STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Τα ξαναλένε μετά από οκτώ χρόνια

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Τα ξαναλένε μετά από οκτώ χρόνια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ (4/5, 18:00) στον πρώτο ημιτελικό της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, τη στιγμή που αναβιώνει ένα ζευγάρι που είχαμε να δούμε οκτώ χρόνια σε playoffs. Το Sport24.gr κάνει τις συγκρίσεις.

Λίγες ημέρες ξεκούρασης ήταν αρκετές. Η Basket League ΣΚΡΑΤΣ επιστρέφει... δριμύτερη με την έναρξη των δύο ημιτελικών σειρών, όπου ξεχωρίζει η μονομαχία του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Ένα ζευγάρι που είχαμε να δούμε -ούτε λίγο, ούτε πολύ- για οκτώ χρόνια, ελέω της (πάσης φύσεως) καθίζησης της "Ένωσης", που έφτασε μέχρι τη Β' Εθνική, μέχρις ότου επιστρέψει στους "4" του πρωταθλήματος.

Οκτώ χρόνια μετά το τελευταίο τους ραντεβού σε playoffs, οι "ερυθρόλευκοι" και οι "κιτρινόμαυροι" τα ξαναλένε με φόντο την πρόκριση στους τελικούς. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει το πλεονέκτημα έδρας, κάτι που θέλει να εκμεταλλευτεί στις δύο πρώτες αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν στο ΣΕΦ, την ώρα που η ΑΕΚ ψάχνει την υπέρβαση που θα της δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το τρόπαιο του πρωταθλητή μετά από δεκατέσσερα (14) χρόνια.

Στις 5 Μαΐου 2008 τα είπαν για τελευταία φορά οι δύο ομάδες στα playoffs. Τότε που ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ (68-70), χάρη στη δράση των Λιν Γκρικ (24π.), Γιάννη Μπουρούση (6π., 14ριμπ.) και Παναγιώτη Βασιλόπουλου. Με τον Παναγιώτη Γιαννάκη στην άκρη του πάγκου τους, οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να "σκουπίσουν" την ΑΕΚ στα προημιτελικά και να πάρουν με χαρακτηριστική άνεση την πρόκριση για τους "4" του πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά, ο σκοπός είναι διαφορετικός και πολύ πιο σημαντικός. Οι τελικοί.

Παρεμπιπτόντως, από εκείνο το παιχνίδι μόλις ένας παίκτης υπάρχει για να θυμίζει όσα έγιναν. Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ο μοναδικός παίκτης των δύο ομάδων που βρίσκεται ακόμη σε ένα εκ των δύο ρόστερ. Οι υπόλοιποι; Οι περισσότεροι έχουν εγκαταλείψει τη δράση, κάποιοι άλλοι δοκιμάζουν αλλού τις δυνάμεις τους. Ας τους δούμε έναν έναν.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Τα ξαναλένε μετά από οκτώ χρόνια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΕΚ

Ουίλιαμ Έιβερι: Αφότου έβαλε τέλος στην καριέρα του ως παίκτης (το 2012), επέστρεψε στις ΗΠΑ όπου εργάζεται ως προπονητής σε διάφορα camps.

Σάσα Βασίλιεβιτς: Ξεκίνησε τη χρονιά στην ΚΚ Srem της Σερβίας, αλλά αποχώρησε στα μισά της χρονιάς. Έκτοτε δεν έχει βρει άλλη ομάδα.

Κώστας Χαρίσης: Αγωνίστηκε στη Γ' Εθνική κατηγορία με τη φανέλα του Ιπποκράτη Κω.

Γιάννης Σιούτης: Εργάζεται ως προπονητής στις ακαδημίες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Κεϊζέλ Ουέσον: Φορά τη φανέλα της Αφιονκαραχισάρ, στη δεύτερη κατηγορία του τουρκικού πρωταθλήματος.

Νίκος Χατζής: Έχει αποσυρθεί από τη δράση και πλέον δοκιμάζει τις δυνάμεις του ως προπονητής ατομικής βελτίωσης παικτών.

Αμάρα Σι: Είναι συμπαίκτης με τον Ντι Τζέι Κούπερ στη Μονακό.

Αλέξης Κυρίτσης: Είναι μέλος του Δούκα, αγωνιζόμενος στην Α2.

Δημήτρης Παπανικολάου: Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τον πάγκο των "μικρών" αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων, απέχει από κάθε τι που αφορά το μπάσκετ.

Χρήστος Ταπούτος: Φέτος φόρεσε τη φανέλα της Καβάλας.

Νίκος Μπάρλος: Ήταν εκ των κορυφαίων του Λαυρίου στην πορεία προς την εξασφάλιση της παραμονής στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Βασίλης Σίμτσακ: Αποτελεί την εναλλακτική λύση του Άρη στη θέση "5", πίσω από τον Τζαμέλ Χάγκινς.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Τα ξαναλένε μετά από οκτώ χρόνια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ιάκωβος Τσακαλίδης: Από τη στιγμή που ολοκλήρωσε τη θητεία του στον Ολυμπιακό (το 2008) η τύχη του αγνοείται.

Λιν Γκριρ: Το καλοκαίρι κρέμασε τη φανέλα του, αφού πρώτα ξεχώρισε με τη Νταρουσάφακα για μία διετία.

Μίλος Τεόντοσιτς: Είναι ο βασικός πλεϊμέικερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ρόντερικ Μπλάκνεϊ: Έχει αποσυρθεί από τη δράση εδώ και τρία χρόνια, με τη Σεβίλλη να είναι ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του.

Γιάννης Μπουρούσης: Οδήγησε τη Λαμποράλ Κούτσα στο Final Four του Βερολίνου, σε βάρος του Παναθηναϊκού.

Παναγιώτης Καυκής: Είναι συμπαίκτης με τον Αλέξη Κυρίστη στον Δούκα.

Κιντέλ Γουντς: Φέτος φόρεσε τη φανέλα της Σολέ. Διαβάστε περισσότερα για το που... χάθηκε όλα αυτά τα χρόνια .

Μανώλης Παπαμακάριος: Συμμετέχει κι αυτός στην Α2, με τη φανέλα του Φάρου Κερατσινίου.

Κώστας Βασιλειάδης: Αφού ολοκληρώθηκε η παρουσία του στον ΠΑΟΚ, μεταγράφηκε στην Ομπραντόιρο, όπου θα ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν.

Γιώργος Πρίντεζης: Ο μοναδικός που συνεχίζει στην ίδια ομάδα.

Σοφοκλής Σχορτσανίτης: Μετά το σύντομο πέρασμά του από τον Ερυθρό Αστέρα, φόρεσε -δίχως ιδιαίτερη επιτυχία πάντως- τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Παναγιώτης Βασιλόπουλος: Ήταν ο αρχηγός του Κοροίβου, που εξασφάλισε την παραμονή του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ την τελευταία αγωνιστική.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ