ ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να "κυνηγάνε" το σκορ. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μείωσε σε 12-8 για τους φιλοξενούμενους, όμως ο Ολυμπιακός παρά την πίεση του Παναθηναϊκού κατάφερε να αυξήσει την διαφορά τους.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς "ξεκλείδωσαν" την άμυνα του Παναθηναϊκού με σουτ τριών πόντων και έδειξαν να ελέγχουν τον ρυθμό της αναμέτρησης. Με αυτόν τον τρόπο το πρώτο δεκάλεπτο θα ολοκληρωθεί με +7 για τον Ολυμπιακό (22-15).

Με συγκέντρωση, πάτησε γκάζι...

Στην δεύτερη περίοδο, οι Πειραιώτες θα μπουν πολύ δυνατά και παίζοντας εξαιρετική άμυνα θα διευρύνουν το προβάδισμα τους απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο οποίος δυσκολευόταν να βρει τρόπους να πλησιάσει το καλάθι των "ερυθρολεύκων".

Η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων έφτασε και τους 17 πόντους (35-18), με τον Ολυμπιακό να ευστοχεί σε δύσκολα και σημαντικά σουτ τριών πόντων κυρίως με τους Πρίντεζη, Γκετσεβίτσιους και Κέσελ. Σε εκείνο, όμως το σημείο ο Παναθηναϊκός πίεσε και εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη συγκέντρωσης και βιαστικών επιλογών του Ολυμπιακού.

Με αυτόν τον τρόπο, οι φιλοξενούμενοι με αιχμή του δόρατος τον Μάικ Μπατίστ θα ροκανίσουν την διαφορά, ρίχνοντας την 12 πόντους, με τρίποντο του αρχηγού της ομάδας, Δημήτρη Διαμαντίδη. Έτσι, οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με 43-31 για τον Ολυμπιακό.

Προσπάθησε να ισορροπήσει

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός πίεσε και προσπάθησε να μαζέψει ακόμα περισσότερο την διαφορά, ώστε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με γρήγορο σερί 6-0 θα μειώσουν σε 43-37 και θα μπουν ξανά στον αγώνα, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" έδειχναν να μην μπορούν να κλείσουν τους διαδρόμους.

Παρόλα αυτά, με τρίποντο από τους Βαγγέλη Μάντζαρη και Γιώργο Πρίντεζη αποσπάστηκαν ξανά με δέκα πόντους (50-40) και επανέκτησαν την συγκέντρωση τους στην άμυνα. Ο Μάντζαρης θα ευστοχήσει σε ακόμα ένα τρίποντο και θα ανεβάσει την διαφορά στους 13 πόντους (53-40), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο κόσμος θα ενισχύσει τους γηπεδούχους με τη φωνή του και ο Ολυμπιακός με ακόμα δύο πόντους από τον Βαγγέλη Μάντζαρη θα ξεφύγει με 15 πόντους (57-42), 50 δευτερόλεπτα πριν το 30'. Ο Έισι Λο θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του και με όμορφη ενέργεια θα κλείσει την τρίτη περίοδο για τους Πειραιώτες στο 59-42.

Πλησίασε ο Παναθηναϊκός

Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης (61-42 μέγιστη διαφορά στο ματς). Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να μειώσει με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή του Ίαν Βουγιούκα σε 65-53, αλλά ο Τζόι Ντόρσεϊ θα ανεβάσει την διαφορά στο 67-53 για τους γηπεδούχους.

Οι "πράσινοι", πάντως θα πιέσουν, οδηγώντας τους παίκτες των Πειραιωτών σε λάθη και θα καταφέρουν να μπουν ξανά στο παιχνίδι με καλάθι του Στράτου Περπέρογλου, ο οποίος 3:43'' πριν το τέλος έριξε την διαφορά στους επτά πόντους (67-60).

Ο Πέρο Άντιτς με 1/2 βολές θα κάνει το 68-60 για να έρθει ο Περπέρογλου με σουτ τριών πόντων να κάνει το 68-63 στο 37'. Ο Γκετσεβίτσιους θα ανεβάσει την διαφορά στο 70-63, ο Βουγιούκας θα πετύχει το 70-65, με τον Άντιτς να ευστοχεί σε τρίποντο και να ανεβάζει την διαφορά στους 8 πόντους (73-65).

Ολική επαναφορά

Το ματς θα πάει στις βολές με τον Μάικ Μπατίστ να κάνει φάουλ στον Χάινς (1/2 βολές) και ο ίδιος μερικά δευτερόλεπτα αργότερα να κάνει το 74-69. Ο Κάιλ Χάινς θα είναι άστοχος σε ακόμα δύο βολές, ενώ ο Διαμαντίδης ένα λεπτό πριν το τέλος δεν θα καταφέρει να ευστοχήσει σε σουτ τριών πόντων.

Ο Κώστας Σλούκας θα ευστοχήσει σε δύο βολές (76-69), ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης με σουτ τριών πόντων θα μειώσει στους τέσσερις για τον Παναθηναϊκό (76-72).

Ένα λεπτό πριν το τέλος ο Σλούκας δεν θα καταφέρει να σουτάρει, με τον Ρομέιν Σάτο να φέρνει την αναμέτρηση στον πόντο (76-75), 22 δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας. Ο Κώστας Σλούκας θα κάνει με 2/2 βολές θα κάνει το 78-75, ενώ ο Μάικ Μπατίστ, έχοντας τον Γιώργο Πρίντεζη... κρεμασμένο επάνω του θα ευστοχήσει σε ένα πολύ δύσκολο σουτ, το οποίο τελικά θα μετρήσει σωστά για δύο πόντους και ο Ολυμπιακός θα πάρει μία νίκη που μέχρι το 36' δεν έδειχνε ότι θα δυσκολευτεί να σφραγίσει.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 43-31, 59-42, 78-77

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 6, Λο 6, Άντιτς 7(2), Σπανούλης 10, Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 6(1), Γκετσεβίτσιους 5(1), Πρίντεζης 13(3), Παπανικολάου 1, Μάντζαρης 11(3), Σλούκας 7.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 10(2), Μπατίστ 16, Λόγκαν 7(1), Τσαρτσαρής 3(1), Διαμαντίδης 11(2), Βουγιούκας 12, Καλάθης 3, Καϊμακόγλου 5(1), Γιασικεβίτσιους 3(1).

Δείτε το Live του Sport24.gr με σχολιασμό των Στέφανου Τριαντάφυλλου και Μάνου Μίχαλου.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ