STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής στη Stoiximan.gr Basket League

BASKET LEAGUE / ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Διαβάστε στο Sport24.gr όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής στη Stoiximan.gr Basket League για τετράδα, playoffs και παραμονή.

Μεγάλες στιγμές ζει από το απόγευμα του Σαββάτου (8/4) η Κύμη Seajets, η οποία πήρε το ντέρμπι με τον Απόλλωνα Πατρών Carna ( 76-70 ) και πανηγυρίζει την παραμονή της στη Stoiximan.gr Basket League. Από την άλλη, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στη Χαλκίδα, αλλά εξακολουθεί να ελπίζει, αφού -την ίδια ώρα- ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του απέναντι στον Κόροιβο , που "βράζει" στο ίδιο καζάνι.

Έτσι, την τελευταία αγωνιστική θα κριθούν όλα για την ομάδα που θα ακολουθήσει τη Δόξα Λευκάδας στην Α2. Πέρσι χρειάστηκε μια άστοχη βολή του Βασίλη Καββαδά προκειμένου ο Κόροιβος να παραμείνει στην κατηγορία, φέτος τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά για την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου και τον Απόλλωνα Πατρών.

Για αρχή θα θυμίσουμε τους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής:

Κόροιβος - Προμηθέας Πατρών

Απόλλων Πατρών - Λαύριο

Ο Κόροιβος λοιπόν με νίκη συνεχίζει στα μεγάλα σαλόνια, ό,τι κι αν γίνει στο άλλο παιχνίδι. Ο "άσος" ισοδυναμεί με παραμονή για τους "μπλε". Από την άλλη, ο Απόλλων Πατρών πρέπει να κερδίζει το Λαύριο στην "Περιβόλα" και ταυτόχρονα να περιμένει το... δωράκι από τον -συμπολίτη- Προμηθέα Πατρών, για να σώσει στο "παρά ένα" την παρτίδα της παραμονής. Σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο, οι "μελανόλευκοι" θα επιστρέψουν στην Α2.

Στο φινάλε η τετράδα

Πέραν της παραμονής, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η μάχη για την τέταρτη θέση στη regular season. Κι εκεί που ο Άρης είχε τα πάντα... στα χέρια του, πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, μετά την ήττα του από το Λαύριο . Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είδε τον ΠΑΟΚ να την "πιάνει" στην κατάταξη, υστερώντας παράλληλα στη μεταξύ τους ισοβαθμία, αφού έχει ηττηθεί δις από τον "δικέφαλο" φέτος. Έτσι, για να μην χάσει την τέταρτη θέση πρέπει να κερδίσει πάση θυσία την ΑΕΚ στο Nick Galis Hall και, παράλληλα, να ηττηθεί ο ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό Superfoods στο ΟΑΚΑ.

Δύο ομάδες για την όγδοη θέση

Το τελευταίο δεδομένο αφορά στην όγδοη θέση της κατάταξης, για την ομάδα που θα μπει τελευταία στα playoffs. Μετά τον σημερινό (8/4) "άσο" επί του Άρη, το Λαύριο έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης. Είναι στην όγδοη θέση, μια νίκη πάνω από τα Τρίκαλα και τον Προμηθέα Πατρών (σ.σ.: παίρνουμε ως δεδομένο ότι θα χάσει από τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα, 10/4). Έτσι λοιπόν, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη με νίκη επί του Απόλλωνα Πατρών θα βρεθεί στα playoffs. Μπορεί να τα καταφέρει ακόμη κι αν ηττηθεί, εφόσον την ίδια ώρα ηττηθεί ο Προμηθέας Πατρών από τον Κόροιβο.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου μπορεί να "κλέψει" το εισιτήριο για την post season, εφόσον πάρει το "διπλό" απέναντι στον Κόροιβο και την ίδια ώρα ηττηθεί το Λαύριο από τον Απόλλωνα Πατρών. Στην ισοβαθμία με τους "κυανοκίτρινους", υπερτερεί αφού έχει κερδίσει δύο φορές φέτος το Λαύριο. Οι νεοφώτιστοι έχουν το πάνω χέρι ακόμη κι αν προκύψει τριπλή ισοβαθμία (με Τρίκαλα και Λαύριο), αφού μετρούν το απόλυτο των νικών (4/4) στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Τα Τρίκαλα δεν μπορούν να μπουν στα playoffs ό,τι κι αν γίνει την τελευταία αγωνιστική, αφού έχουν ηττηθεί δύο φορές φέτος από το Λαύριο.

Η κατάσταση στην κατάταξη αυτή την στιγμή:

8. Λαύριο 11-14

9. Τρίκαλα 10-15

10. Προμηθέας Πατρών 10-14*

*Εκκρεμεί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

Τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής:

Απόλλων Πατρών - Λαύριο

Κολοσσός - Τρίκαλα

Κόροιβος - Προμηθέας Πατρών

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ